DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 27. února 2017

Home » » Recenze/review - BENIGHTED - Necrobreed (2017)

Recenze/review - BENIGHTED - Necrobreed (2017)


BENIGHTED - Necrobreed
CD 2017, Season of Mist

Zohavená torza mrtvých těl. Hlavy nabodané na kůly. Lepkavá krev čvachtající a vydávající mlaskavé zvuky. Zvedá se vám žaludek z nasládlého pachu smrti. Musíte projít až do poslední místnosti. Vše působí mocným, monumentálním dojmem. Nakonec spatříte sochu z ostatků, která trčí do prostoru jako tiché memento lidské nenávisti.

BENIGHTED jdou na samou hranu snesitelnosti. Jsou krvaví, brutálně death metaloví, grindoví. Nekompromisní úderné plochy se zde setkávají s občasnými "oddechovými" chvilkami plnými temnoty. Potom další výmaz, další vyhlazení lidské mysli. Až vás někdo opravdu naštve a budete mu chtít způsobit pořádný šok, nasměřujte reproduktory do jeho tváře a uvidíte, že se časem v jeho očích bude zračit děs. Pravý, nefalšovaný strach.




Na novince "Necrobreed" je skvělé vlastně vše. Nápady, zvuk, obal i vokál, který dodává celé zběsilosti na ještě větším maniakálním výrazu. BENIGHTED jsou nádhernou ukázkou toho, že i v dnešní době lze nahrát extrémní desku, která vás dokáže překvapit. Není to ani tak tím, že by pánové přinášeli něco nového, ale spíše celkovým výrazem, vyzněním. Novinka má obrovský tlak, je doslova narvaná energií, hudební nenávistí a špinavou atmosférou patologie. Album jsem poslouchal stále dokola a stalo se pro mě jakousi hlukovou drogou, bez které se již dnes neobejdu. Jednou za čas se k téhle desce musím vrátit a znovu si ji narvat do hlavy. Nahrávka se tváří jako obličej masového vraha. Podmaní si vás, uhrane, rozdrtí a na konci vyplivne a pohodí někde u cesty jako kus nepotřebného hadru. Death grind metal v podobě, ve které zabíjí! Vynikající!



sumarizace:

BENIGHTED jdou na samou hranu snesitelnosti. Jsou krvaví, brutálně death metaloví, grindoví. Nekompromisní úderné plochy se zde setkávají s občasnými "oddechovými" chvilkami plnými temnoty. Na novince "Necrobreed" je skvělé vlastně vše. Nápady, zvuk, obal i vokál, který dodává celé zběsilosti na ještě větším maniakálním výrazu. BENIGHTED jsou nádhernou ukázkou toho, že i v dnešní době lze nahrát extrémní desku, která vás dokáže překvapit. Není to ani tak tím, že by pánové přinášeli něco nového, ale spíše celkovým výrazem, vyzněním. Novinka má obrovský tlak, je doslova narvaná energií, hudební nenávistí a špinavou atmosférou patologie.  Nahrávka se tváří jako obličej masového vraha. Podmaní si vás, uhrane, rozdrtí a na konci vyplivne a pohodí někde u cesty jako kus nepotřebného hadru. Death grind metal v podobě, ve které zabíjí! Vynikající!


Asphyx says:

BENIGHTED went to the very edge of tolerability. They are bloody, brutal death metal and grind. Uncompromising striking surfaces are meeting some “peaceful” moments of darkness. The new album “Necrobreed” is awesome and basically everything on it is great. The ideas, sound, cover and the vocal which makes the whole album even more maniacal. BENIGHTED are a great example of how a band can record an extreme album which manages to surprise you. These guys don´t bring anything new, however their whole expression and feel. This new album has a great pressure and it is literally full of energy, musical hate and dirty atmosphere of a pathology. This records feels like a face of a serial killer. It will conquer you, bedevil you and crush you. In the end it will split and toss you in the middle of nowhere like a piece of useless rag. Death grind metal in a killing form! Excellent!

Tracklist:
01. Hush Little Baby
02. Reptilian
03. Psychosilencer
04. Forgive Me Father
05. Leatherface
06. Der Doppelgaenger
07. Necrobreed
08. Monsters Make Monsters
09. Cum with Disgust
10. Versipellis
11. Reeks of Darkened Zoopsia
12. Mass Grave

band:
Vocals : Julien Truchan,
Guitar : Olivier Gabriel,
Drums : Romain Goulon,...
Guitar : Emmanuel Dalle,
Bass/Backing Vocals : Pierre Arnoux

Share this games :

TWITTER