DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 1. února 2017

Home » » Recenze/review - DAEMONIAC - Spawn of the Fallen (2017)

Recenze/review - DAEMONIAC - Spawn of the Fallen (2017)


DAEMONIAC - Spawn of the Fallen
CD 2017, Xtreem Music

"Řekni mi, jestli mě máš pořád ráda": ptám se stále dokola a rvu si vlasy pláčem. Jsem tu už několik dní, bez jídla, bez pití, bez duše. Zemřel jsem rovnou s tebou. Sedím a pořád ťukám na tvoji rakev. Neodpovídáš. Usnu vyčerpáním a ve snu ke mě natáhneš svoji éterickou ruku hříchu. Přijímám pozvání od samotné Smrti.

Švédský death metal nesmí zemřít! Pokud budou kapely jako DAEMONIAC, tak o to nemám strach. Pánové z Itálie přesně pochopili, o co v tomhle záhrobním stylu jde. Opatřili nahrávku poctivým hutným zvukem, vymetli veškeré pochybnosti z hlav nevěřících. Jsou jako úder kladivem do dlouho zmrzlé kostry. Inspirace je sice více než jasná, ale vše je vyváženo nekompromisním přístupem, oddaností severské smrti a tmě, kterou umí přenést na alba jen vyvolení.


Obdivovatelé a fanoušci devadesátkového death metalu ve stylu GRAVE, DISMEMBER, NIHILIST, ENTRAILS musí doslova jásat radostí. DAEMONIAC zvolili velmi podobný přístup jako česká četa bezvěrců BRUTALLY DECEASED. Cítím z jejich novinky  "Spawn of the Fallen" hodně naléhavý feeling a drive. Mám co dělat, abych neumrzl ve vší té studenosti a nihilismu, které z nahrávky slyším. Zmítám se v křečích, stále znovu a znovu umírám a rodím se jako krvavé sémě. Vyroste ze mě jednou člověk s kopytem na jedné noze. A celý život budu vzývat peklo na zemi. DAEMONIAC jsou kapelou, které se povedlo zhmotnit záhrobí a hodit mi ho přímo do obličeje. Bez vytáček, bez slitování. Přesně takhle to mám nejraději a klaním se spolu s kapelou Antichristovi stále častěji. Old school švédský death metal, který rozcupuje vaši duši na ledově černé kousky tmy! Masakr!


sumarizace:

DAEMONIAC jsou zpět s dalším ledovým a ostrým albem. Pokud byste dnes hledali klasické představitele stylu zvaného old school swedish death metal, nenašli byste lepší kapelu. Jejich novinka "Spawn of the Fallen" je dalším pokračováním cesty vytyčené kdysi alby starých švédských kapel. Tentokrát zase o něco chladnějším, mrazivějším. Líbí se mi pomalé chladné melodie i dynamické pasáže. Otevřete všechny rakve, exhumujte starý dobrý death metal a vítejte v říši nemrtvých! Album mě opět rozmlátilo jako kladivo kosti. Při poslechu nacházím jen samé plesnivé, trouchnivějící ostatky. Novinka je neskutečně energická, maniakální a studená jako vychladlá mrtvola. DAEMONIAC jsou v roce 2017 silní a pevní ve svých základech. Old school swedish death metal, který vás doslova rozdrtí! Vynikající zabijácké album, u kterého pukají víka od rakví!

Asphyx says:

DAEMONIAC are back with a next icy and sharp album. If you look for a classic representatives of the style called old school swedish death metal, you wouldn't find a better band. Their news "Spawn of the Fallen" is further follow-up of the albums old school swedish bands. This time, again a bit colder, more freezing. I like slow cool melodies and dynamic passages. Open all coffins, exhume the good old death metal and welcome to the kingdom of Undead! Album broke me like a hammer bones. While listening I find moldy, rotting remains only. News is incredibly energetic, maniacal and cold as a corpse. DAEMONIAC in 2017 are strong and firm in its foundations. Old school swedish death metal that will crush you! Excellent killer album, tearing lids from the coffins!

Tracklist:
01. Intro / Macabre Eucharist
02. Regurgitated from Hell
03. From Depths of Hideous Chasms
04. Spawn of the Fallen
05. Intro / Procreation of Hatred
06. Cursed Hecatomb
07. Upon Golgotha
08. Cremation (Macrodex cover)

band:
Max (Bass/Vocals)
Dave (Drums)

Share this games :

TWITTER