DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 21. února 2017

Home » » Recenze/review - DEMONIC RESURRECTION - Dashavatar (2017)

Recenze/review - DEMONIC RESURRECTION - Dashavatar (2017)


DEMONIC RESURRECTION - Dashavatar
CD 2017, Demonstealer Records

Má duše opustila tělo a marně hledá svůj klid. Vznáší se v meziprostoru, má těkavě průzračnou barvu a každým dnem chřadne a chřadne. Kdy konečně pochopím věčnost? 

Novinka indických black/death metalistů DEMONIC RESURRECTION je plná východní filozofie, tamní nálady, vznešenosti, vesmíru a originality. Kapela není na scéně žádným nováčkem, datuje svůj vznik do roku 2000 a má na svém kontě již páté dlouhohrající album. Popisovat hudbu těchto šílenců snad ani nejde. Je doslova narvaná neotřelými melodiemi, chvěním, vibracemi. Pro poslech je nutné mít hlavu otevřenou a nasměřovanou na oblohu. Pokud najdete jen pár styčných společných bodů, tak neváhejte. Časem totiž "Dashavatar" dozraje v něco překrásného.



Připadám si, že jsem hlavní hrdina v nějakém sci-fi románu. Ocitl jsem se na indickém tržišti mezi světci, pak postupně přešel do chrámu se zlatými kopulemi a během celého výletu se vznášel na vlnách "Dashavatar". Z novinky doslova tryská fantazie a nadšení do všech stran. Album má i svůj jasný filozofický rozměr. Spínám ruce k nebi, hledám svoji ztracenou duši. Dívám se na své nebohé tělo a nakonec nalézám svůj klid. Nová nahrávka DEMONIC RESURRECTION je dokonale vybroušeným křišťálem, který když pochopíte, tak už nebudete chtít nikdy jinak. Black, death metal a temnota spojené v jeden dokonalý celek! Úžasné, zajímavé, magické!


sumariazce:

Na albu "Dashavatar" jsou DEMONIC RESURRECTION jako vesmírní kovbojové, kteří nám přivezli z jiné galaxie kousky místní hudby. Novinka je nádherně vybroušeným křišťálem, kouskem čistého umění, které vás doslova uhrane. Před očima vám ožijí příběhy z dávných dob, budete hltat kytarové riffy, všechen ten smutek a věčnost, kterou z dlouhé skladby cítím. DEMONIC RESURRECTION se povedlo doslova narvat do hudby obrovskou spoustu nálad. Album asi nebude vyhovovat každému, ale já jsem mu úplně propadl. Najde se zde sice pár slabších momentů, ale jako celek je nové CD úžasné. Křišťálově čistá nahrávka s vnitřním pnutím! 

Asphyx says:

On the album "Dashavatar" are DEMONIC RESURRECTION like Space Cowboys, who brought us pieces of local music from another galaxy . The news is a beautifully cut crystal, a piece of pure art that will bewitch you literally. There are coming alive bygone tales in front of your eyes, you'll gulp down guitar riffs, all the sadness and eternity, which I'm feeling from the songs. DEMONIC RESURRECTION managed to cram a huge amount of mood into the musics. The album won't probably suit everyone, but I've been totally blown away. Although, there are a few weak moments, but as a whole the new CD is amazing. Crystal clear recording with internal tension!


Track list:
1. Matsya - The Fish
2. Kurma - The Tortoise
3. Varaha - The Boar
4. Vamana - The Dwarf
5. Narasimha - The Man-Lion
6. Parashurama - The Axe Wielder
7. Rama - The Prince
8. Krishna - The Cowherd
9. Buddha - The Teacher
10. Kalki - The Destroyer Of Filth

Line up:
Demonstealer - Vocals/Guitars/Keys
Nishith Hegde - Lead Guitars
Ashwin Shriyan - Bass
Virendra Kaith - Drums


Share this games :

TWITTER