DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 25. února 2017

Home » » Recenze/review - DESERTED FEAR - Dead Shores Rising (2017)

Recenze/review - DESERTED FEAR - Dead Shores Rising (2017)


DESERTED FEAR - Dead Shores Rising
CD 2017, Century Media Records

Spím už nebo ještě bdím? Kdo ví? Jsem doma sám a soused právě přišel jako každý den z hospody. V bytě pod námi padá nábytek, sem tam se ozve nadávka. Je opravdu hodně hlučný. Něco cvaklo, asi otevřel dveře. Nebo že by to byl zámek u nás? Padne na mě povědomá tíha, že je někdo cizí v chodbě. Ale ne, nesmíš být strašpytel! Přesto se mi sevře žaludek v divné křeči. To není možné, u nás fakt někdo je! Ne, hloupost, vždyť jsem zamykal. Opravdu? Přemůže mě spánek a dnešní noc je také mou poslední na tomto světě. Ráno už se neprobudím.

Němečtí death metalisté DESERTED FEAR jsou se svojí třetí deskou nočním stínem, závanem studeného větru, který opentlí vaši tvář  při čekání na smrt. Jsou krutí, přesto melodičtí, pořád čerpají inspiraci z BOLT THROWER, ASPHYX, OBITUARY, VADER, WATAIN a švédské melodické školy jako DARK TRANQUILLITY. Potkává se zde to nejlepší z Gothenburgu a jsou přidávány vlastní neotřelé ingredience. Baví mě dlít v této temnotě, to vám tedy povím.





Houstne mi krev strachem, umírám touhou po světle. Místo toho trávím dlouhé hodiny s albem "Dead Shores Rising". Vnímám jeho jemné nuance, hru s melodiemi i pestrost vokálu. Někdy bývá těžké vysvětit, proč se vám nějaká hudba líbí. Tentokrát je důvodem určitý chlad, návykovost, které z novinky cítím. Hrozně se vždycky těším, až si ji pustím. Nejsem limitován žádnými předsudky, nemusím chválit technickou zdatnost. Je to deska pro chvíle pohody, plyne si tak nějak sama kolem, ale zároveň se mi zadírá pěkně pod kůži. Pro někoho to bude málo, já si spokojeně pomlaskávám, jako bych právě jedl nějakou oblíbenou laskominu. Death metal v podání DESERTED FEAR je melodický, přitažlivý a nebál bych se napsat i sexy. Skvělé album!


sumarizace:

Cítíte ten morbidní zápach? Slyšíte ty ozvěny z podzemí? To DESERTED FEAR znovu promluvili. Švédský death metal té nejvyšší kvality, okořeněný rockovým feelingem. Podle mě jedna ze skladatelsky nejlepších skupin současného severského death metalu. Oceňuji všechnu tu plíseň, hnilobu, kousky pavučin rozpuštěných v jednotlivých skladbách. Sleduji tuhle kapelu od jejich počátků a přijde mi každým albem lepší a lepší. Pánové jakoby zráli, jako dobře uleželá mrtvola. Líbí se mi chlad a jakýsi smutek, který zde cítím v každém okamžiku. DESERTED FEAR na novince oživili odkaz švédských předků z devadesátých let, přidali kousek sebe a vytvořili další skvělé dílo. Ne, téhle nahrávky se jen tak nezbavím, musím ji poslouchat stále dokola. Má v sobě kousek něčeho magického, přitažlivého. Vynikající "švédské" death metalové album, které exhumuje staré hroby!


Asphyx says:

Do you smell that morbid reek? Can you hear those echoes from the underground? DESERTED FEAR spoke again. Swedish death metal of the highest quality, spiced with rock feeling. For me one of the best groups of composer of today's Nordic death metal. I appreciate all this mold, rot, pieces of cobweb dissolved in individual songs. I watch this band from their beginnings and they seem to be from each album better and better. Gentlemen mature as well ripened corpse. I like the cold and sadness that I'm feeling here in every moment. DESERTED FEAR revived the link of Swedish ancestors of the nineties on the news, they added a bit of themself and create more great job. No, I can't get rid this recording, I have to listen to it over and over again. It has a bit of something magical, attractive in. Excellent "Swedish" death metal album that exhumes the old graves!

Tracklist:
01. Intro
02. The Fall of Leaden Skies
03. The Edge of Insanity
04. Open Their Gates
05. Corrosion of Souls
06. Interlude
07. Towards Humanity
08. The Carnage
09. Face Our Destiny
10. Till the Last Drop
11. Carry On

band:
Manuel Glatter - Vocals, Guitar |
Fabian Hildebrandt - Guitar, Bass |
Simon Mengs - Drums

Share this games :

TWITTER