DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 7. února 2017

Home » » Recenze/review - DISCONSOLATE - Behind the Doors of Perception (2016)

Recenze/review - DISCONSOLATE - Behind the Doors of Perception (2016)


DISCONSOLATE - Behind the Doors of Perception
CD 2016, Support Underground

Mrtvá komora je zvukotěsná místnost, jejíž stěny pohlcují všechny zvuky a žádné neodrážejí.

Vstoupil jsem dovnitř, do mrtvé komory, očekávaje, že uslyším jen ticho. Jenže jsem se šeredně mýlil. Zaklaply za mnou zvukotěsné dveře a ruku mi podala samotná Smrt.

Ano, znovu vydaná novinka "Behind the Doors of Perception" z roku 2011 je death metalovým poselstvím, které je možno slyšet i v mrtvé komoře. Chodím si po tom našem světě a ochutnávám ze smrtících alb, jako nějaký zmlsaný gurmán. Vybírám si už jen to, co mi opravdu chutná. A DISCONSOLATE vyvrhli na bezbožné světlo pořádnou porci klasického death metalu. Ten je v jejich podání tradiční, plný temných melodií a poctivosti. Po těch letech, co tenhle styl poslouchám, už poznám, kdo hraje upřímně a kdo ne a slovenští maniaci připomínají krvácející ránu, která nelze zastavit. Věřím jim to!



"Behind the Doors of Perception" lze považovat za ukázku kvalitního smrtícího řemesla. Krásně vyvedený obal (Deather), jiskřivě hutný zvuk (MF Studio, Poprad), skladby zahuštěné chladem a tmou. Tohle všechno dává jasný signál - smrt je zase hodně blízko. Možná by songům slušela větší průbojnost, ale vše je vyváženo nadšením a odhodlaností. Jako celek působí album velmi celistvě, opravdu dobře se poslouchá a já si ho užívám. Jsem zavřený v mrtvé komoře, pomalu hniji spolu s albem zaživa a pořád dokola si říkám, jak je dobře, že podobné kapely existují. DISCONSOLATE sice nepřinášejí nic nového, ale v tom, co dělají jsou velmi dobří. A jako bonus navíc dostanete pocit, že zde hrají srdcaři pro srdcaře. A toho si cením víc, než mnohdy krkolomných nesrozumitelných riffů. Klasický death metal plný studených temných melodií! Smrt přichází!



sumarizace:

DISCONSOLATE vyvrhli na bezbožné světlo pořádnou porci klasického death metalu. Ten je v jejich podání tradiční, plný temných melodií a poctivosti. "Behind the Doors of Perception" lze považovat za ukázku kvalitního smrtícího řemesla. Krásně vyvedený obal (Deather), jiskřivě hutný zvuk (MF Studio, Poprad), skladby zahuštěné chladem a tmou. Tohle všechno dává jasný signál - smrt je zase hodně blízko. Možná by songům slušela větší průbojnost, ale vše je vyváženo nadšením a odhodlaností. Jako celek působí album velmi celistvě, opravdu dobře se poslouchá a já si ho užívám. Jsem zavřený v mrtvé komoře, pomalu hniji spolu s albem zaživa a pořád dokola si říkám, jak je dobře, že podobné kapely existují. DISCONSOLATE sice nepřinášejí nic nového, ale v tom, co dělají jsou velmi dobří. A jako bonus navíc dostanete pocit, že zde hrají srdcaři pro srdcaře. A toho si cením víc, než mnohdy krkolomných nesrozumitelných riffů. Klasický death metal plný studených temných melodií! Smrt přichází!


Asphyx says:

DISCONSOLATE just have casted a huge portion of classic death metal on the ungodly light. The deat metal is very traditional, full of dark melodies and trueness. “Behind the Doors of Perception” is like an example of a great deadly craftsmanship. The cover (Deather) is very cool, the sound is sparkly (MF Studio, Poprad), the songs are thickened with cold and darkness. All of this gives a clear signal – death is very close again. These songs might sound better if they have some assertiveness, but everything is outweighed by enthusiasm and determination. The album as a whole seems very compact, great for listening and I really enjoy it. I am locked in a dead chamber, slowly dying with this album and I am telling to myself how happy I am that there are great bands like this one. DISCONSOLATE do not bring anything new, however they are doing their thing and they do it in the best way. And as a bonus you will get the feeling of the real death metal people playing for the real death metal people. And that is what I appreciate the most, rather than unintelligible breakneck riffs. Classic death metal full of dark cold melodies! Death is coming!


tracklist:
01. Into the Mind
02. The Dark Forest in My Thoughts
03. Blind Man, Empty Soul
04. Confused
05. The Deepest Secrets
06. Putrefy
07. Entrance to Decay
08. Destruct
09. Behind the Doors of Perception
10. Wanderer

band:
Marko Petruš - Bass
Jozef Kešely - Drums
Martin Pribula - Guitar
Boris Palko - Guitar
Štefan Timko - Vocals 



Share this games :

TWITTER