DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 20. února 2017

Home » » Recenze/review - HADAL MAW - Olm (2017)

Recenze/review - HADAL MAW - Olm (2017)


HADAL MAW - Olm 
CD 2017, EVP Recordings

Mám pocit, že se rozpadnu na tisíc kousků. Mé tělo získalo temně průhlednou barvu. Stačil závan větru a sesul jsem se na hromadu jako domeček z karet. Byl jsem křehký, přesto pevný jako skála. Byl jsem skleněným mužem.

Australský technický death metal v podání HADAL MAW má rozhodně něco do sebe. Kombinace složitých postupů, disharmonické temnoty a "nepříjemného" řevu dělá z novinky "Olm" velmi zajímavou záležitost. Fanoušci MESHUGGAH, GOJIRA, FALLUJAH, chvílemi snad ABORYM by měli být na pozoru. Hudba je zde moderní, tlačící, náležitě ukřičená. Zkrátka album, které musí být snem každého dnešního mladého obdivovatele smrti.



"Olm" sbírá po celém světě jen samá kladná hodnocení. Není divu, splňuje ty nejnáročnější požadavky. Je technické, nepostrádá temnou auru, má v sobě spoustu progresivních prvků. Do krve vám přejde ale až po dlouhé době. Při prvních setkáních může působit dokonce nepříjemným dojmem, ale když vydržíte, budete po zásluze odměněni. Skladby jsou komplikované, složité a těžko vstřebatelné. Přesto mě pokaždé k reproduktorům doslova přišpendlil určitý studený magnetismus, který z HADAL MAW cítím. Technický progresivní death metal, který je zákeřný, ošklivý a zlý. Velmi dobré album!


sumarizace:

HADAL MAW nám letos přinášejí ochutnávku toho nejkvalitnějšího technického death metalu. Pokud se zaposloucháte pozorněji, najednou zjistíte, že jste spolu s kapelou jedno tělo i mysl. Muzika je sice složitá, náročná a spletitá, ale obsahuje v sobě určitý, velmi přitažlivý neklid. Nálada celého CD je chladná, ale zároveň přitažlivá. Jakoby v sobě hudba obsahovala nějakou magickou formuli. Poslouchat doporučuji s čistou a otevřenou myslí. Pak vynikne tahle ledová technická krása nejlépe. Nezapomíná se ani na melodie. A teď už mě prosím nechte, než abych psal slova, budu raději poslouchat. Inteligentní technický death metal, zahraný s noblesou!

Asphyx says:

HADAL MAW published a taste test of the technically highest quality death metal. If you listen to it carefully I will realize that you are the one with this band – one body, one mind. This music is complicated, ambitious and complex, however it has some kind of a restlessness which is very magnetic. The mood of this CD is very cold but very magnetic. It feels like it has some kind of magical formulation inside. I would suggest listening to it with an open and clear mind. Than you can feel the cold technical beauty. They don´t forget melodies. And now, let me go please, more than write a words I would prefer listening to this album. Intelligent technical death metal which is played with a nobleness. 

Tracklist:
1. Leviathan (Instrumental)
2. Affluenza
3. Failed Harvest
4. Witch Doctor
5. False King
6. The Olm
7. Simian Plague
8. Germinate
9. Hyena
10. Circus Of Flesh

band:
Vocals: Sam Dillon
Guitar: Nick Rackham
Guitar: Ben Boyle
Bass: Jim Luxford
Drums: Rob Brens

Share this games :

TWITTER