DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 18. února 2017

Home » » Recenze/review - HOLYCIDE - Annihilate... Then Ask! (2017)

Recenze/review - HOLYCIDE - Annihilate... Then Ask! (2017)


HOLYCIDE - Annihilate... Then Ask!
CD 2017, Xtreem Music

Začal mi krvácet starý vřed. Vzal jsem nůž, nabrousil čepel a dal jsem se do operace. To tepání zkažené krve bylo již nesnesitelné. Prořízl jsem kůži a ven se vyhrnula černá tekutina s příměsí hltavých červů. Vypadalo to, že mě opět napadli cizopasníci.

Jsem infikován thrashem, pamatuji doby, kdy byl tenhle styl na vrcholu a dodnes si pro sebe vyzobávám z toho obrovského množství kapely, které se mi líbí. Undergroundový mág Dave Rotten tentokrát spojil svoje síly s ostatními a dal se na hudbu, kterou kdysi hráli třeba takoví DARK ANGEL, INFERNAL MAJESTY, ATROPHY, CORONER, SACRIFICE, SEPULTURA (Beneath...). Kapelu nazvali HOLYCIDE a letos mezi nás vyvrhli svoji dlouhohrající prvotinu s názvem "Annihilate... Then Ask!". Připomínají starou rezavou bednu s vinyly, kterou najdete na půdě. Je plná špíny, vzpomínek a thrash metalového odhodlání.





Na "Annihilate... Then Ask!" je nutné se dívat okem pamětníka, případně thrash metalového archeologa, který právě objevil prostřelenou lebku nějakého dávného kytarového mistra. Je to album na chvíle odpočinku, nijaký velký tlak nehledejte. Spíš se jedná o takové příjemně řezavé rozjímání. Nemám s albem sebemenší problém, dokonce bych řekl, že si jej opravdu užívám, ale občas mi přijde trošku "rozsypané". Kope slušně, jen musíte mít to správné rozpoložení. Rozhodně se nejedná o vzájemnou přitažlivost na první poslech. Chce to klid, pivo k tomu a taky určitou nostalgickou náladu, bez té se tentokrát opravdu neobejdete. HOLYCIDE na mě působí jako nějaký hodně starý, mokvající vřed. Je to tak v pořádku, podobný thrash mám rád a dávám si ho do žil znovu a s chutí. Rezavé album, plné starých melodií! Velmi dobře!


sumarizace:

HOLYCIDE jsou přesně tou kapelou, ke které se můžete postavit dvěma způsoby. Buď je rovnou odsoudíte jako kopii starých klasických thrash metalových desek a nebu přistoupíte na jejich hru. Jako příslušník old school thrash metalové legie se mi novinka "Annihilate... Then Ask!" líbí. Oceňuji jak nasazení, tak jednotlivé špinavé nápady. Tohle je underground přesně podle mého gusta. Oblečte si džínové bundy, zavzpomínejte na dobu svého mládí a přidejte hlasitost na svém přehrávači. Pokud ještě stojíte v klidu, pak není něco v pořádku. Na tuhle muziku se musí pařit, házet hlavou a skákat v mosh-pitu. Představuji si zaplivaný undergroundový klub, narvaný k prasknutí a na pódiu HOLYCIDE. Sem tahle muzika patří a tady se cítí nejlépe. Old school thrash metal, který vám nakope zadky!



Asphyx says:

HOLYCIDE is the band which you can see in two possible ways. First, you judge them as a copy of old and classic trash metal records. Or second, you accept their game. As a person who likes old school trash metal league I like this new album "Annihilate... Then Ask!". I appreciate the appointment and all of the dirty ideas. This is the underground which I like. Put on your denim jackets, remember the old good times and turn up the volume on your music players. If you yet stay still, something is wrong. You have to be wild while listening to this music, flip your head and jump in mosh-pit. Let me introduce you a dirty underground club which is full of people and there is HOLYCIDE on the stage. This music belongs in here and it feels right. Old school thrash metal which will kicks your asses. 

Tracklist:
1. Afterworld Remnants
2. Annihilate... Then Ask!
3. Human's Last Dawn
4. Eager To Take Control
5. Motorhead
6. Bonebreaker
7. Deserve To Be Erased
8. Losers (Détente cover)
9. Leather Spikes Chains & Blood
10. Back And Forth

Line up:
Dave Rotten - Vocals (Avulsed, Christ Denied, FamishGod, Putrevore, ex-Rotten, ex-Golgotha, ex-Anaëmia)
Miguel Bárez - Guitars (Inntrance, No Fate)
Dani Fernández - Bass (Dark Moor, ex-The Clockwork, ex-Inntrance, ex-Violent Eve
Jorge Utrera - Drums
Salva Esteban - Guitars 

Share this games :

TWITTER