DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 4. února 2017

Home » » Recenze/review - HOUR OF PENANCE - Cast the First Stone (2017)

Recenze/review - HOUR OF PENANCE - Cast the First Stone (2017)


HOUR OF PENANCE - Cast the First Stone
CD 2017, Prosthetic Records

"Odejdi pryč od mého prahu, vyzývám tě, zlý duchu": pokoušela se zahnat holčička temné síly ze svých snů. Byla doma sama a bála se moc. Zdálo se jí, že pod postelí číhá velká ošklivá příšera, která jí ukousne nohu. Našli ji vyděšenou, uplakanou a nepomohl ani lapač snů, zavěšený nad vchodovými dveřmi.

Už první song nové desky italských HOUR OF PENANCE dává jasně na srozuměnou, že letos budete mít co do činění s hodně temným zážitkem. Pánové se ponořili do nejošklivějších hlubin lidského vědomí a vytáhli na povrch zážitky, na které všichni neradi vzpomínáme. Svým způsobem vznešené, apokalyptické, je nové album "Cast the First Stone".



Cítím zde temnotu a "patos" BEHEMOTH (šílenost prvních DECAPITATED), drtivost a zákeřnost NILE, případně KRONOS. Jedná se přesně o ten druh "digitálního" moderního death metalu, který bude bourat žebříčky hitparád. Trošku mi vadí, že se mi všechno "líbí" na první dobrou, nejsem ničím překvapen, donucen rozplétat nijakou zákeřnost. Odsýpá to pěkně, o tom žádná, ale vytratila se živočišnost. Skladby jsou bezesporu monumentálně vystavěné, ale chybí mi melodie, které by se mi zadřely pod kůži. Troufám si "Cast the First Stone" předpovídat samá kladná hodnocení. Mrzí mě, že žádný lapač snů nebudu potřebovat, že se nebojím a že kolem mě vše plyne s až moc velkou samozřejmostí. Bude to ale se vší pravděpodobností hlavně můj problém, protože jinak se jedná o velmi dobré album, poplatné dnešní době. Technický brutální death metal se spoustou mocných motivů. 


sumarizace:

"Cast the First Stone" je velmi dobrým, technickým a brutálně death metalovým albem. Jen mu chybí něco navíc. Samozřejmě, co se týká produkce, provedení i nápadů, tak je vše v absolutním pořádku. Mě ale chybí kus živočišnosti, takto mám pocit, že nahrávku stvořili stroje a ne lidé. Album bych doporučil všem posluchačům, kteří se rádi proplétají složitými riffy, mají rádi náročnou hudbu a dávají si s chutí do hlavy morbidní riffy. Já zůstanu raději kousek stranou a budu moc zvědavý, co nám pánové přinesou příště. Hudba je zde sice zajímavá, svým způsobem originální, ale pro mě poměrně těžko stravitelná a nezáživná. Zatím bych dal tak sedm bodů z deseti. Dobré, ale ne skvělé!


Asphyx says:

"Cast the First Stone" is a very good, technical and brutal death metal album. But it miss something. Of course speaking of the production, the execution and ideas everything is alright. There is just not enough of animality so I feel like this album has been produced by machines and not humans. I would recommend this album for fans who like to listen to complicated riffs, they like difficult music and like to listen to morbid riffs. I have to stay aside. But I´m really excited for the next album by this band. This music is very interesting and in some ways original however, for me it is hard to compile and it is a little bit boring. Now, it´s like 7 of 10 for me. Good, but not great!

Tracklist:
01. XXI Century Imperial Crusade
02. Cast the First Stone
03. Burning Bright
04. Iron Fist
05. The Chains of Misdeed
06. Horn of Flies
07. Shroud of Ashes
08. Wall of Cohorts
09. Damnatio Memoriae

band:
Giulio Moschini - Guitars / Backing Vocals
Marco Mastrobuono - Bass
Paolo Pieri - Vocals / Guitars
Davide "the Bomber" Billia - Drums

Share this games :

TWITTER