DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 26. února 2017

Home » » Recenze/review - IMMOLATION - Atonement (2017)

Recenze/review - IMMOLATION - Atonement (2017)


IMMOLATION - Atonement
CD 2017, Nuclear Blast

Pokání je v běžné řeči i v náboženském významu symbolická činnost, kterou člověk dává najevo, že pochybil, a snaží se své viny zbavit. V křesťanském pojetí znamená výraz lítosti, vnitřního obrácení k Bohu a proměny dosavadního života.

Hoďte kamenem, kdo jste bez viny! Chce se mi doslova řvát, když poslouchám novou, opět mohutnou a temnou desku "Atonement" americké legendy IMMOLATION. Měl bych odčinit své hříchy, pokleknout před jejich hudbu a sklonit se k odvrácené modlitbě. V současné době se postup - lítost – obrácení – odpuštění nemůže stát obecným pravidlem, jsme na to už moc zkaženi sami sebou. Zahledění do vlastních pohnutek. Existuje jen jedno rozhřešení - nová deska "Atonement". Pojďme se vydat na dlouhou, trnitou cestu plnou temnoty, opuštěných katedrál, drtivých riffů, smrti, beznaděje a smutku. Jsou zde noví IMMOLATION!




Album "Atonement" je dalším pokračovatelem, morbidním kouskem death metalového zla, které znesvětí vaše hroby. IMMOLATION jedou pořád po své, temné, pomalejší, hutné a divoké linii. S lety se nemění. Již nepřinášejí nic nového. Kdo by to po nich ale chtěl? Já rozhodně ne. Novinka samozřejmě tolik nebolí, jako alba z jejich počátků, ale je více než jen solidním pokračovatelem. Asi nejvíc oceňuji hru s černými náladami, tlak, sílu, energii napěchovanou do jednotlivých skladeb. Nahrávka u mě roste každým dnem, pomalu mi proniká až do morku kostí a zahušťuje krev. Smrt mi podává svoji studenou ruku a já s radostí přijímám. Novinka není nijak převratným počinem, ale velmi podařeným materiálem, nahraným hlavně pro fanoušky IMMOLATION.  Berte a nebo nechte být! Nic jiného mezi tím neexistuje. Nastavuji svoji tvář onomu světu a nechám se vést spolu s "Atonement" nejtemnějšími zákoutími lidské mysli. Legenda opět promluvila! Mocně, návykově, tajemně, šíleně! Skvělé death metalové album doslova narvané nihilismem a tmou!




sumarizace:

Hoďte kamenem, kdo jste bez viny! Chce se mi doslova řvát, když poslouchám novou, opět mohutnou a temnou desku "Atonement" americké legendy IMMOLATION Měl bych odčinit své hříchy, pokleknout před jejich hudbu a sklonit se k odvrácené modlitbě. Existuje jen jedno rozhřešení - nová deska "Atonement". Pojďme se vydat na dlouhou, trnitou cestu plnou temnoty, opuštěných katedrál, drtivých riffů, smrti, beznaděje a smutku. Jsou zde noví IMMOLATIONAlbum "Atonement" je dalším pokračovatelem, morbidním kouskem death metalového zla, které znesvětí vaše hroby. IMMOLATION jedou pořád po své, temné, pomalejší, hutné a divoké linii. S lety se nemění. Již nepřinášejí nic nového. Kdo by to po nich ale chtěl? Já rozhodně ne. 

Novinka samozřejmě tolik nebolí, jako alba z jejich počátků, ale je více než jen solidním pokračovatelem. Asi nejvíc oceňuji hru s černými náladami, tlak, sílu, energii napěchovanou do jednotlivých skladeb. Nahrávka u mě roste každým dnem, pomalu mi proniká až do morku kostí a zahušťuje krev. Smrt mi podává svoji studenou ruku a já s radostí přijímám. Novinka není nijak převratným počinem, ale velmi podařeným materiálem, nahraným hlavně pro fanoušky IMMOLATION.  Berte a nebo nechte být! Nic jiného mezi tím neexistuje. Nastavuji svoji tvář onomu světu a nechám se vést spolu s "Atonement" nejtemnějšími zákoutími lidské mysli. Legenda opět promluvila! Mocně, návykově, tajemně, šíleně! Skvělé death metalové album doslova narvané nihilismem a tmou!


Asphyx says:

Whoever is without sin, cast the first stone! When I listen to this new album “Atonement” by the American legend IMMOLATION, I literally want to scream. I should expiate my sins, kneel in front of their music and bow down to a reverse prayer. There is only one indulgence – the new album “Atonement”. Let´s go on a long, thorny path full of darkness, abandoned cathedrals, crushing riffs, death, hopelessness and sadness. The new IMMOLATION are here! The album “Atonement” is a next successor, a morbid piece of death metal evil that will defiles your graves. IMMOLATION still do their thing which is the dark, slower, dense and wild line. They haven´t changed over years and they don´t bring anything new to the music industry. But who cares? I don´t.


The new album does not hurt as much as the previous albums, obviously. However, it is a solid successor. What I appreciate the most is the game with dark moods, the pressure, the power and energy which is in every single song. It grows in my every day and it slowly penetrates into my bones and thickens my blood. The death gives me its cold hand and I gladly accept it. This album is not revolutionary but it is very good material which was recorded especially for IMMOLATION fans. Take it or leave it! There is no between! I face myself to the other world and I let the album “Atonement” to take me to the darkest corners of human mind. The legend spoke again! Powerfully, addictively, mysteriously and crazy! Great death metal album which is crowded with nihilism and darkness! 


Traсklist:
01. The Distorting Light
02. When The Jackals Come
03. Fostering The Divide
04. Rise The Heretics
05. Thrown To The Fire
06. Destructive Currents
07. Lower
08. Atonement
09. Above All
10. The Power Of Gods
11. Epiphany

Line-Up:
Ross Dolan - Bass, Vocals (1988-present)
Robert Vigna - Guitars (1988-present)
Steve Shalaty - Drums (2003-present)
Alex Bouks - Guitars (2016-present)

Share this games :

TWITTER