DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 6. února 2017

Home » » Recenze/review - KREATOR - Gods of Violence (2017)

Recenze/review - KREATOR - Gods of Violence (2017)


KREATOR - Gods of Violence
CD 2017, Nuclear Blast

Bohové násilí? Ale kde že?! To trošku KREATOR přehánějí. Já z jejich novinky spíš slyším posun k příjemnému heavy metalu. Je to dobře, či špatně? To ukáže až čas. Uvidíme, zatím, po cca třech týdnech každodenního poslechu jsem na rozpacích. "Gods of Violence" si dovedu s klidem představit jako vítěze nejedné světové metalové hitparády. Mistr Petrozza a jeho smečka jakoby otáčeli směr od thrash metalu na úplně jinou, komerčnější stranu. Ne, přiznávám, zatím nejsem vůbec chycený. I když samozřejmě musím uznat, že všechny náležitosti, jako je zvuk, produkce, obal, klipy - jsou vlastně dokonalé. Jen mým uším přijdou skladby podobné si navzájem jako vejce vejci.



Slyším zde jasnou inspiraci starými dobrými IRON MAIDEN v melodiích. KREATOR se přiklonili k chytlavým, košatým "severským" motivům, nebojí se určité bombastičnosti a vy máte vlastně jako vždy dvě možnosti. Buď na tuhle hru přistoupíte a budete halekat spolu s kapelou někdy až "otravné" refrény nebo se necháte chytit a stanete se ortodoxními odpůrci "Gods of Violence". Jak z toho ven? To já vám neporadím přátelé, věřte hlavně svým uším (a srdci). Jak jsem měl rád předešlý zásek "Phantoms Antichrist", tak tentokrát jen sedím, rvu si desku stále do hlavy a nic. Chybí mi takové to vnitřní pnutí, kousky ledu, případně wov efekt, který jsem měl u KREATOR vždy tolik rád. Letos tohle všechno postrádám a i když vím, že budu se svým názorem asi hodně osamocen, napsat ho musím. Lhát vám přeci nebudu. Za moji maličkost tedy - vzdušný, bombastický, propracovaný heavy thrash metal model KREATOR 2017, který mě moc nebaví. Bohové mě prostě tentokrát neznásilnili. 



sumarizace:

"Gods of Violence" si dovedu s klidem představit jako vítěze nejedné světové metalové hitparády. Mistr Petrozza a jeho smečka jakoby otáčeli směr od thrash metalu na úplně jinou, komerčnější stranu. Ne, přiznávám, zatím nejsem vůbec chycený. I když samozřejmě musím uznat, že všechny náležitosti, jako je zvuk, produkce, obal, klipy - jsou vlastně dokonalé. Slyším zde jasnou inspiraci starými dobrými IRON MAIDEN v melodiích. KREATOR se přiklonili k chytlavým, košatým motivům, nebojí se určité bombastičnosti a vy máte vlastně jako vždy dvě možnosti. Buď na tuhle hru přistoupíte a budete halekat spolu s kapelou někdy až "otravné" refrény nebo se necháte chytit a stanete se ortodoxními vyznavači "Gods of Violence". Jak z toho ven? To já vám neporadím přátelé, věřte hlavně svým uším (a srdci). Jak jsem měl rád předešlý zásek "Phantoms Antichrist", tak tentokrát jen sedím, rvu si desku stále do hlavy a nic. Chybí mi takové to vnitřní pnutí, kousky ledu, případně wov efekt, který jsem měl u KREATOR vždy tolik rád. Letos tohle všechno postrádám a i když vím, že budu se svým názorem asi hodně osamocen, napsat ho musím. Lhát vám přeci nebudu. Za moji maličkost tedy - vzdušný, bombastický, propracovaný heavy thrash metal model KREATOR 2017, který mě moc nebaví. Bohové mě prostě tentokrát neznásilnili. 


Asphyx says:

“Gods of Violence” could be my winner for a few world metal charts. The master Petrozza and his group turn the direction from trash metal to a whole different and commercial side. No, I have to admit that I am not caught. Although I have to say that everything – the sound, production, cover, music videos are actually perfect. I can hear the inspiration by the old IRON MAIDEN in their melodies. KREATOR opted for the catchy and spreading motives and they are not afraid of a certain bombast and you have two options here – as usual. You either proceed this game and you will whoop with the band their (sometimes “annoying”) choruses or you will let them catch you and you will become an orthodox believers of “Gods of Violence”. So how to get out of this? Well, I can´t help you with this guys – you have to believe in your own ears (and hearts). I really liked the previous album “Phantoms Antichrist” but this time I am just sitting here, trying to put the album inside of my head, but nothing. I miss the internal tension, pieces of ice, or the wow effect which were the things I always liked about KREATOR. But this year, I am missing this. I know that my opinion is not very common, but I still have to write it down. I can´t lie to you. So for me this album is: airy, bombastic, sophisticated heavy trash metal model of KREATOR 2017 which I don´t really enjoy. Gods just didn´t rape me this time.

Tracklist:
01. Apocalypticon
02. World War Now
03. Satan Is Real
04. Totalitarian Terror
05. Gods of Violence
06. Army of Storms
07. Hail to the Hordes
08. Lion with Eagle Wings
09. Fallen Brother
10. Side by Side
11. Death Becomes My Light

band:
Mille Petrozza - Vocals / Guitar
Sami Yli-Sirniö - Guitar
Christian Giesler - Bass
Ventor - Drums

Share this games :

TWITTER