DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 14. února 2017

Home » » Recenze/review - NASTY SURGEONS - Exhumation Requiem (2017)

Recenze/review - NASTY SURGEONS - Exhumation Requiem (2017)


NASTY SURGEONS - Exhumation Requiem
CD 2017, Xtreem Music

Taková obyčejná hádka, kterých už zažili mnoho. Jenže ona už nemohla dál. Nešlo to. A tak vzala velký kuchyňský nůž, kterým jinak krájeli chleba a se vší nashromážděnou nenávistí mu ho zabodla hluboko do břicha. Plakala, když ji umíral v náručí. Otřela ostří do utěrky a šla se dívat na svůj oblíbený televizní seriál. Stejně jako každý den.

Nakonec z téhle dvojice zbyla jen jedna věta v černé kronice. Jinak nic, jen zápach zahnívajícího těla, se kterým dívka ještě několik měsíců žila. Další, podobný příběh plný zla byl zhudebněn také na novince - prvotině španělských death grinderů NASTY SURGEONS. Ti čerpali inspiraci u starých dobrých EXHUMED, CARCASS, NECRONY, THE COUNTY MEDICAL EXAMINERS, GENERAL SURGERY. A nutno rovnou napsat, že jsou více než jen dobrými žáky. Album "Exhumation Requiem" se stalo na dlouhou dobu mým krvavým pokrmem a užíval jsem si jej jako málokterou krmi. 




Na "Exhumation Requiem" se mi vlastně líbí úplně vše. Od obalu (Juanjo Castellano), přes špinavý a přesto čitelný zvuk, až po schopnost složit dobře zapamatovatelné temné songy plná zla. Španělé si sice nesnaží styl zvaný death/grind někam posouvat, ale řemeslo zvládají více než dobře. A navíc! Deska se neskutečně "příjemně" poslouchá. Je v ní obsaženo velké množství emocí, které jsou na posluchače přenášeny jako nějaká smrtelná choroba. Nezbývá, než si jít otevřít svůj oblíbený hrob, exhumovat staré prašivé kosti a spolu s nimi se roztančit na rakvích plných zetlelých vzpomínek. NASTY SURGEONS se jejich první deska opravdu povedla.Jen si dejte pozor, až budete brát v kuchyni do ruky nůž. Tohle album je totiž neskutečně návykové. 


sumarizace:

Death grindová mašina NASTY SURGEONS se toho rozhodně nebojí. Jejich kombinace krutosti, špíny, hnusu a hudební nenávisti se povedla. "Exhumation Requiem" je albem, vhodným pro všechny extrémní hudební maniaky. Je silné, nepostrádá dobré nápady a obsahuje v sobě pořádně studené kousky tmy. Dávám si ho rád do uší ve chvílích, kdy potřebuji pořádně pročistit hlavu. Nápadů mají NASTY SURGEONS na rozdávání a zdá se, že ve Španělsku se zrodila další z kapel, které to umí pořádně rozjet. Kombinace old school death metalu a grindových postupů musí dělat dobře snad každému, kdo má rád reálnou, morbidní hudbu. NASTY SURGEONS jsou pro mě velmi příjemným krvavým překvapením. Doporučil bych ji všem, kdo rádi skáčou z pódia, tráví dlouhý čas v mosh-pitech a obdivují metal, který se hraje hezky od podlahy. Tohle death grindové album vám nakope zadky opravdu pořádně. Skvělá krutá práce!

Asphyx says:

NASTY SURGEONS  recorded a putrescent piece of flesh which should be in every collection of the real death/grind fan. This album has a special place in my collection and I enjoy the purid smell. Solid guitar departures, killing drums and all around is the smell of charnel house.  Honestly, does a fan of a death need anything else? Open the graves, exhume corpses and listen the words of the hell. I feel like someone is trying to hide me alive. It should have a sign on the cover that says “may cause mental damage”. Welcome to the worst dissection ever. The death grind maniacs is here and full of strength and it showed us how the best massacre is done. Great, very acute and pressurized album. 

Track list:
1. The Resurrectionists 05:18
2. The Creation of the Monstrosity 03:50
3. Human Flesh is Also Food 03:10
4. Antemortem Dissection 03:32
5. Autopsy's Protocol 03:49
6. Nasty Surgeons 05:18
7. Ode to Bad Taste 03:46
8. Burnt with Sulfuric Acid 03:46
9. Devoured Alive 04:01
10. Exhumation Requiem 03:35

Line up:
Dr. Weaver - Guitar/Vocals
Dr. G. Navazo - Guitar
Dr. A. Ruiz - Bass
Dr. R. Mur - Drums


Share this games :

TWITTER