DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 12. února 2017

Home » » Recenze/review - OVERKILL - The Grinding Wheel (2017)

Recenze/review - OVERKILL - The Grinding Wheel (2017)


OVERKILL - The Grinding Wheel
CD 2017, Nuclear Blast

Rozmělnit, rozdrtit, rozkousat, rozhlodat, rozbrousit, rozfrézovat...tohle všechno se nás snaží na svém novém album OVERKILL. A nutno na začátek rovnou říct, že se jim to opět daří na výbornou. Nevím jak to pánové dělají, ale už od prvního momentu připomíná "The Grinding Wheel" chvilky strávené v hurikánu. Už jenom ten zvuk, ostrý jako skalpel, se vám zadře pořádně pod kůži. Američané mají svůj nezaměnitelný styl a abych pravdu řekl, tak přesně v tomto podání mám thrash metal nejraději. Nové album je jako perfektně vybroušený křišťál. A Bobby "Blitz" Ellsworth? Legendární řvoun se doslova překonává a já mu visím na rtech. Skladby se velmi dobře pamatují a přiznám se, že tentokrát některé refrény hrozně rád křičím spolu s kapelou. Cítím zde takový ten nakopávající efekt a fascinuje mě lehkost, s jakou na mě skladby útočí. 



Na "The Grinding Wheel" jsou OVERKILL vlastně pořád stejní jako dříve, i když letos pestřejší a svěžejší. A je to hrozně moc dobře. Nepářou se s tím, hází nám do ksichtů vztek, mlátí nás do tváří údery plnými riffů, které mi kroutí palce u nohou, přesto jsou melodičtí (a občas trošku rozvláční a sem tam se už opakuji, ale není to na závadu). Ve své podstatě jsou ale pořád ti staří dobří a neskuteční punkáči, rebelové, které ctí samotné základy stylu, u jehož kdysi sami stáli. Smrt, násilí, rebelie, metal, válka - tohle všechno na novince je a nutí mě stále přidávat volume až na hranu snesitelnosti. O tomhle pro mě thrash vždycky byl a bude. OVERKILL opět dokazují, že jsou mistři ve svém oboru. Dělat i po tolika letech skvělá alba je hodno blahořečení. Můžu jim to vlastně napsat, ale už vidím, jak mě místo toho nakopou svoji hudbou do zadku! Pro mě osobně, absolutně zabijácké album od legendy, která zažívá jeden ze svých dalších vrcholů. 


sumarizace:

"The Grinding Wheel" je krásně zabijáckým maniakálním thrash metalovým vzorkem. Album jsem si pustil poprvé a hned mě rozsekalo na malé kousky. Tady se hraje sice postaru, ale s neskutečnou energií a silou. CD je hodně návykovou záležitostí. Zažili jste někdy úraz elektrickým proudem? Že ne? Tak si pusťte novinku OVERKILL a budete překvapeni, kolik dobrých nápadů na albu je. Jednotlivé skladby jsou propracované, mají velký feeling a kopou jako splašený kůň. Tohle je kult pro všechny thrashové maniaky! OVERKILL nahráli album, které vás smete jako tsunami. Maniaci z New Yorku přednášejí ze starých thrashových knih a dělají to skvěle a s grácií! A ten hlas, to je motorová pila, přátelé! Absolutní thrashové inferno! Nahrávka, která řeže jako rezavý nůž! Skvěle!



Asphyx says:

"The Grinding Wheel" is nice killer maniacal thrash metal sample. When I was listening to the album for the first time, I was cut into small pieces right. Here is played in the old way, but with incredible energy and strength. The CD is very addictive stuff. Have you ever experienced an electric shock? Haven’t you? So listen to the news of OVERKILL, and you'll be surprised how many good ideas are there.  Individual tracks are sophisticated, have a great feeling and kick like a runaway horse. This is a cult for all thrash maniacs! OVERKILL recorded an album, which will  sweep you away like a tsunami. Maniacs from New York  recite from old thrash books and do it well and with grace! And the voice,  this is  a chainsaw, men! Absolute thrash metal inferno! The recording that cuts like a rusty knife! Great! 


Tracklist:
1. Mean, Green, Killing Machine
2. Goddamn Trouble
3. Our Finest Hour
4. Shine On
5. The Long Road
6. Let's All Go to Hades
7. Come Heavy
8. Red White and Blue
9. The Wheel
10. The Grinding Wheel
11. Emerald 

band:
Bobby "Blitz" Ellsworth - Vocals
D.D. Verni - Bass
Dave Linsk - Lead Guitar
Derek Tailer - Rhythm Guitar
Ron Lipnicki - Drums

Share this games :

TWITTER