DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 5. února 2017

Home » » Recenze/review - QUESTION – Gnosis Primordial (2017)

Recenze/review - QUESTION – Gnosis Primordial (2017)


QUESTION – Gnosis Primordial
MCD 2017, Chaos Records

Jedním okem jsem viděl, jak mi krkavec odnáší mé druhé. Padl jsem za práva jediného pravého death metalu. Bojoval jsem až do konce, osamocen, opuštěn, přesto s jiskrou v černé duši. Vyhledával jsem v zapomenutých zákoutích podzemí kapely, oprášil je od starých pavučin a vytáhl na světlo. Pro mnohé jsem byl jedinou vírou, kterou uctívali. Pak mě to semlelo na hromadu vlastních kostí. Temnota mě pohltila a já byl za to ještě hrozně rád. 

S mexickými death metalisty QUESTION jsem měl co do činění již v roce 2014, kdy mezi nás vyvrhli krvavou směs starých melodií v podobě alba "Doomed Passages". Nahrávka se pro mě tenkrát stala jakýmsi poselstvím, obětinou, na kterou jsem se každý večer těšil ke svému přehrávači. Pánové letos pokračují přesně tam, kde minule přestali, v záhrobních okultních seancích plných hudební smrti. Starodávný obřad pro obětování našich těl opět započal.



QUESTION jsou kapela, která vlastně není ničím výjimečná. Nevadí mi to, rád podobné smečky pochválím, protože z nich cítím odhodlání, kus opravdovosti a nadšení, které mnohým jejich kolegům chybí. Pokud tedy máte rádi třeba takové THE CHASM, ADRAMELECH, INCANTATION, CENOTAPH, DENIAL, CONVULSE, DEMILICH, tak neváhejte a Mexičany podpořte. Samo o sobě se "Gnosis Primordia" velmi dobře poslouchá, má ten správný zahuhlaný zvuk, ortodoxní plesnivý přístup a vytváří masakrující dojem. Deska má i hlušší místa, ale nějak mě to neruší. Takhle k večeru, když si natáhnu nohy a otevřu láhev něčeho dobrého, začnou na stěnách mého pokoje ožívat dávné příběhy z pohřebišť. Víc nechci a vlastně ani nežádám. Povedená death metalová mršina!


sumarizace:

QUESTION se povedlo přenést ducha starých časů do dnešních dnů. Jejich hudba je na novém albu velmi emotivní, shnilá, zákeřná a zlá. Death metal v jejich podání otevírá staré hrobky, vyvolává duchy zemřelých a působí na lidské tělo jako antrax. Hudba zde připomíná svět po apokalypse. Odkazy na devadesátá léta minulého století, temnota a totálně undergroundový přístup. To jsou QUESTION. Mexická odpověď na nihilismus. Morbidní nálada celé nahrávky působí značně autenticky. Zvedám ruce k modlitbě, klaním se oltáři samotného Satana. Smrt, utrpení, válka. Nezůstane po nás nic, jen prach a pár vzpomínek. Na tomhle albu naleznete vše potřebné pro poslední dny člověka. Pomůže vám přejít na onen svět. Old school death metal, který je pokrytý plísní. Hudba ze starých hrobek. Ozvěna ze záhrobí.


Asphyx says:

The QUESTION accomplished to bring the ghost of the old days to these days. Their new album is very emotional, foul, felonious and evil. Death metal as they play it opens old tombs, calling ghosts of death people and it feels like an anthrax to human body. This music is like the world after an apocalypse. There are testaments of nineties of the last century, darkness and total underground attitude. That is QUESTION. It´s the Mexican answer to the nihilism. A morbid mood of this record feels authentic. I´m reaching my hand to the prayer, I´m bowing down to the altar of the Satan. Death, misery, war. There is nothing after us, just a dust and some memories. You can find everything you need for the last days on earth on this album. It would help you to reach the other side. This is an old school death metal which is covered by fungus. The music is from old tombs. The echo is from the beyond.

TRACKLIST:
1.The Day the Sun Ascended Black
2. Eons in Slumber
3. Silhouettes of Reality
4. Descent Into Oblivion
5. Consciousness Unborn

band:
Marco - Voz
Rodrigo - Guitarra
Héctor - Bajo
Iván - Batería

Share this games :

TWITTER