DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 7. února 2017

Home » » Recenze/review - THE REPLICATE - A Selfish Dream (2017)

Recenze/review - THE REPLICATE - A Selfish Dream (2017)


THE REPLICATE - A Selfish Dream
EP 2016, vlastní vydání

Pokládám věnec na mramorovou desku hrobu padlých předků. Přemýšlím, proč se na ně zapomnělo. Svět asi už nechce slyšet o hrdinství. Jejich činy by se špatně vyjímaly mezi růžovými reklamami na mládí. Jenže historie nás s cyklickou trpělivostí učí, že je dobré se alespoň občas ohlédnout.

V hudbě to platí dvojnásob. Nemusím poslouchat jen pořád samé hledače nových zvuků, ani ty, kteří s vytrvalostí sobě vlastní předvádějí technické finesy bez duše. Vnímám hudbu spíš srdcem a THE REPLICATE, projekt maníka, který si říká Sandesh Nagaraj, mě zaujal. Jedná se o záležitost ve stylu DEATH, CYNIC, CARCASS, ATHEIST, NOCTURNUS. V Los Angles žijící šílenec se obklopil spoustou hostů a vydal album, které by mohlo mnohé z vás oslovit. 



Pokud jen tak sedím a poslouchám, nemám s "A Selfish Dream" sebemenší problém. Horší to je, když nepřistupuji k této hudbě jako ke kulise, ale pokusím se o pečlivější rozbor. Albu by určitě slušel lepší zvuk, možná i producent, který by vypíchl to, v čem je Sandesh Nagaraj dobrý, případně potlačil hlušší místa. THE REPLICATE nevydali určitě špatnou desku, ale chybí mi takové to otevření pusy v úžasu, nadšený hurá efekt. Hodně bude záležet na úhlu pohledu a přístupu, který k albu zvolíte. U mě dobrý, ale také nic, z čeho bych si sedl na zadek. Zkrátka a dobře, takové příjemné technické death metalové album, které neurazí. 

sumarizace:

"A Selfish Dream" je velmi solidním progresivně death metalovým albem. Všechno je v nejlepším pořádku. Bohužel, skladby mi také přijdou poměrně nevýrazné, špatně zapamatovatelné a bez jakékoliv jiskry. Ne, k dokonalosti má novinka ještě daleko. Nápadů je zde spousta a dobrých, ale chtěly by utřídit a srovnat. Také cítím ze spousty skladeb jasnou inspiraci CYNIC, ATHEIST a DEATH. THE REPLICATE letos vydali v podstatě dokonalou progresivní desku, která mě ale baví tak na sedmdesát procent. Příště bych poprosil o trošku víc energie. 

Asphyx says:

"A Selfish Dream" is a very solid progressive death metal album. Everything is all right. Unfortunately, the songs are relatively dull, badly memorable and without any spark. No, the novelty has a long way to perfection. There are many ideas and good ideas, but they need sort and compare. I also feel a lot of ideas inspired by CYNIC, ATHEIST, DEATHTHE REPLICATE released this year broadly speaking the perfect progressive album that I enjoy about seventy percent. Next time I would ask for a little more energy.

band:
Sandesh Nagaraj – Guitar and Bass 
Kaitie Sly - Bass on Eugenicide 
Ray Rojo – Drums 
Morgan Wells – Vocals/Lyrics on Chainsaw Of God 
Jordan Nalley – Vocals/Lyrics on Eugenicide 
Arun Natrajan – Vocals/Lyrics on The Saline
William Von Arx – Guitar Solo on Chainsaw Of God 

Share this games :

TWITTER