DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 4. února 2017

Home » » Recenze/review - SKELETAL - Dreadful Life (2017)

Recenze/review - SKELETAL - Dreadful Life (2017)


SKELETAL - Dreadful Life
CD 2017, Inverse Records

Rozléhají se zvony do kraje, bijí do rytmu odcházejícího srdce. Lidé se křižují, vzduchem se vznáší divná nálada a po večerech věřící zapalují svíčky. Zvoní zvony umíráček, zvoní jen pro tebe.

SKELETAL jsou finská odpověď na novou vlnu old school death metalu. Kapela byla založena v roce 2007 a od začátku byla odsouzena k nekonečnému utrpení v podzemních kobkách. Finové se do toho dokáží ponořit, hezky postaru, s death/thrashovou odhodlaností. Občas sice až moc do krvácejících očí bije lehký příklon k monotónnosti, ale my zasvěcení dávno víme, že na tyhle věci se v undergroundu nehraje. Důležitá je síla a špína a tma, které je ze skladeb cítit. A těch mají pánové na rozdávání.



Můžeme mít tisíc připomínek o nepůvodnosti materiálu, můžeme se donekonečna ohánět přirovnáváním k dalším kapelám a vzorům. Myslím, že lepší bude, když si poslechnete ukázky a názor si uděláte sami. Osobně nemám s death metalem v podobném thrashovém rozpoložení sebemenší problém, i když je nutné rovnou dodat, že na zadek si nesedám, hubu úžasem neotvírám. Troufám si tvrdit, že podobné smečky stejně nejvíc vyniknout naživo. Pokud tedy máte neodbytný pocit, že musíte dnes navštívit márnici, tak to rozhodně učiňte. Jen si nezapomeňte nové CD SKELETAL - Dreadful Life (2017). Dobrá deska a příslib do budoucna.


Asphyx says:

SKELETAL don't depart from the huge number of today's bands, crushing old school, but they are for me more attractive. They are kicking in the style of the 80th and 90th, they blaspheme like crazyDeath metal is combined here with "old school" thrashIt is full of nihilism, pressure and energyMorbidly cruel death metal tasting, that will be great promise for the future!

tracklist:
1. DEATH WORKS OVERTIME
2. SEWERS OF THIS WORLD
3. LEAP OF FAITH
4. LIFE AND DREAD
5. DOWNWARD SPIRAL
6. REACHING OUT
7. RAVAGED
8. RETURN TO THE GRAVE

band:
Guitar/Vocals: Samuel Lehikoinen
Lead guitar: Markus Tiainen
Bass guitar: Roope Hytönen
Drums: Josa Lahti

https://www.facebook.com/skeletalband/
https://skeletal.bandcamp.com

https://twitter.com/SkeletalDM
http://www.inverse.fi/shop/catalog/product_info.php?products_id=623
Share this games :

TWITTER