DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 11. února 2017

Home » » Recenze/review - VITRIOL - Vitriol (2017)

Recenze/review - VITRIOL - Vitriol (2017)


VITRIOL - Vitriol
CD 2017, Hellthrasher Productions

Řežu se nožem do vlastních hostí, trhám si vlasy i s kořínky. V tváři děs a v duši tma. Zase jsem někde na pomezí mezi naším a oním světem. Do obličeje mi fouká vítr ze záhrobí a skřípavé hlasy mě zvou na další výlet. Rád a s chutí se poddávám, jsem najednou stínem, tichým pozorovatelem, naslouchačem. Také cítíte tu sílu?

Bavorští rouhači VITRIOL a jejich prvotina se stejným názvem je undergroundovým CD jak se patří. Je opatřeno několika tunami špíny, smrtí a černotou. Nahráváno bylo snad v nějaké staré opuštěné kryptě. Nic pro slabé povahy, říkám si stále dokola a oceňuji hlavně přístup, nasazení a oddanost temnotám. Uléhám s albem do své rakve každého rána, vstávám do hlubokých nocí. Ploužím se jako stín, s klouby zkroucenými strachem. Pokud máte rádi starý black/death metal z devadesátých let, tak neváhejte ani chvilku, z tohohle rande rozhodně živí neodejdete.



VITRIOL jsou kouskem překapané tmy, určené převážně pro fanoušky stylu. Ostatním toho příliš neřeknou. Mnohé odradí zastaralý zvuk, mumlající hlas, případně záměrně "nedokonalé" postupy. Mám pro podobně obskurní a okultní death metal slabost. Rád se zavírám na dlouhé hodiny do společné 13 komnaty a oddávám se naplno melodiím z onoho světa. Slyšte skladby, určené jen těm nejotrlejším. Syrově, přirozeně a NE - bohabojně zní melodie z "Vitriol". Zrovna dneska, ve večerních hodinách, začne příprava na černou mši. A já už teď moc dobře vím, že si CD vezmu s sebou. Říká se, že temná fantazie nezná hranic. Němci jsou toho jasným důkazem. Obscure Death Metal Cult!


sumarizace:

Okultní death metalisté VITRIOL na svém novém albu jasně pochopili základní myšlenku zla. Album je napěchované tmou, špínou, hnisem. Připomíná nekonečnou bažinu, plnou hnijících utopenců. Každým dalším poslechem vás stahuje do svého nitra a vy máte sto chutí podlehnout nihilismu. Líbí se mi smutné vrstvy kytar i syrová nálada celé nahrávky. "Vitriol" je jako četba ze starých spirituálních knih. Plazí se pomalu jako had, čekající na svoji oběť. Během společných setkání jsem jako uhranutý, prokletý, vyhoštěný z tohoto světa. Procházím se záhrobím, nasávám šedivou atmosféru a těším se na každý další song. Death metal v tomto provedení bude dělat dobře všem, kdo mají rádi onen svět. Smrt je opravdu hodně blízko! Podává vám ruku a vy přijímáte. Tahle okultní seance se určitě povedla! Temná, death metalová nahrávka, která vyvolává duše dávno zemřelých. Skvěle!

Asphyx says:

Occult death metallers VITRIOL  clearly get the basic idea of ​​evil on their new album. The album is full of darkness, dirt and pus. it recalls the endless swamp full of rotting drowned bodies. It pull you down into its mind with each next listening and you want to go down the nihilism. I like sad sounds of guitars and raw mood of the record. "Vitriol" is like reading from the old spiritual books. It is crawling slowly like a snake waiting for its victim. During the common meetings I'm bewitched, cursed, expelled from this world. I'm walking in the beyond, I'm soaking up the grey atmosphere and I'm looking forward to the next song. Death metal in this way will do well to all who loves the other world. Death is really close! It gives you its hand and you take up. This occult seance was succeeded! Dark, death metal record, which invokes souls of long dead. Great!

tracklist:
Lo-Irt-IV
Octosphere of Obscure Occurence
Assimilation (Blood-Feed the Devourer)
Massive Retaliation
Betelgeuze
The Deathbed of the Ursurper

https://www.facebook.com/vitrioldeath/?fref=ts
https://vitrioldeath.bandcamp.com/releases
http://www.hellthrasher.com/
Share this games :

TWITTER