DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 15. února 2017

Home » » Recenze/review - VULCANO - XIV (2016)

Recenze/review - VULCANO - XIV (2016)


VULCANO - XIV
CD 2016, vlastní vydání

Po stěnách visí uschlé zbytky koster, na oltáři do tmy září kapky krve. Všude přítomné pavučiny dávají jasně na vědomí, že tahle kobka nebyla už hodně dlouho používána. Vzduchem zní bolestné výkřiky dávných obětí. Vítejte v black/thrash death metalové síni slávy. Tentokrát do ní bude uvedena jedna z nejpovolanějších kapel - brazilská legenda VULCANO.

Měl jsem nedávno rozhovor s jedním mladíkem, který kroutil nad mojí zálibou v old schoolových záležitostech hlavou. Chvíli jsem ho poslouchal a pak zjistil, že jsem asi fakt už starý, v metalu opotřebovaný a s názory jako rezavá konzerva. Šel jsem domů a dal si nové VULCANO a jejich album  "XIV" pořádně nahlas. Poslouchal jsem a bylo mi úplně jasné, že tahle hudba opravdu už dnes patří do kovového archívu. To mi ale přece nebrání v tom, si ji pořádně užít. 



VULCANO se jako správná legenda drží svého kopyta, svého mustru, kdysi nastaveného v osmdesátých a devadesátých letech. Jejich první alba jim už nikdo neodpáře a i když dnes můžeme vznést tunu námitek a dokola omílat názor, že nevidíme v tvorbě Brazilců žádný posun, nic to nemění na tom, že taková ta ledově temná síla a plesnivina je z jejich nové desky pořád cítit. Mladí, kteří tuhle kapelu objevili až v posledních letech si mohou doplnit vzdělání a my staří válečníci se usadíme do křesla, otevřeme láhev něčeho dobrého a vychutnáme si metal ve stylu SARCÓFAGO, NIFELHEIM, SEPULTURA (old), HOLOCAUSTO, MUTILATOR, POSSESSED, MYSTIFER, VENOM a spousty dalších, kteří kdysi odjistili granát s nápisem Metal na boku. Slyšíte to šustění starých kostí? Vnímáte tu patinu prašivých ozvěn ze záhrobí? Tak potom je pro vás novinka určená jako poslední pomazání pro věřícího. Tohle je kult, na který mi nesahejte! Staré peklo, jak se patří!


sumarizace:

Wov, tak tomuhle říkám poctivý, parádní black/thrash death metal metal. Při poslechu vzpomínám, jsem dojatý a užívám si riffy ostré jako čerstvě nabroušené nože. Brazilská legenda loni vydala album, které je rezavé, šíleně energické a obsahuje v sobě až magickou přitažlivost. Starý metal v této podobě si nechám vždy a všude líbit. Syrové, poctivé, s velkým počtem hitových skladeb. Takové je album "XIV". Jsem šokován, kde se ve starých pánech bere tolik energie a síly. Přijdu si jako při zásahu elektrickým proudem. Vynikající nahrávka! Takhle nějak by měl znít black/thrash death metalVULCANO s vámi! Až na věky, amen!

Asphyx says:

WOV, so this is the honest, awesome black/thrash death metal. When listening I remember, I'm touched and I enjoy riffs  sharp like  fresh sharpened knife. Brasil legend  released an album this year that is rusty, insanely energetic and it contains magical attraction. Old metal in this form, I enjoy always and everywhere. Raw, honest, with a large number of hit songs. This is the album "XIV". Where can the old masters take so much energy and strength? I feel like to be hit with an electric current. Excellent recording! This is sound  of black/thrash death metalVULCANO with youFor ever and ever, amen!

Tracklist:
01. Propaganda and Terror
02. Thunder Metal
03. The Tides of Melted Metal
04. Necrophagy
05. Behind the Curtains
06. Thou Shalt Not Kill
07. Paradise on Holocaust
08. The Face of the Abyss
09. To Kill or Die
10. I'm Back Again

band:
Luiz Carlos Louzada - Vokills
Zhema Rodero - Guitar
Carlos Diaz - Bass
Arthur "von barbarian" - Drums
Gerson Fajardo - Guitar


Share this games :

TWITTER