DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 9. února 2017

Home » » Recenze/review - WARFORGER - Global Extinction (2016)

Recenze/review - WARFORGER - Global Extinction (2016)


WARFORGER - Global Extinction
CD 2016, vlastní vydání 

Pořád, i po těch dlouhých letech, co poslouchám metal, si myslím, že základní věcí, která odlišuje špatné desky od dobrých a vynikajících, je energie. A je úplně jedno, jestli se ukrývá v temnotě, síle, rychlosti, zpěvnosti nebo jen ve své vlastní podstatě. Nejhorší, co se vám při psaní recenze může stát je, že nevíte, jak dál. Sedíte už přes hodinu u počítače, pořád odbíháte k přehrávači, ve snaze nějak naladit hi-fi věž tak, aby zaslaná nahrávka zněla dobře. Špatné je, když to nejde.

A to se mi právě stalo s německými thrash metalisty WARFORGER. Jedná se o prvotinu namlácenou stylem nějaké smečky okresního formátu. Ubíjející nápady, dokola opakované motivy, divný zpěv a zvuk, jako když někdo v dálce čůrá na plech. Nemám ve zvyku házet na kapely zbytečně špínu, skousnu za ty roky ledacos, ale s "Global Extinction" jsme si tedy do oka nepadli. Pořádný thrash má řezat a ne pižlat tupým nožem. Nevím, jestli mají v Německu taky zábavy jako u nás na vsích, ale ani tam by tahle parta moc neexcelovala. Je to moc unylé, bez energie, bez šílenství. A mě vůbec nebaví album poslouchat. Průměr, možná lehce pod, říkám si a jdu si raději pustit něco jiného na spravení chuti.


sumarizace:

"Global Extinction" je nahrávkou, která se vyloženě nepovedla. A to dokonce po všech stránkách. Desce chybí jakékoliv nápady a trpí absencí dobrých melodií. Poslech se pro mě stával čím dál tím víc větším utrpením a nerad jsem se k ní vracel. Kapele bych doporučil, aby si sehnala pořádného producenta, zapracovala na zvuku a hlavně doplnila do svých řad nějakého skladatele. Pokud tak neučiní, budeme se nadále setkávat u nahrávek, které jsou monotónní, nudné a obyčejné jako pondělní vstávání do práce.  Nevím už dál, co bych napsal a tak raději skončím. Přesně takhle by se thrash metal neměl hrát! Bohužel.


Asphyx says:

The album "Global Extinction" is a record which is definitely not good. In every case of this album, it´s bad. This album lack any ideas and it absents good melodies. During the listening I was more and more upset about it and I didn´t like to come back to it. I would suggest some kind of a good producer and take a look on the sound and definitely add some new composer to the band. If not, we´ll meet again and again by this records which are monotonous, boring and ordinary like a morning alarm clock for a work. I don´t know what else to say so I´m going to end it here. This is exactly how a thrash metal shouldn´t sound. Unfortunately. 

Tracklist:
01. Desolation
02. Glass Prison
03. Empires Arise
04. Beyond The Threshold
05. Savior
06. Under Your Command
07. No Future
08. Generic Mutation
09. Sacrificed (Bonus Song With New Guitarists)
10. Forced Into Violence

band:

Mitsh - lead vocals
Koloss - guitar
Pulle - guitar, vocals
Martzen - bass, vocals
Jäger - drums

https://warforger.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/Warforger
https://www.youtube.com/channel/UCnxihB37D7gcrAlqnhJuMZw
Share this games :

TWITTER