DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 6. února 2017

Home » » Recenze/review - WITCHTOWER - From Darkness till Death (2016)

Recenze/review - WITCHTOWER - From Darkness till Death (2016)


WITCHTOWER - From Darkness till Death
CD 2016, vlastní vydání

Vyhnali mě ven z lágru, donutili svléknout do naha a stříkali na mě ledovou vodu. Jen tak, z čiré radosti z bolesti. Zmítal jsem se v rozvláčných death thrashových křečích, které byly způsobeny hudbou z ampliónu. Mrzlo až praštělo a duši jsem vypustil až po dlouhých hodinách. Na rozdíl od ostatních spoluvězňů jsem měl to štěstí, že mé utrpení netrvalo tak dlouho.

Němečtí melodici WITCHTOWER vzali death metal za správný konec. Pozvali nás na výlet do Švédska konce devadesátých let, kdy nejen tamní scéně vládly kapely kombinující smrt s thrashem a ledem. Novinka "From Darkness till Death" odsýpá ve stejných rytmech a stala se na nějakou dobu vcelku oblíbeným albem v mém přehrávači.



Na škodu je vzájemná podobnost jednotlivých skladeb i až "rutinérský" stereotyp, který ze songů doslova stříká na všechny strany. Chybí mi nějaké zapamatovatelné melodie, chybí mi záchytné body, říkám si stále dokola a přemýšlím, jak by asi tahle deska zněla při živých vystoupeních. Pravděpodobně by na mě fungovala stejně. Ony jsou vlastně splněny všechny náležitosti stylu, který se zdá být už dlouho zcela vyčerpán. Chtělo by to nějaké oživení, zajímavý prvek, takto lze považovat WITCHTOWER pouze za další v řadě. "From Darkness till Death" je vcelku příjemné album, ale je také dílem, které nijak nevybočuje z lehce nadprůměrné řady. Dobrá melodická death thrashová práce bez vedlejších pozitivních účinků!


Asphyx says:

Next album of classic melodic death/thrash metal in a row. The band combines melody with death metal expertly, with enthusiasm and grace. But it's still the sameWell, not exceptional album that doesn't insultFor fans of death/thrash metal tunes obligation.

Tracklist:
1. From Darkness Till Death
2. To The King Eternal
3. Witness The Slaugther
4. The Hell They Live In (Rotten & Forgotten)
5. Destination Hell
6. Too Hot To Handle
7. Dark Words, Dark Wings
8. Nuke 'Em All
9. The Reaper Takes It All
10. Serpent

band:
Vocals: Ralle
Leadguitar: Schulz
Guitar: Benni
Bass: Micha
Drums: Stefan

Share this games :

TWITTER