DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 2. února 2017

Home » » Recenze/review - WOUND - Engrained (2017)

Recenze/review - WOUND - Engrained (2017)


WOUND - Engrained
CD 2017, FDA Rekords

Odmítl jsem Modrovousovi poslušnost! Již podruhé a to mě stálo nakonec život. Byl šéfem celého gangu se sektářskými manýry. Odsoudil mě bez mrknutí oka. Nedivím se mu, jenže já prostě vykonávat některé příkazy nebudu. Zabíjet nevinné neumím. Teď tu sedím, zmučený a zohavený. Zazdili mě, do malé místnosti vzadu do opuštěného skladu. Největší bolest mi působí pocit, že si pro mě přišlo mé vlastní svědomí.

Novinka německých deathařů WOUND mi působí stejné niterné utrpení. Jakoby u poslechu ožívaly staré křivdy, kterých jsem se dopustil a dávaly mi to náležitě sežrat. Tenhle smrtící kov je šmrncnutý blackovým zpěvem a temnotou. Nemůžu si pomoc a pořád se k desce "Engrained" musím vracet. Ona je opravdu mým temným svědomím. Zákeřným, nahlodávajícím, pomalu mě rozkládajícím na malé bezbožné kousky špatnosti.


Rozpadám se pomalu, hniju za živa. Postupně, po částech, stejně jako hudba WOUND. Tohle je pocta starým GRAVE, DISMEMBER, ale i DESASTER, NAGLFAR, DISSECTION a spoustě dalších temných kapel. Němci si neberou servítky, s ničím se namažou a jejich hudba je tak neskutečně heavy, nepostrádá drive, sílu, energii a má jasně nakopávající efekt. Jsou jiní a zároveň čerpají ze starých extrémních metalových učebnic. Máte-li rádi smrt v podobě, v jaké pravděpodobně opravdu přijde, tak si "Engrained" určitě pořiďte. Tahle deska totiž zabíjí svým tajemně ostrým způsobem. Jsem ztracen a postupně se rozpouštím ve vší té černé esenci zla! Vynikající záležitost pro všechny tmáře!


sumarizace:

Nová deska WOUND je pergamenem, popsaným vlastní krví. Hudba mi zde připomíná vlastní závěť, kdy člověk odkazuje veškerý svůj majetek mocnostem pekelným. Black metal, kombinovaný s deathem je velmi temný, zlý, ošklivý, nepropustný. Jestli jste někdy zabloudili v podzemních chodbách, trpěli klaustrofobií a ještě vás pronásledoval neodbytný pocit, že vás někdo pronásleduje, tak potom tuhle hudbu pochopíte. Líbí se mi schopnost kapely navodit atmosféru absolutního zmaru. Album je velmi špinavé, neortodoxní a musí se před ním pokřižovat každý kněz. Kapela vzešla z toho nejtemnějšího undergroundu a už dnes dělá čest celému podsvětí. Poslech je to náročný a komplikovaný, ale doporučuji dát nahrávce čas, zkažené pocity se dostaví samy. Black death metalová deska, u které mám pocit, že brzy nastane konec světa a nemrtví se vrátí znovu na zem. Absolutní černé inferno!

Asphyx says:

The new album by WOUND is a vellum, which is singed with blood. This music feels like the own last will where people cite their belongings to the Hell. The combination of death metal and death which is very dark, cruel, ugly and leak-proof. Do you want to imagine and get what this music is about? Imagine yourself lost in underground hallways, you are suffering with claustrophobia and there is the feeling that someone is watching you. I like the bands ability to set the mood of an absolute pain. This album is very dirty, unorthodox and every priest should cross himself. The band comes from the darkest underground and the whole world beyond is very proud. The listening is very difficult and complicated however, I would recommend to give it a time and the bad feelings come by themselves. Black death metal album which makes me feel like the end of the world is very close and that not-dead will come back to the world. Absolute black inferno! 


Tracklist:
01. I Am Havoc
02. The Gateway to Madness
03. Thy Wrath and Fire
04. Morbid Paradigm
05. Carrion
06. Of Non Serviam
07. The Plague
08. Engrained

band:
Lexow - Drums
Schettler - Vox
Schulz - Bass
Friederichs - Guitar
Last - Guitar

Share this games :

TWITTER