DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 7. dubna 2017

Home » » Recenze/review - BRUTE - Henchmen (2017)

Recenze/review - BRUTE - Henchmen (2017)


BRUTE - Henchmen
CD 2017, Slovak Metal Army

Olověné kapky

Žezlo bylo plněné roztaveným olovem, dehtem, vroucím vodou nebo vařícím olejem. Kapalo se s ním většinou na břicho v oblasti žaludku nebo na oči. Ve většině případů dotyčný umučený zemřel, protože se olovo dostalo do očních sliznic a způsobovalo trýznivou bolest a náhlou smrt způsobenou otravou.


Na jeden z nejbrutálnějších mučících nástrojů středověku jsem si vzpomněl, když jsem vložil novou desku slovenských death metalistů BRUTE - Henchmen poprvé do přehrávače. Je totiž neméně krutá, trýznivá a bolestivá. Kapela se rozhodla na novince opět přitlačit pořádně na pilu a výsledkem je totální, syrová a surová metalová smrt. Zazní první skladba a opravdu si připadám, že mi někdo na tělo lije vroucí vodu.



Z přehrávače se na mě vyvalí doslova žhavá brutálně death metalová láva. BRUTE se stále drží svého klasického death metalového kopyta. Ozvěny SUFFOCATION, IMMOLATION, BRUTALITY, DYING FETUS, PESTILENCE, SINISTER jsou zde slyšet spíše jako taková ozvěna, otisk dávných časů. Kdybych měl letošní album popsat několika slovy napsal bych - intenzita, temnota, šílenství. Ano, oproti předešlým nahrávkám mi přijde "Henchmen" víc zaměřený na vytvoření  zlé a ošklivé atmosféry. Je to pořád vyhlazení, ale doplněné o studeně ostré vyhrávky, které jsou pro mě velmi vítaným kořením. Tohle je brutální death metal, který má znít na velkých evropských pódiích, to je bez debat. Perfektní zvuk, totální nášlehy, technika, nálady plné zběsilosti. Navíc tolik chtěný "heavy effekt", kombinovaný s perfektní schopností napsat dobrý song. Nevím, co se to v současnosti na Slovensku děje, ale poslední roky se z této malé země stává death metalová velmoc. BRUTE jsou toho jasným důkazem. "Henchmen" je brutálním albem, které vám vyrve vnitřnosti z těla! Absolutní smrt! Vynikající!


sumarizace:

Kapela se rozhodla na novince opět přitlačit pořádně na pilu a výsledkem je totální, syrová a surová metalová smrt. Zazní první skladba a opravdu si připadám, že mi někdo na tělo lije vroucí vodu.

Z přehrávače se na mě vyvalí doslova žhavá brutálně death metalová láva. BRUTE se stále drží svého klasického death metalového kopyta. Ozvěny SUFFOCATION, IMMOLATION, BRUTALITY, DYING FETUS, PESTILENCE jsou zde slyšet spíše jako taková ozvěna, otisk dávných časů. Kdybych měl letošní album popsat několika slovy napsal bych - intenzita, temnota, šílenství. Ano, oproti předešlým nahrávkám mi přijde "Henchmen" víc zaměřený na vytvoření  zlé a ošklivé atmosféry. Je to pořád vyhlazení, ale doplněné o studeně ostré vyhrávky, které jsou pro mě velmi vítaným kořením. Tohle je brutální death metal, který má znít na velkých evropských pódiích, to je bez debat. Perfektní zvuk, totální nášlehy, technika, nálady plné zběsilosti. Navíc tolik chtěný "heavy effekt", kombinovaný s perfektní schopností napsat dobrý song. Nevím, co se to v současnosti na Slovensku děje, ale poslední roky se z této malé země stává death metalová velmoc. BRUTE jsou toho jasným důkazem. "Henchmen" je brutálním albem, které vám vyrve vnitřnosti z těla! Absolutní smrt! Vynikající!

Asphyx says:

This band decided to put a lot of pressure on their new album and the result is totally raw and crude death metal. With the first song I feel like someone is pouring boiling water on my body.


From my CD player is rolling out hot lava of brutal death metal. BRUTE stay with their classic death metal. There are echoes of SUFFOCATION, IMMOLATION, BRUTALITY, DYING FETUS, PESTILENCE and you can just hear it as a memory of the old days. I can describe this album with these words: intensity, darkness and madness. Yes, “Henchmen” is more focused on creating bad and evil atmosphere which is different from the previous records. It is still an extermination but this time they added cold sharpen songs which I really like and it spices this album. This is brutal death metal which should be on the big European stages, for sure. Perfect sound, total beats, technique and moods full of fury. There is the wanted “heavy effect” in combination with a perfect ability to write a good song. I am not sure what has been happening in Slovakia for the past years but this country is becoming a death metal Mecca. BRUTE are a perfect example of this. “Henchmen” is a brutal album which will rip your guts out of your body! Absolute death! Excellent!

Henchmen – tracklist
1. The Last Feelings
2. Mutual Punishment
3. Severe Zeal
4. Walls of Purple Hue
5. Lifeless Torsos
6. Three Days
7. Dark Horizons
8. The Downhearthness


band:
Martin Calko / vox
Radoslav Michalko / bass
Stefan Tokar / guitars
Marek Baran / drums


https://www.facebook.com/brute.esdm/
http://www.slovakmetalarmy.sk/
http://bandzone.cz/brute
Share this games :

TWITTER