DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 8. dubna 2017

Home » » Recenze/review - CONGENITAL ANOMALIES - Misconception (2017)

Recenze/review - CONGENITAL ANOMALIES - Misconception (2017)


CONGENITAL ANOMALIES - Misconception
CD 2017, Nice to Eat You Records

Vrozené vývojové vady jsou odchylky od normálního prenatálního vývoje lidského jedince. Jedná se o takové odchylky, které překračují míru variability běžnou v populaci a které jsou – alespoň do určité míry – pro svého nositele patologické. 

Bohužel (nebo bohudík?), jednou takovou vývojovou vadou (kongenitální anomálií) také trpím. Je jí neustálá touha po poslechu dobrého brutálního death metalu. Okolo druhé dlouhohrající desky pražských šílenců CONGENITAL ANOMALIES - "Misconception" jsem již nějakou dobu kroužil jako sup nad mršinou. Má touha byla ukojena klasickým CD a již při prvním poslechu se na mě vyhrnula smršť brutal death metalu a slamu, to vše jakoby zabalené v krvavém prostěradle inteligence. Tam kde jejich kolegové mnohdy tápou, zastírají skladatelskou nedokonalost opakováním motivů, tam jsou pražští jiní, odlišní a urvou vám hlavu takovým způsobem, že bude váš mozkomíšní mok stříkat všude kolem. 

Mimochodem, musím zmínit zajímavý obal (autorka Dahlien) - pokaždé, když potkám v práci jednoho z manažerů, vidím ten obraz před sebou - podobnost čistě náhodná, ptám se?






CONGENITAL ANOMALIES se podařilo mě v tom velkém množství brutal slamu zaujmout. Pánové čerpají z klasiků žánru, ale najdeme spoustu styčným bodů i s mladšími smečkami (napadají mě třeba DEVOURMENT, ACRANIUS, ABOMINABLE PUTRIDITY, INTERNAL BLEEDING, ANALEPSY, KRAANIUM, PUTRID PILE). Zajímavé jsou na novince dvě věci, které tuhle partu řezníků odlišují od jiných. Za prvé - vokály, které jsou jiné, zabijácké, divoké a potom programované bicí, které při živých vystoupeních trošku ruší, ale z desky doslova drásají. Jako celek je album "Misconception" krutou a jasnou odpovědí na současný zkažený svět. Doporučuji vzít do rukou sekyru, kývat se hezky do rytmu a desku si pořádně užít. Pokud budu příště poslouchat brutální death metal s příměsí slamu, poprosil bych v takovémto provedení! Velmi dobré album, které připomíná rozjetý buldozer!


sumarizace:

Okolo druhé dlouhohrající desky pražských šílenců CONGENITAL ANOMALIES - "Misconception" jsem již nějakou dobu kroužil jako sup nad mršinou. Má touha byla ukojena klasickým CD a již při prvním poslechu se na mě vyhrnula smršť brutal death metalu a slamu, to vše jakoby zabalené v krvavém prostěradle inteligence. Tam kde jejich kolegové mnohdy tápou, zastírají skladatelskou nedokonalost opakováním motivů, tam jsou pražští jiní, odlišní a urvou vám hlavu takovým způsobem, že bude váš mozkomíšní mok stříkat všude kolem.

CONGENITAL ANOMALIES se podařilo mě v tom velkém množství brutal slamu zaujmout. Pánové čerpají z klasiků žánru, ale najdeme spoustu styčným bodů i s mladšími smečkami (napadají mě třeba DEVOURMENT, ACRANIUS, ABOMINABLE PUTRIDITY, INTERNAL BLEEDING, ANALEPSY, KRAANIUM, PUTRID PILE). Zajímavé jsou na novince dvě věci, které tuhle partu řezníků odlišují od jiných. Za prvé - vokály, které jsou jiné, zabijácké, divoké a potom programované bicí, které při živých vystoupeních trošku ruší, ale z desky doslova drásají. Jako celek je album "Misconception" krutou a jasnou odpovědí na současný zkažený svět. Doporučuji vzít do rukou sekyru, kývat se hezky do rytmu a desku si pořádně užít. Pokud budu příště poslouchat brutální death metal s příměsí slamu, poprosil bych v takovémto provedení! Velmi dobré album, které připomíná rozjetý buldozer!

Asphyx says:

I was like a vulture over a carrion when I was circling around this Prague madmen´s second full-length album CONGENITAL ANOMALIES – “Misconception”. My desire was satisfied with the classic CD and when I heard it for the first time there was a tornado of brutal death metal and slam. All of this was covered in bloody sheets of intelligence. Some of their colleagues are not sure in this field and they try to hide their composing imperfection by repeating some motives. But these Prague guys are different and they will pluck off your head and your cerebrospinal fluid will be everywhere around you.


CONGENITAL ANOMALIES succeeded in being noticed in this large number of brutal slam music. These guys drawn from classic genre but you can find a lot of focal points and younger packs (for example: DEVOURMENT, ACRANIUS, ABOMINABLE PUTRIDITY, INTERNAL BLEEDING, ANALEPSY, KRAANIUM, PUTRID PILE). There are two very interesting things on this album which differ this band from others. Firstly – vocals. They are different, killing and wild. Secondly – programmed drums which are quite intrusive during the live shows but the CD will kill you. As a whole is the album “Misconception” a cruel and clear answer on today´s corrupt world. I recommend you to take an axe, swinging in a nice rhythm and really enjoy the album. Next death metal with a little bit of slam should be also in this shape! Very good album which feels like a runaway bulldozer!


Tracklist:
01. Detained & Tortured
02. Misconception
03. Portal Of Misery
04. Human Grime (ft. Potdogg)
05. Suck My Slug
06. Eliminating Flesh Of An Alive Human
07. Forced to Dementia
08. S.C.A.R.S.
09. Haemagogus
10. Outro

band:
Share this games :

TWITTER