DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 22. dubna 2017

Home » » Recenze/review - PANIKK - Discarded Existence (2017)

Recenze/review - PANIKK - Discarded Existence (2017)


PANIKK - Discarded Existence
CD 2017, Xtreem Music

Zvedá se vítr, ve vzduchu je cítit napětí. Jiskřivá síla okamžiku před velkou bouří. "Už je to tady, schovej se kdo můžeš": křičí lidé na ulici. Roztrhl jsem své sako i košili a vydal se vstříc poctivé thrashové vichřici.


Ládoval jsem si do hlavy novou desku slovinských PANIKK a říkal si stále dokola, že nová vlna thrash metalu má něco do sebe. Je sice pravdou a stokrát napsaným pravidlem, že pánové nevymýšlejí vůbec nic nového, ale je také rovnou nutno dodat, že jejich novinka kope jako nezkrocený kůň. Občas sice skladby trošku ukolébávají, ale jako celek je album poměrně zdařilým dílem. 






"Discarded Existence" je nahráno v osmdesátkovém duchu, je plné zajímavých melodií, ale také hlušších míst. Když si tak album poslouchám stále dokola, říkám si, že v PANIKK určitě dříme ten správný duch thrash metalu. Jen by to chtělo lepší produkci, někoho, kdo dohlédne na zvuk, na to, aby se kupříkladu některé skladby trošku zkrátily. Líbí se mi, že kluci do toho jdou hezky po hlavě, že v sobě mají ten správný vztek, že dokážou plivnout rebelsky do tváře. Problém vidím spíš v tom, že podobných mladých smeček je v současnosti velká spousta a bývá velmi těžké je odlišit od sebe navzájem. Každopádně, u Slovinců určitý potenciál cítím a už teď se těším na další album. Já si nakonec novinku "Discarded Existence" tak na sedmdesát procent užil. Thrash!


sumarizace:

PANIKK jsou přesně tou kapelou, ke které se můžete postavit dvěma způsoby. Buď je rovnou odsoudíte jako kopii starých klasických thrash metalových desek a nebo přistoupíte na jejich hru. Jako příslušník old school thrash metalové legie se mi novinka "Discarded Existence" líbí. Oceňuji jak nasazení, tak jednotlivé špinavé nápady. Tohle je underground přesně podle mého gusta. Oblečte si džínové bundy, zavzpomínejte na dobu svého mládí a přidejte hlasitost na svém přehrávači. Pokud ještě stojíte v klidu, pak není něco v pořádku. Na tuhle muziku se musí pařit, házet hlavou a skákat v mosh-pitu. Představuji si zaplivaný undergroundový klub, narvaný k prasknutí a na pódiu PANIKK. Sem tahle muzika patří a tady se cítí nejlépe. Old school thrash metal, který vám nakope zadky!



Asphyx says:

PANIKK is the band which you can see in two possible ways. First, you judge them as a copy of old and classic thrash metal records. Or second, you accept their game. As a person who likes old school thrash metal league I like this new album "Discarded Existence". I appreciate the appointment and all of the dirty ideas. This is the underground which I like. Put on your denim jackets, remember the old good times and turn up the volume on your music players. If you yet stay still, something is wrong. You have to be wild while listening to this music, flip your head and jump in mosh-pit. Let me introduce you a dirty underground club which is full of people and there is PANIKK on the stage. This music belongs in here and it feels right. Old school thrash metal which will kicks your asses. 

Tracklist:
01. Instigator of War
02. Sedated in Utopia
03. Under Pretence
04. Individual Right
05. Rotten Cells
06. Discarded Existence
07. Eyes Don't Lie
08. Reconstruction
09. Outro

band:
Gašper Flere - Guitars/Vocals
Jaka Črešnar - Guitars
Rok Vrčkovnik - Bass
Črt Valentić - Drums

Share this games :

TWITTER