DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 29. dubna 2017

Home » » Recenze/review - PROFANITY - The Art of Sickness (2017)

Recenze/review - PROFANITY - The Art of Sickness (2017)


PROFANITY - The Art of Sickness
CD 2017, Apostasy Records

Chodil jsem kolem každý den. A pokaždé mi připadalo, že se pod tou snad sto let starou plachtou něco hýbá. Ve starém sklepě, kousek od ranní cesty do práce. Jakoby mě sledovaly žhnoucí oči. Jednoho dne jsem neodolal a má zvědavost zvítězila nad opatrností. Ve stínu a prachu se ukrýval stroj na zabíjení. A já jsem tak jednoho mrazivého rána probudil monstrum.

K životu znovu probuzená death metalová mašina PROFANITY letos přichází s albem, které splňuje ty nejvyšší požadavky kvality. Je technické, moderní a zároveň uctívá staré postupy. Náhodě nebylo ponecháno zhola nic. Skladby se do mě zarývají s až krvavou přesvědčivostí a tam kde některé kapely již ztrácejí víru v násilí, přidávají Němci na ještě větší intenzitě. Tahle mašina na zabíjení nejde zničit, ani rozebrat, musíte jí podlehnout a oddat se plně jejím chladným melodiím.




"The Art of Sickness" je nahrávkou, která doslova zabíjí. PROFANITY na to jdou podobným způsobem, jako ve své době SUFFOCATION, MORTAL DECAY, DYING FETUS. Samozřejmě, mají svůj jasně daný rukopis, vlastní ksicht. Opravdu mi připomínají znovu k životu probuzenou brutální death metalovou bestii. Novinka je perfektní jak po zvukové, tak grafické stránce. A hlavně, hudba je zde vyloženě nakažlivá. Ostré, nekompromisní riffy se vám zaryjí do mozku, vytrhají vám všechny nehty a nakonec vás rozmělní na masokostní moučku. PROFANITY se vrátili ve velkém stylu. Na albu jsem nenašel slabé místo. Skladby jsou neskutečně přesvědčivé, velmi technické, přesto syrové, jako čerstvý kus masa. Němci nahráli desku, která je plná inteligentního, sofistikovaného death metalu. Zároveň si zachovali surový tlak a energii. Monstrum se znovu probudilo! Je zde, aby zničilo vše živé i neživé. Vynikající album od kapely, která přesně ví, o čem je smrt! 


sumarizace:

K životu znovu probuzená death metalová mašina PROFANITY letos přichází s albem, které splňuje ty nejvyšší požadavky kvality. Je technické, moderní a zároveň uctívá staré postupy. Náhodě nebylo ponecháno zhola nic. Sklady se do mě zarývají s až krvavou přesvědčivostí a tam kde některé kapely již ztrácejí víru v násilí, přidávají Němci na ještě větší intenzitě. Tahle mašina na zabíjení nejde zničit, ani rozebrat, musíte jí podlehnout a oddat se plně jejím chladným melodiím.

"The Art of Sickness" je nahrávkou, která doslova zabíjí. PROFANITY na to jdou podobným způsobem, jako ve své době SUFFOCATION, MORTAL DECAY, DYING FETUS. Samozřejmě, mají svůj jasně daný rukopis, vlastní ksicht. Opravdu mi připomínají znovu k životu probuzenou brutální death metalovou bestii. Novinka je perfektní jak po zvukové, tak grafické stránce. A hlavně, hudba je zde vyloženě nakažlivá. Ostré, nekompromisní riffy se vám zaryjí do mozku, vytrhají vám všechny nehty a nakonec vás rozmělní na masokostní moučku. PROFANITY se vrátili ve velkém stylu. Na albu jsem nenašel slabé místo. Skladby jsou neskutečně přesvědčivé, velmi technické, přesto syrové, jako čerstvý kus masa. Němci nahráli desku, která je plná inteligentního, sofistikovaného death metalu. Zároveň si zachovali surový tlak a energii. Monstrum se znovu probudilo! Je zde, aby zničilo vše živé i neživé. Vynikající album od kapely, která přesně ví, o čem je smrt! 

Asphyx says:

PROFANITY is a band which has been recently awaken again. They are a death metal machine and this year they released a new album which fulfils my highest requirements. It is technical, modern and at the same time it worships the old practices. Everything was thought through. Those songs go inside of me with a bloody conviction and where other bands are losing the faith of violence, these Germans go for even bigger intensity. This killing machine is impossible to destroy or break and you have to succumb to it and give it up to its cold melodies.


“The Art of Sickness” is an album which literally kills. PROFANITY did this album similarly as bands like SUFOCATION, MORTAL DECAY, and DYING FETUS. Of course, they have their own signature, their own face. They remind me awaken brutal death metal beast. This new album is perfect not only in case of sound but also with the artwork. And also, the music is very addicting. Sharp, uncompromising riffs will go right into your brain and they will be there for a long time tearing off all your nails and in the end they will smash you into a meat-and-one meal. PROFANITY came back in a great style. There is not any weak spot on this album. These songs are really convincing, very technical but also raw like a fresh pieces of flesh. Those Germans recorded an album which is full of intelligent, sophisticated death metal. At the same time they kept their cruel pressure and energy. The monster has awaken again! It is here to destroy everything alive. An excellent album of a band who knows what death is about!

tracklist:
1. The Great Obstacle
2. Who Leaves Stays
3. Mouth of Nepotism
4. Recreating Bliss
5. Specific Souls
6. Better Left Alone

band:
Thomas Sartor - vocals / guitars
Lukas Haidinger - bass
Armin Hassmann - drums

Share this games :

TWITTER