DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 13. dubna 2017

Home » » Report, photos, video - AVULSED, MERCYLESS, SAVAGE ANNIHILATION - club Modrá Vopice, Prague - 12. 4. 2017

Report, photos, video - AVULSED, MERCYLESS, SAVAGE ANNIHILATION - club Modrá Vopice, Prague - 12. 4. 2017

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

Promoters -  Obscure promotions - http://obscure.cz/cs/events/
Place -  club Modrá Vopice - http://modravopice.eu/

Bílý muž myslí hlavou, Indián srdcem. (Ho-či-ní; Čerokíové)

Tak to vypadá přátelé, že jsem asi Indián. Protože když poslouchám hudbu, řídím se hlavně svým srdcem. Už dávno kašlu na různá doporučení a charakteristiky, jak by měla "správná metalová hudba" znít. Jsem Šedivějící vlk, jdoucí si svoji vlastní cestou. Kolikrát mi našeptávají, která deska je nejlepší (a mě nebaví), která špatná (miluju ji!), ale já na ně nedám, nebojte. Tentokrát mě povolal na válečnou stezku můj náčelník Bílá hlava Michal a nemuseli jsme ani dělat radu starších, abychom věděli, že death metalová legenda MERCYLESS, členové kmene Francouzů, nám nesmí ujít.


Avulsed
Žij svůj život tak, aby se strach ze smrti nikdy nevkradl do tvého srdce.

Ještě jsem ve středu zavalen prací skřípal zuby, protože i já, starý indián musím pracovat, abych se mohl po večerech občas oddávat metalovým obřadům k vyvolávání boha Manitou. Doma jsem si oblékl znaky bojovníka na válečné stezce (rozuměj tričko SORCERY). Neměli jsme sice rychlé koně, ale na převoz do Prahy jsme vzali za vděk i bílou dodávkou vyrobenou u západních kmenů. Má mysl je sice ještě trošku pošramocená dlouhodobým pobytem u zajateckého kůlu v mé práci, ale postupně se rozjasňuje. Čeká nás totiž setkání s náčelníky, kteří patří ke stejně nadšeným jedincům, jako jsme my dva.


Mercyless
Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni. (kmen Dakotů)

Vigvam zvaný Modrá Vopice nepatří sice k nejvybavenějším v naší zemi, ale vše vynahrazuje atmosféra, rozesmáté squaw, lahodné pití a spousta místa pro našeho bělostného mustanga. Vystupujeme z auta, ještě dohovoříme pár vět a pak se ponoříme do velkého setkání válečníků undergroundu - jsou zde všichni, místní Apači, Siouxové z východu i my dva, poslední Mohykáni ze západu. Platíme vstup, abychom zase alespoň trošku podpořili další death metalovou slavnost.

Až bude pokácený poslední strom, až bude poslední řeka otrávená, až bude chycena poslední ryba, tehdy poznáme, že peníze se nedají jíst. (Varování kmene Cree)


Avulsed
Jsme jak šamani, setkávající se a rozmlouvající o nejlepších kapelách našich duší. Líbí se mi to nadšení, nikdo mi, zaplať zlí duchové, nešeptá pomlouvačná slova na ostatní smečky, sem tam se sice neshodneme, ale nikde necítím alespoň jedovaté sliny, jako na pavučině zvané bílým mužem internet. Piji lahodný nápoj, kterému všichni říkají pivo a jsem zvědavý, jaký bude první tanec k uctění našich předků. Jsem opravdu indián v těle bílého muže. 

Ústy dětí a bláznů promlouvá Manitou......a promluvil ten večer poprvé.

SAVAGE ANNIHILATION - syrový, brutální, krutostí opředený zombie death metal z Francie. Bylo to natlakované a náležitě ošklivé vystoupení, pro mě osobně velké překvapení. Nebyl jsem sám, kapela si získala svoji poctivostí i české fans, kteří reagovali velmi vstřícně. Surový masakr!  Raw, brutal, killer gig! Great concert!






Na vystoupení MERCYLESS jsem čekal vlastně čtvrtstoletí. Francouzská legenda, jedni z těch, kteří byli u začátku šílenství, zvaného smrt. Reálný, prašivý death metal zněl možná mladším ročníkům až nepatřičně, ale já jsem byl ve svém živlu. Usedl jsem hrobníkovi na lopatu a vychutnával si všechnu tu death/thrashovou plesnivinu. Bylo to vynikající, odehrané se srdcem a krutostí! Patřím ještě ke generaci, která si chodí kapely užívat a u MERCYLLES jsem měl pocit, že si kopu vlastní hrob. Natolik bylo pro mě jejich vystoupení přesvědčivé. French deadly concert that knocks nails in your coffin! Excellent and morbid! Inferno! Cult!







AVULSED - další legenda, našinci dobře známá gore death mašina ze Španělska. S charismatickým Dave Rottenem za mikrofonem. Pánové opět odvedli dobrou práci. Jejich vystoupení nepostrádalo sílu, energii a nadšení pro krvavé praktiky. Nebylo pro mě sice tolik překvapivé, jako jejich francouzští kolegové, ale i přesto jsem si jej užil vrchovatě. Kolem se válely střeva vyrvaná nám z dutiny břišní, sem tam nějaký ten mozek stékal po zdi a tak bylo vše v nejlepším pořádku. Killer and mad! Death metal concert from the masters in their field! The operation was again successful, the patient died! Very good!







Recenze/review - AVULSED - Altar of Disembowelment (2015)
Rozhovor/interview - AVULSED - Většina fanoušků, co chodí na naše koncerty, jsou staří srdcaři! / Most of the people attending to our gigs are die hard fans!

Organizace proběhla v pořádku, jelo se celou dobu dle harmonogramu. Pro nás z daleka se jedná o velmi důležitou věc. Návštěvnost bych odhadoval na 80 - 90 fanoušků. Zvuk byl v pořádku.

Od tohohle poradního ohně se mi vůbec nechce. Raději bych ještě nechal několikrát kolovat imaginární dýmku míru, pohovořil s krásnými squaw, ale naše cesta je ještě dlouhá a v noci se venku dějí občas věci, které neradno potkávat i za bílého dne. Loučíme se tedy se všemi náčelníky, jejich pobočníky a tma už čeká. K nám na západ je to daleko a tak je čas jak na vyprávění večerních zážitků, tak na příběhy dávno minulé, co pamatují mnoho zim. Jsme spokojení, dva indiáni s hřívou připomínající zimní srst medvědů grizzly. 

Prožijete skutečně dobrý život, budete-li pomáhat jeden druhému. Tak můžete učinit jeden druhého šťastným… vždy ochotni pro sebe vzájemně něco udělat. A měli byste to dělat, dokud existuje země lidí. (tanec Bílého bizona; Foxové)


Probudím doma svoji milou, zamumlá něco o tom, jak se mi to líbilo a já chci nadšeně vyprávět. Jenže je noc a odezvou je mi jen tichý spánek. Svlažím tedy své tělo vodou, nakouknu do pokoje k dětem a jsem rád, že je v týpí vše v pořádku. Byl to pěkný večer, s jedním splněným velkým snem (MERCYLESS). Ať vaše kroky hlídá Manitou, přátelé!

OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos




--------------------------------


Promotion!
info:



Share this games :

TWITTER