DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 18. května 2017

Home » » Recenze/review - VOIDTHRONE - Spiritual War Tactics (2016)

Recenze/review - VOIDTHRONE - Spiritual War Tactics (2016)


VOIDTHRONE - Spiritual War Tactics
CD 2016,  vlastní vydání

Probudil jsem se v brzkém ránu a musel jít v křečích na balkon, nadýchat se vzduchu. Seděl tam na stromě krkavec a divně se mi smál. Chytl jsem se za břicho, cítil jsem, jak mi explodují v dutině břišní další a další ostré hroty bolesti. Krkavec roztáhl křídla, zaskřehotal a dvakrát obkroužil náš dům. A já jsem věděl, že je mým poslem smrti, který mě zve na poslední cestu. Během několika dní jsem shnil zaživa.

Podobné pocity a představy mívám i při poslechu novinky amerických tmářů VOIDTHRONE, kteří působí neméně ošklivým dojmem. Kapela vyšla z toho nejtemnějšího podzemí, aby šířila mezi lid sněť, špínu, strach a black death metal.


"Spiritual War Tactics" je černo černým albem, čerpajícím inspiraci třeba od takových DEATHSPELL OMEGA, ZHRINE, GORGUTS, WOLVHAMMER a spousty dalších kapel, které se shlédli v disharmonické temnotě. Nahrávka je to hodně atmosférická, v určitých momentech se dotýkající až doom metalu. Zaznamenal jsem ale i rockové postupy. Celek je pak velmi působivý, šílený ze své podstaty. Pro mnohé asi špatně stravitelný, ale zároveň až magicky přitažlivý. Otevírají se staré rány, prodlužují stíny a deprese postupuje pomalu do vašeho chorého mozku. Svět je někdy hodně těžké místo k žití a VOIDTHRONE všechen ten pesimismus a nihilismus dokáží ještě prohloubit. Zahalte tváře do kápí! Podejte ruku Smrti! Pozdravujte nemrtvé! Skvělá deska plná nákazy, která vám zkazí krev!


sumarizace:

Na své první desce se američtí VOIDTHRONE pokusili zhudebnit tmu. Svým způsobem se jim to povedlo, i když se podle mě jedná o desku, která není rozhodně pro každého. Pro poslech je nutné se naladit na vlnu zla, špíny a mít hlavu otevřenou lehkým experimentům. Američané nám přinášejí smršť různých zvuků, šílených riffů a nálady plné beznaděje. Album je opravdu hodně šílené. I přesto ho doporučuji poslouchat v kuse. Jinak kouzlo vyprchá. Dveře do pekla jsou sice pootevřeny, ale příště bych poprosil ještě víc nihilismu. Líbí se mi zvuk alba, i celkové provedení, ale některé nápady mě přeci jen trošku ruší. Jako celek je "Spiritual War Tactics" ale dobrou deskou, která určitě dokáže zaujmout všechny příznivce stínů. Temný death metal, který je plný zkažené krve. Velmi dobře!

Asphyx says:

The first album by American VOIDTHRONE is a musicalization of darkness. In its own way they did it, however personally I think that this is not album for everyone. If you want to listen to it you have to make yourself be in a state of mind where you can feel the evil, dirt and have to have your head open to light experiments. This Americans band brings us a cyclone of various sounds, crazy riffs and mood of hopelessness. This album is on the brink of madness  but I would suggest you to listen it in at one bite. Otherwise you would not be able to feel the magic. Doors in Hell are little bit open, however next time I would like to have more nihilism. I like the sound of this album and its accomplishment but some ideas disturb me. As a whole is this "Spiritual War Tactics" album a very good album which can catch your attention if you are a fan of shadows. Dark death metal which is full of bad blood. Very good!


The band is comprised of:
- Ron Foodsack – guitar (former singer of French death metal band Obnoxious from Lyon, France)
- Dan Morris – vocals (former singer of the black metal band Gravespell of California)
- Josh Keifer – drums (former drummer of death metal band Flourishing Scourge from Seattle, Washington)
- Austin Schmalz– bass (current bass player for the funk/jazz band Topless Pit from Seattle, Washington)

https://voidthrone.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/voidthrone
Share this games :

TWITTER