DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 6. června 2017

Home » » Recenze/review - GURTHANG - Shattered Echoes (2017) 

Recenze/review - GURTHANG - Shattered Echoes (2017) 


GURTHANG - Shattered Echoes
CD 2017, Cimmerian Shade Recordings

Šlápl jsem bosou nohou do zetlelých kostí. Mezi prsty se mi začal proplétat lepkavý sliz. Stahovalo mě to pomalu dolů, leptalo mě, nahlodávalo, ničilo, drtilo. Nakonec jsem se rozpadl na tisíc kousků, zohavený vlastním svědomím. 

Podobné pocity mám i při poslechu black doomových GURTHANG. Kapela pochází z Polska a dráždí svět svými podivnými melodiemi od roku 2010. Přiznám se, že podobné záležitosti příliš nevyhledávám, pokaždé mě totiž napadne, že když je budu poslouchat stále dokola, tak se u mě spustí buď šílenství nebo depresivní stavy. Nutno ale také rovnou říci, že letošní deska "Shattered Echoes" mě svým způsobem oslovila. Ne každý den, ale když už to přišlo, tak jsem se kýval spokojeně do rytmu jako větev nad vaším vlastním hrobem.



GURTHANG vytvářejí svými riffy takové to zvláštní vlnobití, které si vás postupně podmaní. Nejedná se o nic prvoplánového, spíše si připadám jako otrávený nějakým pomaličku působícím jedem. Melodie jsou až nepříjemné, troufám si dokonce říct, že leckterý hudební intelektuál dojde nejednoho orgasmu. Já se občas ztrácím, některé motivy asi nikdy nepochopím a vlastně ani nechci. Nevadí to, v závěru jde u hudby stejně o emoce a nálady a těch je zde nepřeberné množství. Račte si vybrat! Black doomové album, které vám nahlodá mozek.


sumarizace:

"Shattered Echoes" je velmi zvláštním, zajímavým albem. Kombinace black metalu, doomu a smutku dělá z novinky hodně návykovou nahrávku. Připomíná mi setkání se stíny, případně chvilky, které musí zažívat sebevrah před svým činem. Svým způsobem hodně těžká, pomalá, přesto drsná, syrová. Taková je hudba GURTHANG. Varuji všechny, kdo mají labilnější povahu, aby si na tuhle desku dávali velký pozor. Není to nic pro slabé jedince! Na CD by měla být nálepka, že může způsobit deprese. Skladby mají až odlidštěný náboj. Jsou mocné, rozvláčné a obsahují v sobě velké množství hnisu. Poláci jednoduše umí navodit absolutní atmosféru zmaru a beznaděje. Black doom metalová deska, u které si budete muset dávat pozor, abyste si neprořízli tepny na rukou. Dobré album!

Asphyx says:

"Shattered Echoes" is a very interesting and unusual album. The combination of black metal, doom and sadness makes this album a very addicting record. It feels like a meet with shadows or the moments which suicidal person feels right before he do what he wants to do. In some way this is a very heavy, slow and yet cruel and raw – that is the music by GURTHANG. I must warn you – if you have an instable character, be careful with this record. This is not something for the weaks! There should be a sticker on the cover – “This might cause depressions”. The songs are unhuman. They are powerful, expatiative and contain a big amount of putridity. These Polish guys just know how to set the absolute ruin and hopelessness atmosphere. Black doom metal album which might cut your hand veins. Good album!


Line up: 
A.Z.V. - throat, whispers, clean & distorted guitars, all music & lyrics
Stormalv - bass guitars
G.H. - ambience & effects
Vojfrost - keys & effects
Turenn - drums & percussion


Track list: 
1. Closure 05:01
2. Denial 05:12
3. Advance the Disease 04:01
4. Paragon of Virtue 04:53
5. My Salvation 04:33
6. Departed 06:02
7. Inheritance - The Distress 05:45
8. Rebirth 04:54
9. Ignite 08:11
10. Pylon of Blaze 04:13
11. Inheritance II: Red Mourning 05:51

Share this games :

TWITTER