DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 12. července 2017

Home » » Recenze/review - insania.11 - Di sangue e di luce (2016)

Recenze/review - insania.11 - Di sangue e di luce (2016)


insania.11 - Di sangue e di luce
CD 2016, vlastní vydání

Stojím před obrovským plátnem a měl bych začít malovat jedno krásné mrtvé tělo. Beru do ruky štětec a pečlivě vybírám z pestré palety posledního alba italských insania.11. Stávám se šíleným malířem a snažím se zachytit nepřeberné množství energie, chladu a odlidštěnosti. Mám pocit, že moje studená modelka dělá totéž.

Na počátku byl chaos a asi i insania.11. Progresivní death metalisté, kteří ve své tvorbě kombinují smrt a thrashcore. Textům nerozumím, jsou v italštině, přesto mám neodbytný pocit, že jsme s kapelou vzájemně spojeni zvláštním poutem. Není lehké z počátku uchopit všechen ten neklid a černou energii, ale pokud dáte nahrávce čas, podmaní si vás sama. Pořád a stále mám chuť - být malířem morbidních obrazů.


"Di sangue e di luce" mi připomíná více než cokoliv jiného tlukot srdce, na které se koukáte při operaci. Je chladné, tepající, svým způsobem fascinující. Mám rád hudbu jako celek a vybírám si ji labužnicky a s chutí. insania.11 prošli mým sítem bez jakékoliv ztráty. Hodnotím je vysoko, jsou pro mě zrcadlem, bránou do nekonečného světa fantazie. Líbí se mi zvuk, nápady i provedení. Občas jsou sice skladby příliš dlouhé, ale to mi nijak nebrání si album vychutnat jako dobrou krmi. Pokud tedy máte podobné chutě a rádi u muziky přemýšlíte, tak neváhejte ani chvilku. Líbí se  mi, když je kapela něčím odlišná, originální, má vlastní výraz. A insania.11 splňují vše bezezbytku. Skvělá deska!


sumarizace:

"Di sangue e di luce" mi připomíná tlakový hrnec, až po okraj naplněný extrémními nápady. Nechybí ani melodie a odlehčené pasáže. Po nějaké době nádoba praskne a nám bude umožněno se setkat s gejzírem riffů, různých zvuků, valících se pasáží i komplikovaných momentů. Album je tak určeno všem příznivcům progresivity, hudební nekorektnosti a šílenství. insania.11 jsou nejvíc extrémní právě v tom, že se vymykají všem obvyklým představám o hudbě. Pánové před námi roztáčí pestrý kolotoč neotřelých, barevných melodií. Nenechte se ale mýlit, nahrávka je zároveň velmi ostrá, kořeněná. Připomíná pozření té nejchladnější chilli papriky. Vítejte v továrně na radost i bolest! Extrémní záležitost pro labužníky! Vřele doporučuji všem, kdo se rádi nechávají unášet na vlnách šílené a kruté progrese! 

Asphyx says:

"Di sangue e di luce" reminds me a autoclave full of extreme ideas. It is not lack of melodies and light passages. After some time the autoclave is going to crush and we will be able to see a torrent of sounds, rolling passages and complicated moments. So, this album is for fans of progressivity, incorrect music and madness. insania.11 are extreme because they are beside every ordinary ideas of music. These guys are able to roll a colorful whirligig of unordinary, colorful melodies. However, this record is very shape at the same time and spicy. It reminds me eating the hottest chili pepper in the world. Welcome to factory of happiness and hurt! Extreme thing for true fans! I have to recommend it to all of you who like to listen crazy and cruel progress!

Tracklist:
01. Uroboros
02. Metamorfosi
03. Nosferat (Aspettando L’Alba)
04. I Morti
05. B Naural (I Figli Del Quinto Sole)

band:
Samaang [Vox+guitar] & .Ethrum [guitar] 

Share this games :

TWITTER