DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 25. září 2017

Home » » Recenze/review - CANKER - Earthquake (2017)

Recenze/review - CANKER - Earthquake (2017)


CANKER - Earthquake
CD 2017, Xtreem Music

Dnešní doba je v mnohém divná. Pozůstalým stačí předaná urna se spáleným tělem. Nikdo se už s mrtvými neloučí, pohřbívá se převážně žehem. Jako bychom se smrti báli, odmítali jí přijmout a nechtěli si kazit své vysněné životy. Ještě že pořád hrají kapely jako španělští veteráni CANKER. Ti vás vezmou za ruku, přitáhnou k otevřenému hrobu a budete hledět rovnou do tváře svého vlastního svědomí. Takhle se má hrát death thrash metal, přátelé!

Datum vzniku rok 1990, nekonečná touha zničit svět, plesnivina ve skladbách, drtivý účinek. Staří psi zase jednou ukázali, že umí pořádně kousnout. Letošní návrat, po dlouhých dvaceti letech, se víc než vydařil. Pojď má drahá, ukážu ti, jak se pohřbívalo ve starých časech!


"Earthquake" je albem, které si to valí v rytmu starých dobrých SINISTER, ASPHYX, HOWITZER, DEATH, CARCASS, PESTILENCE. Převážně s odkazy na evropskou death metalovou školu, samozřejmě s přihlédnutím k bay area thrashi (EXODUS). Osobně občas slyším i první alba SEPULTURY, ale to může být jen můj pocit. Výsledný dojem je neskutečně hnilobný, ostrý, nekompromisní a syrový. Přesně takhle to mám nejraději a nutno rovnou napsat, že CANKER se přesně trefili do mého morbidního vkusu. Jsem starý šedý vlk, kterému je pořád ještě milejší pořádně uleželá mrtvola, než kousky technicky zpracovaného popela. "Earthquake" je deskou, která mě rozsekala, rozdrtila, rozmělnila. Nevydržím u ní v klidu, musím přidávat hlasitost, po lokty se přehrabovat ve střevech a natáčet hlavou směrem do podzemí. Chce se mi řvát! Hydra se probudila. Vynikající starosvětské album od legendy, která dokázala exhumovat reálný poctivý death thrash metal! Inferno!


sumarizace:


Riffy ostré jako břitva, plesnivina a thrashový feeling. To jsou první věci, které mě napadají při poslechu novinky "Earthquake"CANKER nahráli tradiční, klasické album. Zaplať Satan za to! Nahrávka je určena pro všechny pravé old school death metalové maniaky. Nečekejte žádný posun, ani progresi, ale rovnou rozsekaný obličej. Jsem při poslechu rozemletý jako nějaké pořádně rozdrcené maso. Zavolejte do kafilerie, za chvíli jsem tam. Mé staré kosti děkují, že se zase jednou mohou rozhýbat v pořádně rychlém tempu. Pokud jste měli rádi stará alba těchto španělských maniaků, myslím, že budete spokojeni i tentokrát. Hydra z devadesátých let je zpět a opět řve jako divoká šelma utržená ze řetězu. Nahlas, rychle a pořádně krutě. Strhněte všechny modly! Rozbijte kladivem zeď a slyšte poctivý, reálný death metal od mistrů ve svém oboru! Old school death metal forever! CANKER rules!



Asphyx says:

The riffs sharp like a rasor, mildew and thrash feeling. These are the first things coming to my mind when listening to the news, "Earthquake"CANKER recorded the traditional, classic album. Thanks to Satan! The recording is intended for all true old school death metal maniacs. Don't expect any shift or progression, but right cut up face. When listening I was minced like some pretty crushed meat. Call the glue factory, I'm there in a few minutes. My old bones thank  that they can once again move in pretty rapid pace. If you liked old albums of these Spannish maniacs, I think you will be satisfied this time too. Hydra from the 90th is back and it roars again like wild beast loose from the chain. Loud, fast and really cruel. Tear down all the idols! Break the wall with a hammer and hear honest, real death metal from the masters in their field! Old school death metal forever! CANKER rules!


Tracklist:
01. Whale Hunt
02. Earthquake
03. Hand of God
04. Biosfear
05. Leyla Island
06. Bedout
07. Ravenous
08. The Ghosts of Past
09. Black Star
10. Obliteration

band:
Leo Gonzalez - Vocals
Miguel Hernández - Guitar / Vocals
Manuel Trespe - Rhythm Guitar
Antonio León Garrido - Bass
Raúl Márquez - Drums

Share this games :

TWITTER