DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 29. ledna 2018

Home » » Recenze/review - ETERNAL TORMENT - Blind to Reality (2017)

Recenze/review - ETERNAL TORMENT - Blind to Reality (2017)


ETERNAL TORMENT - Blind to Reality
EP 2017, vlastní vydání

for english please scroll down

Má rakev hořela, už když jsem do ní uléhal. Plameny olizovaly poslední zbytky zuboženého těla. Víra tvá tě uzdraví, říkali, ale šeredně se pletli. Existuje jen temnota, zloba a smrt. Brány pekelné se otevřely, aby vydaly další svědectví. Jsem upalován bezbožnými plameny nové desky australských death metalistů ETERNAL TORMENT.

Předkládán je nám klasický floridský death metal, tak jak ho známe třeba u takových MORBID ANGEL, DEICIDE, IMMOLATION, SUFFOCATION. Navíc, jako krvavý bonus, je přidána pořádná porce temnoty a špíny. Jedná se o tradiční, surově znějící smrtící kov té nejvyšší kvality. 



Na "Blind to Reality" je umíchán pořádně nechutný a morbidní koktejl. Skvělé riffy se vám doslova zadřou pod kůži, rozcupují váš mozek na zcela zbytečné chuchvalce kdysi inteligentní hmoty. Přiznávám, stal jsem se na tomto albu zcela závislým. Klaněl jsem se stejným modlám a vzýval perfektní zvuk, monumentální obal i chorobný vokál. Jako pravému fanouškovi death metalu mi zde nechybí vůbec nic. Novinka zcela masakruje, drtí, přesto je propracovaná, chytře složená a jako celek působí tím správným bolestivým dojmem. Smrt je zase tak blízko! Vidím před sebou svoji vlastní rakev, jak hoří pekelným ohněm. Láká mě, přitahuje, stejně jako záhrobí a "Blind to Reality". Pro mě osobně se jedná o vynikající nahrávku, kterou hodnotím opravdu velmi vysoko. Realita je už dávno slepá, zůstávám raději na onom světě. Vivat death metal, vivat ETERNAL TORMENT!



Asphyx says:

My coffin was burning when I was in it. Flames licked the remains of the writhing body. Your beliefs will heal you, they say, but they are wrong. There is only darkness, anger and death. The hell gates have opened to give further testimony. I am being burned out with godless flames of the new album by an Australian death metal ETERNAL TORMENT

They present to us a classic Florida death metal how we know it for example from bands like MORBID ANGEL, DEICIDE, IMMOLATION, SUFFOCATION. In addition, as a bloody bonus, they add a great portion of darkness and dirt. This is a traditional, raw-sounded metal of the highest quality.


The album “Blind to Reality” is mixed as a disgusting and morbid cocktail. Great riffs will go right under your skin and will squash your brain into useless bits of once intelligent matter. I admit that I become quite addicted on this album. I worshiped to the same idols and called the perfect sound, monumental cover and also the sick vocal. As a real death metal fan I got what I wanted and there is nothing missing. The new album absolutely massacres, crushes and yet it is elaborated, cleverly composed and as a whole it has the right painful impression. The death is so close! In front of me I can see my own coffin burning with the hell fire. It attacks me just like the beyond world and the “Blind to Reality”. Personally, I would say that this is an excellent album and I would rate it really high. The reality has been blind for so long I rather stay in the beyond world. Vivat death metal, vivat ETERNAL TORMENT!

Tracklist:
1. Depose
2. Black Blood
3. Our Ignorance
4. Blind To Reality
5. Beyond Godlike
6. Abhorrence Embodied

band:
Shane - Drums
Chris - Guitars
Dion - Bass
Gus - Vocals

Share this games :

TWITTER