DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 13. ledna 2018

Home » » Recenze/review - TAAKE - Kong Vinter (2017)

Recenze/review - TAAKE - Kong Vinter (2017)


TAAKE - Kong Vinter
CD 2017, Dark Essence Records

Je až s podivem, kam jsou některé kapely schopné zajít. Býval jsem fanouškem TAAKE v jejich začátcích, kdy hráli pravý poctivý black metal. Nepatřím k těm, kteří by neoceňovali hudební vývoj, do hlavy si narvu ledacos, ale směr, kterým se vydal Mr. Hoest, mi vůbec nevyhovuje.

Místo chladu a špíny najednou slyším jen zvláštní vzdálené preludování, které jde jedním uchem dovnitř a druhým ven. Mě jednoduše tenhle způsob uchopení black metalu, kdy si smečky hrají na "umění", moc nebere. A vůbec tomu nepomáhá ani sníh, les a temná postava na bookletu. 



"Kong Vinter" je pro mě nebývale nezáživným dílem. Nebál bych se s klidem napsat dokonce nepříjemným a nudným. Možná tomu nerozumím a má se takhle dneska hrát, ale znáte to, starého psa novým kouskům nenaučíte. Třeba se bude deska někomu líbit, kdo ví, ale já bych s dovolením raději už přestal házet špínu. Natolik mě album nebaví. Chtělo by to asi někoho, kdo by TAAKE řekl, že skladby mají mít taky nějaký směr, smysl, emoce. Škoda, míval jsem je rád. Obyčejný nevýrazný black metal, který pro mě postrádá jakýkoliv smysl.


sumarizace:

"Kong Vinter" je dalším obyčejným albem v řadě. Chybí mi větší drive, síla, postrádám energii. TAAKE se nedá upřít snaha, mají divný zvuk, produkci i obal. Jen těch nápadů je příliš málo. Snažil jsem se do nahrávky dostat dlouhou dobu, ale bohužel se mi to nepovedlo. Můj verdikt je tak jasný. Obyčejný průměrný black, který vůbec nepálí. Hodnotil bych tak maximálně padesáti procenty.

Asphyx says:

"Kong Vinter" is the next ordinary album in a row. I miss bigger drive, power, energy. I can't deny TAAKE  the effort, they have ordinary sound, production and cover. But there're only a few ideas. I've tried to get to the recording for a long time, but unfortunately It failed. My verdict is clear. Classic average black that doesn't burn at all. I would evaluate maximum of fifty percent.

Tracklist:
01. Sverdets vei
02. Inntrenger
03. Huset i havet
04. Havet i huset
05. Jernhaand
06. Maanebrent
07. Fra bjoergegrend mot glemselen

Share this games :

TWITTER