DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 3. února 2018

Home » » Recenze/review - BITER - The Eyes of the Biter (2017)

Recenze/review - BITER - The Eyes of the Biter (2017)


BITER - The Eyes of the Biter
CD 2017, Classic Metal



Podivné odpoledne uprostřed týdne. Jakoby se zastavil čas. Jde na mě splín a mraky jsou zase nějak moc nízko. V práci se cítím osamocen uprostřed davu. Popadají na mě divné stavy. Bez nálady, bez chutí. Nechce se mi vylézt z mé ulity. Radši se zavřu do pokoje a vzpomínám na dobu, kdy byl "svět ještě v pořádku". Potřebuji si narvat do hlavy nějakou klasiku. Volím brazilské heavy maniaky BITER.

BITER si na nic nehrají, nic nepředstírají, nejsou patetičtí. Jdou rovnou na věc, nasypou do nás pravý nefalšovaný heavy metal ve stylu toho nejlepšího z NWOBHM. Kapela nepotřebuje žádné podpůrné prostředky v podobě přehnaných aranží. Místo toho raději vymyslí dobrý riff, studenou melodii, případně přidají ještě víc na obrátkách.



Do hlavy se mi vkrádá při poslechu "The Eyes of the Biter" neustále myšlenka, že už jsem dlouho neslyšel takto energické, magické heavy metalové album. Staří bardi sklánějí hlavu a je třeba dát prostor mladé krvi. 

Tahle nahrávka vás totiž přenese do jiného, lepšího světa. Hraje se v něm jen poctivý heavy metal, pivo teče proudem a holky jsou neskutečně krásný. Vynikající, dravý, jiskřivý zásek, kterému se klaním až k zemi!




Asphyx says:

BITER do not play any games, they do not pretend, they are not pathetic. They go straight to the thing, they fill in the real metal in style of the best from NWOBHM. The band does not need any support manners like overplayed arrangements. Instead, they make up a really good riff, cold melody or they add more and more power.

While listening to “The Eyes of the Biter” there is always the thought in my head that I have never heard such an energetic and magic heavy metal album. Older bards are bending their head and they have to be careful about some young blood. This album will bring you to another and better world. And in that world sounds only real heavy metal, there is a lots of beer and girls are amazingly hot. Excellent, horny sparkling album that I bow down to!

Track List 
1. Nightfall 
2. Midnight City 
3. Mistress of Darkness 
4. Wild n Free 
5. Heavy Metal Hurricane 
6. The Eyes of the Biter

band:
Diego Alcon – Voz, Guitara
Brian Adriano – Voz, Bajo
Jimmy Walker – Guitarra
Anderson Bregantin – Batería

Share this games :

TWITTER