DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 16. března 2018

Home » » Report, photos, video - INTERNAL BLEEDING, FLESHGORE, SACRIFICIAL SLAUGHTER, VOICES OF RUIN, MICAWBER - club Modrá Vopice, Prague - 15. 3. 2018

Report, photos, video - INTERNAL BLEEDING, FLESHGORE, SACRIFICIAL SLAUGHTER, VOICES OF RUIN, MICAWBER - club Modrá Vopice, Prague - 15. 3. 2018


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

clubhttp://modravopice.eu/


"městské skládky se plní
smetiště se plní
blázince se plní
nemocnice se plní
hřbitovy se plní

nic jiného se
nenaplní." 

Charles Bukowski (úryvek z básně Sám se všemi)

Vlastně ani nevím, proč mi tahle báseň pořád poslední dobou naskakuje do hlavy. Vždyť jsem ji četl naposledy snad před dvaceti lety. Možná za to mohou mé uši, které naslouchají ráno v tramvaji, když jedu do práce s unavenými obličeji dělníků. Možná večerní zprávy nebo modrobílá zeď jedné nejmenované sítě? Kdo ví. Bývám poslední dobou ze všeho kolem unavený. Opravdu dobře se cítím už jen v rodinném kruhu nebo na koncertě. 


S INTERNAL BLEEDING jsem dělal nedávno rozhovor. Lístek jsem si tak jednoduše musel koupit. Mám tyhle praotce slam metalu rád. Patří ještě do generace, která upřednostňuje hudbu a zábavu před pózami a přetvářkou. Michal souhlasil a tak jsme mohli alespoň probrat poslední záležitosti kolem zítřejšího festivalu DEADLY STORM 12. Cesta do matičky Prahy uběhla poměrně rychle, jen jsem si říkal, jestli má únava nezvítězí nad metalem. 

Jenže pak jsem uviděl semafory u klubu Modrá Vopice a roztál jsem. Pryč byl najednou stres všedního dne, daleko byly nekonečně blikající obrazovky, které nás dnes spojují víc než realita. Byl jsem tady jen já, mí kamarádi a kamarádky. A taky pivo a spousta úsměvů. Tady by se Bukowskému líbilo. Asi by řekl:"Kurva že jo, dejte mi napít."



Brutální muzika = milí lidé, to je jednoduchá rovnice, která funguje. Mimochodem, super bylo, že konečně nikdo netahal do klubu politiku. Srkám bílou pěnu, ševelím, jsem ve svém živlu. V hubě mám hořko, ale na srdci radost, řekl bych vznešeněji. Pojďme na hudbu.

MICAWBER - pravý nefalšovaný old school death metal. Zabijácký vokál a mokvající riffy plné nenávisti. Co si víc přát? Mám to takhle podané na lopatě asi nejraději. Za mě velká spokojenost a pořádně ostré první nakopnutí. Klidně mohli hrát déle. Death metal gig which kills everything, everywhere! Amazing morbid work!







VOICES OF RUIN - do evropské melodiky hozený death metal s heavy metalovými prvky se musí umět zahrát. A tahle parta z Kalifornie rozhodně věděla, o čem je řeč. Bohužel, moc kapel, které by mě v tomto stylu dnes umělo přesvědčit, už není. To nic ale neměnilo na tom, že VOICES OF RUIN odvedli dobrou práci. A solid melodic death metal gig!










SACRIFICIAL SLAUGHTER - death grindová vyhlazovačka made in USA. Staroba, hniloba, smrt. Chyběly snad už jen motorové pily v rukou muzikantů. Oni je tam vlastně měli, jen se tvářily jako hudební nástroje. Mokvalo to, řezalo to, pálilo to. Víc pro mě netřeba a přiznávám, že jsem byl zcela stržen mezi nekonečně ostré čepele riffů - hluboko pořezaný, zasažený. Totální devastace našich ušních bubínků. Bylo mi puštěno žilou a ještě jsem tomu byl rád. Masakr! Uncompromising raw brutal death metal massacre! Very good!












FLESHGORE - ukrajinská brutálně death metalová mašina na zabíjení to do nás nasypala, že jsem chvílemi nestíhal. Bylo to natlakované, zničující, velmi dobře odvedené. FLESHGORE jsou zkušenými řezníky, kteří moc dobře vědí, jak vytvořit atmosféru plnou smrti a hudebního násilí. Byla to krutá jatka, jakoby po klubu opravdu stříkala krev. Operace se zdařila, pacient zemřel. Takhle to má vypadat a to i přesto, že mě tento styl normálně vůbec nebaví! It was a brutal death metal concert which pin me on the wall. Bloody and maniacal!







INTERNAL BLEEDING - bylo na čase ponořit ruce po lokty do krvavé historie brutálního death metalu. Kapela přišla, hrábla do strun a pak už jen létala vzduchem střeva, prováděla se trepanace našich lebek, houpalo se do rytmu se sekyrami v rukou, lámaly se páteře. Skupina odvedla dle očekávání velmi dobrý výkon. Vystoupení mělo správný tlak, nezbytnou temnou energii a ještě to byla zábava - plné pódium a divoká pařba s fanoušky strhla i mě. V současné záplavě technických exhibujících kapel byli INTERNAL BLEEDING příjemným shnilým osvěžením. Měl jsem pocit, že mi pukne hlava a můj mozek se rozstříkne všude kolem. Stalo se tak a odcházel jsem z jejich vystoupení nadšený, jako po nepovedené pitvě na živém těle! Vynikající!


















When I listen this gig I feel that I´m with band on really morbid places. Dirt, filth, gallons of blood and unbelievable pressure. That´s the best way how to describe this concert by this legends. Absolut killer for me! 

Interview - INTERNAL BLEEDING - We are working on our new album.

Organizaci měli Obscure Promotion zvládnutou jako vždy na výbornou. Pět kapel je sice ve všední den moc, ale vše odsýpalo jak mělo, takže po této stránce jsem byl spokojený. O klubu Modrá Vopice netřeba mluvit. To je kult, na který se nesahá. Zaslouženě. Kde jinde se schází taková pohodová komunita lidí? Rád jsem vás zase jednou všechny viděl, bylo mi opět ctí a děkuji za milá slova. Moc si toho vážím.

Zvuk byl opět v pořádku, za moji maličkost spokojenost. Koncert navštívilo něco kolem padesáti lidí. Praha mě trošku zklamala. Nicméně, ti co přišli, tak vytvořili kapelám skvělou atmosféru. Pařilo se o sto šest.

Jak já bych ještě popil, ale musím zítra zase do práce. Do továrny, cestou kolem zaplněné skládky, hned vedle nemocnice. Chybí už jen hřbitov a blázinec. I když s tím blázincem bych byl raději opatrný. Občas nevím, kdo je vlastně za zdí? Znáte to, klasika. Dlouhá cesta po dálnici do Plzně, rozebírání kapel, posledních pár kroků před dům se skoro plazím. Nemnoho hodin NEspánku a najednou zase ranní píchačky. "Máš poradu od půl sedmý": dozvím se mezi dveřmi. Tělo mě bolí, ale mysl je klidná. Dnes budu jako tibetský mnich, který meditoval brutálním death metalem. Ano, pro tohle stojí žít. Byl to skvělý večer, díky za něj. 


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound


Share this games :

TWITTER