DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 6. dubna 2018

Home » » Recenze/review - GURT - Skullossus (2017)

Recenze/review - GURT - Skullossus (2017)


GURT - Skullossus
CD 2017, Boris Records

Mám ruce ponořené po lokty do kašovité hmoty. Otírám si čelo a zanechávám na něm krvavé šmouhy. Zkažené maso, nedýchatelný vzduch. Tuhle práci dělají jen silné nátury. Zvedá se mi žaludek, marně vyhlížím světlo. Každý den, celou noc. Připoután řetězem, spolu s ostatními - žijeme, umíráme, trpíme. Novodobí otroci s mizivou nadějí na změnu. 

Při poslechu loňské desky londýnských sludge metalistů GURT mě přepadají všelijaké myšlenky. Jejich hudba je nihilistická, špinavá, jdoucí až na samou dřeň a podstatu zla. Mám opravdu pocit, že se brodím po kolena v kanále. Kolem pobíhají krysy a z podzemí se ozývá album "Skullossus". Masakr mé mysli, houpavý rytmus a oči obrácené v sloup. Tohle je realita opuštěné ulice na předměstí mezi domy smutku.



"Skullossus" vás rozloží na prvočástice. Hodně návykový materiál lze přirovnat k tvorbě IRON MONKEY, HANG OF BASTARD, SLABDRAGGER, FISTULA, CLUTCH, PUNGET STENCH. Skladby jsou neskutečně masakrující, syrové a připomínají psa chyceného v rozteklém asfaltu. GURT si na nic nehrají, jdou rovnou na věc. Jsou jako rána bez varování přímo na solar plexus. Divocí, šílení, přesto neskutečně temní. Představte si rolbu, která před sebou hrne hromadu kostí, lidských ostatků. Hromadný hrob je už dávno plný a přichází na řadu oheň. Pro mě osobně se jedná o skvělý sludge doom metal, který v sobě obsahuje všechny potřebné přísady. Totálně devastující deska, která vás osvobodí z pout dnešního světa!


sumarizace:

Britská doom/sludge metalová kapela GURT vydala letos album, které vás zmrazí. Ostré, hutné, dunivé riffy, skvělý hlas a jasně hmatatelná temnota vás přenese do země stínů. "Skullossus" působí jako černá vzpomínka, jako noční můra, která najednou obživla. Jedná se teprve o druhé dlouhohrající album kapely. Je zde předkládán opravdu hodně návykový materiál. Hudba této nahrávky drásá, bolí, je krutá, chladná a zákeřná zároveň. Cítím v ní velký černý potenciál do budoucna. Album je jako nějaká temná mantra, opakovaná samotnou Smrtí. Sludge metalová tryzna, která vás vezme na výlet do temných snů! Doporučuji! 

Asphyx says:

British doom/sludge metal band GURT released last year an album that freezes you. Sharp, dense, roaring riffs, great voice and clearly real darkness transport you to the land of shadows. "Skullossus" looks like a black memory, a nightmare that suddenly came to life. Considering this is the second full-length album of the band, there's presented really addicting stuff. The music of this recording lacerates, hurts, it is cruel, cold and vicious at the same time. I feel its big black potential for the future. The album is like a dark mantra, repeated by the Death itself. Sludge metal remembrance ceremony, which will take you on a trip into the dark dreams! I recommend.

Share this games :

TWITTER