DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 10. května 2018

Home » » Recenze/review - EKPYROSIS - Primordial Chaos Restored (2018)

Recenze/review - EKPYROSIS - Primordial Chaos Restored (2018)


EKPYROSIS - Primordial Chaos Restored
CD 2018, Terror From Hell Records

Motám se v temnotách. Zmatený, prokletý, zavržený. Lidstvo už dávno padlo na oltáři své vlastní pýchy. Jsem poslední, co přežil. Poslední posel světla ve tmě. Usedám na kamenný trůn všehomíra. Bestie poklekají a modlí se k mému vlastnímu já. Rouhám se, zahalený v šedivé kápi, utkané z nenávisti. Mám v srdci temný death metal. Dnes toužím zničit i vaši mysl. Už se těším, až se rozpadnu na tisíc kousků. Mě nelze uchopit, mě nelze vymazat. Jsem trojjediný Bůh pomsty. Až jednou shořím, tak po mě zbude jen čistá tma.

Nové EP italských EKPYROSIS je přesně tím druhem alba, které vás ihned přenese na druhou stranu. Do záhrobí. Pánové jsou věrni odkazu INCANTATION, DEAD CONGREGATION, IMMOLATION, AUTOPSY, DEATH. Jejich riffy jsou doslova nasáklé krví a špínou. Pokud máte rádi death metal v tomto provedení, tak neváhejte. Tihle maniaci rozhodně vědí, o čem je čiré zlo.



"Primordial Chaos Restored" je ozvěnou ze starých opuštěných kobek. Death metal, uvařený ve vlastní šťávě. Nihilistický, propracovaný, šílený a morbidní. Nálada je pochmurná, svět dávno zničený. Zmítám se v nekonečných křečích. Zohavený vlastní nenávistí. Jednou ze mě bude jen potrava pro červy, ale než k tomu dojde, budu poslouchat podobný smrtící kov stále dál. A vůbec mi nevadí, že kapela vlastně jen pokračuje v již dříve slyšeném. EKPYROSIS rozvádějí myšlenky svých vzorů tím správným směrem. Nepřinášejí sice nic nového, ale jsou věrni samotné podstatě Smrti. A toho si cením nade vše. Mám u úst pěnu a krev. Oči bělmem nahoru. Jsem poslední, co přežil. Jsem vaše temné svědomí. Jsem death metal. Skvělé album pro všechny fanoušky dlouhých táhlých melodií, doomových nálad a pekla! Velmi dobře.


sumarizace:

"Primordial Chaos Restored" od italských EKPYROSIS je albem, u kterého se samy otvírají staré hroby. Death metal, který je nám zde předkládán je ostrý, nekompromisní, starý, ošklivý a šíleně návykový. Vydejte se spolu s kapelou na výlet do dávných dob, kdy se ještě hrálo poctivě, reálně a skupinám nechybělo nadšení. Oceňuji velmi dobré, chytlavé nápady, pořádně plesnivý zvuk a hlavně určitou jiskru, kterou cítím z každé skladby. Tohle je muzika pro všechny pamětníky, kteří ještě nezapomněli na to, jak správně death metalem nakopat všem zadky. Mírně se rozkročte, rozpusťte své vlasy, zvedněte ruce a začněte pařit. Starý smrtící kov z devadesátých let opět ožívá. A to pěkně hlasitě a ostře. Kdo z vás si vykope vlastní hrob? Pět songů plných záhrobí, které jsou nabroušené, jako rezavá kosa. Z nahrávky jsem doslova nadšený a užívám si ji plnými doušky. Old school death metal, který rozmetá vše živé i neživé! Skvělá hrobnická práce! 

Asphyx says:

"Primordial Chaos Restored" from Italian EKPYROSIS is an album that opens old graves. Death metal presenting here is sharp, uncompromising, old, ugly and insanely addictive. Come with the band on a trip to ancient times, when it was played fair, really and groups don't miss enthusiasm. I appreciate very good, catchy ideas, really moldy sound and the spark I feel from each song. This is music for all contemporaries who haven't forgotten how to kick all asses with death metal. Stand with your legs apart, pick up your hands and start partying. Old death metal from the nineties comes to life again. And it's pretty loud and sharp. Who wants to dig his own grave? Five songs full of Crypt, sharp like a rusty scythe. I'm excited about this recording and I enjoy it. Old school death metal, that will explode everything animate and inanimate! Great gravedigger job!


TRACKLIST
1. Abyssal Convergence  (3:23)
2. Instigation Of Entropy  (4:29)
3. Conception From Nothingness  (5:13)
4. Chaos Condensing  (3:29)
5. Devoured Death (Incantation cover)  (2:22)


LINE-UP
Nicolò Brambilla - Vocals, Guitar
Marco Teodoro - Vocals, Guitar
Gianluca Carrara - Bass, Backing Vocals
Ilaria Casiraghi - Drums
Share this games :

TWITTER