DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 21. května 2018

Home » » Report, video - NICE TO EAT YOU DEATHFEST 2018 - zámek Libchavá - 17. - 19. 5. 2018

Report, video - NICE TO EAT YOU DEATHFEST 2018 - zámek Libchavá - 17. - 19. 5. 2018


info:

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound


Zajímavá věc tohleto. Pořád je to stejný. Bejt jinej, pokérovanej, vlasatej, s lebkama na triku vás odlišuje. Jste prostě underground. Když vás potká partička důchodkyň, zaslechnete řeči o vágusech. Společnost se nemění, pořád je mezi náma spousta dobrých lidí, ale taky kurev. Víte proč jsem zase vyrazil na NTEY? Protože je tam pokaždé veselo a klídek. Super lidi (a málo kurev), tuny kamarádů a muziky. Nikdy jsem se tam necítil být jiný a odlišný. Na zámku v Libchavý je zkrátka pohoda a proto tam jezdíme.



Taky jsme se s mýma dětma nedávno bavili, co bych mohl být za superhrdinu. Mám rád Batmana, protože je temnej, líbí se mi Spiderman, protože je vtipnej. Manželce imponuje Thor (když měl ještě vlasy) a já si tipoval, že budu za Star Lorda, protože nosí walkmana. Jenže pak mi malej řekl, že vypadám jako Hellboy ve výslužbě. A víte že nakonec jo? Velkej jsem, silnej docela taky a rudej v létě bývám pokaždé (sice nemám tak dlouhej červenej ocas, ale to synkovi neříkám). 


Od vánoc jsem neměl dovolenou. Musel jsem vypadnout. Zase restartovat, být chvíli mimo práci, v normálním světě.




Wednesday / středa - May 16. květen

Prachsprostě jsem v jedenáct utekl. Vypnul pracovní sim kartu v telefonu a zdrhnul na vlak. O den dřív, abychom mohli s Bohumilem z Teplic pochlastat, probrat metal a vůbec si užívat. Nasednu do kupé, vydám se směr Most. Přistoupí skupinka děvčat, co jedou na nějakou křesťanskou párty (a zpívají nábožné písně - třeba skladbu Ježíš je můj pán nevyženu z hlavy několik dní). Asi netuší, že mezi nimi sedí Hellboy. Tu blondýnku bych rád přesvědčil o tom, že jsem příjemnější chlap než Kristus pán. Až na věky děvče. Škoda, že nejsem mladší.


V Teplicích je o mě královsky postaráno. Jídlo, pití, úsměvy. Taky hospůdka a náladička propláchnutá pivkem. Co si víc přát? Práce z hlavy postupně vymazána, tělo sice znaveno, ale to se poddá, teď jsme přeřazeni do metalového módu. Mexičtí FECALIZER v malým klubu byli jen krásnou tečkou, za tím naším opileckým tahem skrz Teplice. Na koncertě bylo víc lidí s kapelou, než návštěvníků. Přesto to byl death grindový rock´n´rollový večer jak se patří. 

Spím jak zabitej.



Thursday / čtvrtek - May 17. květen

Přesun vlakem do České Lípy. Ubytování v ubykačce jako minule. Máme zase rozkecáno. Pivo, oběd, pivo, meleme panty, jako bychom se dva měsíce neviděli. Stejně, reálnej rozhovor nic nenahradí. Cítíme se jak Strážci galaxie, superhrdinové, kteří jdou zase jednou zachraňovat undergroundovej death metal. Krásný stavy, když se bavíte jen s tím, s kým chcete, dokonce naschvál zpomaluju kroky, abych si všechno víc užil. 

Taxíkem do Libchavý, cestou asi 150 kg vtípků, začíná mě bolet sanice u huby. Těšíme se, tetelíme se radostí, když jdeme pomalu do kopce k zámku. Tak zase po roce tady, přátelé. Jsme tu! Hurá! Polehounku a jistě se propadneme na tři dny to totálního alkoholového oparu, touláme se areálem, objímáme se se všemi, se kterými se známe. Tlemíme se, až nám nadskakují bránice. Užíváme si kapely a svobodu. Všude samí milí lidičkové, držky vysmátý, tlamy ocvočkovaný, ruce pokérovaný. Pak taky prdelky, holky, co milujeme, protože jsou tu s náma. 

Mám NTEY zafixované hlavně jako festival plný setkávání. Jsem jen obyčejný fanoušek a jako takový zajdu jen na kapely, které já chci vidět. Občas se zakecám, opiju až moc, tak nevidím všechno. Proto jsou mé fotky nedokonalé a popis zahalen temným démonem alkoholu. Ale víte co, já si to přijel užít, ne stát dlouhý hodiny pod pódiem a řešit, kde se kdy kytarista přehmátl a bubeník ukopl. Jsem metal! A jdu do toho po hlavě. Jinak to ani neumím. Už takhle je report dlouhej jak vocas páně Hellboye.

BLADE OF HORUS - propracovaný brutální death metal té nejvyšší kvality. Pánové hráli přesně podle receptů, z kterých bych vařil i já, kdybych uměl hrát. Skvělý set! Killer gig!


KORPSE - holandské death/slamm/grind monstrum. Před spaním bych si je raději nepouštěl, ale naživo byli skvělí. Masakr, masakr a zase masakr! Dobrá řeznická práce! Great butcher work!

WORMHOLE - mezinárodní brutální aliance, která nám zahrála opravdu ostře. Technika,
krutost, ale i temnota. Chyběl snad už jen vetřelec, který by si nás dal k večeři. Velmi dobře! Very good job!



VULVODYNIA - tak tohle je hlavně o zábavě, netřeba v jejich vystoupení hledat něco víc. Jenže přátelé, copak je špatného na tom, pojmout slam taky trošku vtipně? Tancovalo se, pařilo. Celkový dojem velmi dobrý, body navíc za hlášky mezi skladbami. Ale jo, takhle k pivu a tanci, proč ne. Call halllellujah! VULVODYNIA and slamm! Massacre!



MALIGNANT TUMOUR rozdělují i spojují. Někdo má rád jejich starší tvorbu, někdo novější. Já si užívám obojí. Neberu ani sám sebe zase tolik vážně a tak jsem si je dal s chutí. To je taky dneska v metalu samej estét, intelektuál a filozof. Jenže já se chci taky zasmát a zapařit. A k tomu mi pánové posloužili velmi dobře. Metal, grind, dancing! Very good performance!

  


FECALIZER - co na závěr před spaním taky trošku toho brutálního death grindu? Proč vlastně ne. Totální vyhlazení jako ukolébavka. Moc jsem už nevnímal, ale co mi uši a hlava pobraly, tak bylo dobré. Good!



První den bývá, co se týká alkoholu dycinky nejhorší. Jak je člověk nadrženej, tak se zbourá jako prasca. Letošek nebyl výjimkou. Potácím se, kecám asi už totální nesmysly, ale já mívám veselé opice. Nevím, jestli to ocení i holky, taxíkář a kluci co se mnou musí být na pokoji. Jsem nočním dřevorubcem, který hubou vyřeže snad sud vypitýho piva. Uff. Krásný to dneska bylo.

Friday / pátek - May 18. květen

Pod ubikací je hřbitov. K ránu se mi zdá o tom, že jsem se vydal vyhrabat jeden hrob. Kopal jsem snad celou noc a v rakvi ležel nakonec místo nahé sexy zombie lahváč. Nekrofilní alkoholismus. K tomu bolehlav, křečonoh a střevní chorál. Sprcha, poopilecké kecy nás všech. Než se trošku srovnáme do latě. Jde se do hospody, nesmí nám spadnout řetěz, jinak budem nevrlý. I stalo se. Pochváleny budiž vyprošťováky. Už mě nic nebolí. Hele, koukám, že i v Český Lípě jsou hezký holky. Pořád píšu o prdelkách, přitom sem horňák jak hovado. Jo, slečno, dejte mi ještě jedno. Ano, jsme tu na setkání příznivců lidových písní. Třeba tady kolega hraje na lesní roh. Proto má takovou velkou hubu...já se jmenuji Hellboy...

Jedeme si zase rozhodit sandál, Bohoušovi znovu nalezli ztracený mobil. Jen si nebere foťák s prasklým sklem - to jsme fakt pařili až tolik? Asi jo. A jak jste včera dopadli? Je mi trošku líto, že tu nemám manželku, mám tulivou, to já po opici vždycky. Ale co, je tu výčep, kamarádi a čeká nás druhý den plný taškařic. Pomalu se propadám do víru ostrých riffů, podupávám nohama. Děkuji vám všem, co jsem vás viděl, slyšel, potkal. Děkuji za pochvalu mé mravenčí práce blogera. Cejtil jsem se mezi váma aspoň na chvilku jako superhrdina. Sám velký Asphyx, Star Lord, Star prd. Hellboy znovu zasahuje!

Polské F.A.M. mám rád. Devastující death grind mi hezky rozproudil krev v žilách. Nejedná se o nic světoborného, ale kluci do toho jdou po hlavě. Tak to má být a tak je to správně. Hlavně se s tím nepárat. Good bloody concert!


IN DEMISE - německý progresivní brutální death metal. Hudba trošku víc na přemýšlení, komplikovaná, složitá a temná. Asi bych si je užil víc doma, hezky v klidu, ale i naživo to nebylo vůbec špatné. Pro mě osobně dobrý tip. Po jejich deskách se poohlédnu. Progressive death high quality!

SECTESY jsou již několik let mými oblíbenci. Není divu, obliba melodického švédského death metalu je nám vlastní. Líbí se mi nejen jejich nahrávky, ale i koncerty. Mám rád, když do toho kapela dá všechno. SECTESY opět předvedli jedno ze svých skvělých vystoupení! Death, cold, speed, hell! Killer gig!










MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY - pánové nás pozvali na klasickou devastací lidské mysli. Bylo to strhující, nadupané, šílené, masakrující. Měl jsem pocit, že na pódium přijel buldozer. Hele, jako fakt super, přesně podle mého gusta. Žádný zbytečnosti, ale rovnou útok na solar plexus! Gore brutal death grind attack! Very bloody, very goog!


FLESHLESS  jsou již dávno uvedeni do death grindové síně slávy. Bývá na ně spolehnutí. Na domovské půdě předvedli jedno ze svých velmi dobrých vystoupení. Žádná únava, žádné zbytečné prodlevy. Ano, takhle se to má dělat! Killer! Massacre!



CARNAL DECAY - velmi brutální pozdravy ze Švýcar. Mám z téhle země již dlouhá léta nůž a ten je stejně ostrý, jako tvorba těchto šílenců. Chtěli jste zemřít? Měli jste možnost! Řezalo to pěkně, to vám povím. Za mě velká spokojenost. Sharp brutal death metal, very well played!



CRANIOTOMY - vedle mě zaznělo: "Ty vole, to jsou jatka". A byla. Vskutku. Tolik krve by se v nás nedořezal. Na mě bylo už pozdě, ale vydržel jsem. Musel jsem. To byla zabijačka v přímém přenosu. Brutální, nekompromisní, skvělá! Pochutnal jsem si moc! Absolut maniacal gig! Great!

Recenze/review - CRANIOTOMY – Overgorged Flesh Flies Dying Slowly (2015)

Každým dnem se nejen násobí hladina alkoholu, ale taky radost. Jsem vtipnej jako nikdy nebo si to aspoň o sobě myslím. Mám zase ty svý herecký nálady, kdy jedný slečně vyprávím, že jsem ortodoxní pagan black metalista a že máme dnes na ubykačce vítání zimy. Že jsem velekněz a vůbec. Kdože to zavolal toho taxíka? Kdože měl zase blbý kecy všude? Proč mi kupujete ty panáky, když je neumím pít? Otázky zůstaly nezodpovězeny. Musím si lehnout do stabilizační polohy, abych neblil jak velryba. Napadají mě už jen říkanky typu: "Bez chlastu není metal! Smrt pozérům!" Jsem dávno na jiné planetě. V zemi všech opilců. Je mi fajn. Amen.

Saturday / sobota May 19. květen

Vylétl jsem z těla a díval se na sebe jak spím. Kurva já jsem zhubl...ne to nejsem já, to je Bohouš, kterej spí jak jezule. Smrdíme pivem, pokoušíme se z hlav vyhnat ty zasraný permoníky. "Já bych tak šukal chlapci": svěřuji se a oni z toho snad mají radost, že jsem osamocený, bez ženy, bez objetí. Řešíme nejdůležitější věci na světě, jako kus žvance a pivo. Ploužíme se městečkem, máme filozoficko - pivní náladu. Fotři od rodin si vyhazují z kopýtka. Mrdáme na celej svět, na práce, na debily v ní, na účty, auta, povinnosti. Tak nám těch pár dní dopřejte, my se pak zase zařadíme a budeme platit, platit a pracovat do roztrhání těla i mysli. Spláchneme to pivem, zajíme jídlem k pivu. Vyrazíme až za chvilku, dal bych ještě jedno. Tak jo.

Do kopce k zámku jdu jak kdyby mi bylo 120 let. Žádnej Jura, povídám. Si chlastej a pař v mým věku, ty nádhero. Šineme se k výčepu. Jsem sice Hellboy ve výslužbě, ale mě nedostanou. Metáááál, pyčo...řveme a jsme zase v tom. Poslední masakry mohou začít.


Piju pivko a přede mnou to rozjíždějí CONGENITAL ANOMALIES. Hele na rovinu, takovýhle kapely mají hrát hned před těma hlavníma. Protože to umí, protože konečně mají dobrého bubeníka, protože nejsou jen brutal a slamm, ale i něco navíc. Totally, dark, slamm masacre! Great performance!









TRAUMATOMY  - další z řady brutálních spolků, ve kterých muzikanti odvádějí skvělou práci. Naživo velmi drtivé, zničující, devastující. Užil jsem si je, i když jsem chvílemi trošku nechápal. Každopádně dobrý masakr! Massacre!




SACRAMENTAL BLOOD hráli loni i na našem festivalu DEADLY STORM. Staří harcovníci, kteří nectí v death metalu jenom šílenství, ale také temnotu. Pro mě osobně jedna z nejlepších kapel festivalu. Tolik špíny, nihilismu a tmy se jen tak neslyší. Absolut great death metal with dark expression!






STILLBIRTH - německý brutální stroj na zabíjení. Opatřený ostrými riffy, válcujícími bicími a řevem bestie. Co dodat víc? Vlastně už není co. Bylo to totiž zničující! Devastating gig! Very good!

CORPSE FUCKING ART - italští milovníci humoru, death metalu a gore záležitostí připomínali maniaky, kteří právě utekli z domu šílenství. To bylo takový maso, že jsem měl co dělat, abych to ustál. Total massacre!

Legendární HYPNOS byli pro mě velmi příjemným zpestřením celého festivalu. Mezi těmi všemi brutaly a grindy zaznělo taky trošku temnoty a chladu. Bruno a jeho věrní odvedli opět parádní vystoupení (škoda jen, že se s kapelou loučí Pegas). Jako bych se ztratil v černé mlze. Vynikající vystoupení doslova narvané temnou energií! Excellent performances literally crowded dark energy!





 

Recenze/review - HYPNOS - The Whitecrow (2017)
Rozhovor - HYPNOS - Nové album „The Whitecrow“ je o mladém klukovi, který se rozhodl skončit s podřizováním se většinovým názorům a myšlenkovým klišé.
Interview - HYPNOS - New album “The Whitecrow” is about a young guy who doesn´t want to follow majority opinions and ideological clichés.



Na italské DEVANGELIC jsem se hodně těšil. Tahle smečka jde hodně nahoru. Pro mě koncertní premiéra a taky skvělý zážitek. Když někdo umí, tak prostě umí. Podobné chvíle se těžko popisují, lepší je je zažít, ale pokusím se. Na pódiu řádila parta totálních šílenců, kteří nejen že uměli hrát, ale ještě přidávali navíc pořádný kus nadšení. Byl jsem stržen do víru a vyhozen vlastně až na konci. This is how I think hones and great brutal death metal should sound like. Excellent!




DISAVOWED - holandská legenda byla pro mnohé asi největším lákadlem. Nebyl jsem výjimkou. Jednalo se přesně o ten druh koncertu, na který se hrozně těšíte, kapela pak přijde, vše rozmetá na kusy a vy pak ještě dlouho stojíte a nevíte co se svým já. Tohle bylo totální zlo, převlečené za brutální death metal! Good old bloody work in a very good performance! Great!



DEAD - byly doby, kdy naše přehrávače okupovalo porno převážně z Německa. K tomu samozřejmě, abychom vypadali taky trošku jako metalisti a grindeři, zaznívali i DEAD. Ano, další legenda, tentokrát pořádně perverzní. Sex, násilí, smrt! Zpívalo a hrálo se o všem hezkém i ošklivém. Pánové byli v dobré formě i rozmaru. A o to jde především. Měl jsem již hladinku, ale dal jsem si je s chutí. Taková příjemná krvavá tečka za tím naším festivalem, aspoň pro mě. Simple riffs, dirty sound just like an autopsy table and a big portion of pressure and energy! Perversion, death, grind! Very good!



PORNTHEGORE



Následuje zpěv lidových písní, mé obvyklé nekonečně dlouhé loučení s kamarády. Uvidíme se tam a tam. Já jsem starej srdcař, žádná kurva převlečená za metalistu. Devadesátková škola, olysalej tlustej Hellboy, co vás zase rád pokaždý uvidí. Moje srdce sice není z nejzdravějších, ale pro vás ho budu mít vždycky otevřený. Protože mi s váma bylo dobře. Hergot dost, nechci bejt jak ukňouraná bába a nerad se dojímám. Jenže alkohol dělá svý. Čtyři dny je na mě dost. Ještě, že s náma zůstaly holky. Jednak jim to slušelo, ale hlavně uměly objednat taxíka. Na nás byly naše telefony v půl čtvrtý až moc chytrý.

Opilá cesta taxíkem, opilá ubytovna, opilý polštář. Sny plné nahých pokérovaných žen. Kozy a prdele, já jsem fakt Hellboy, co vás přišel zachránit a povozit. Pojď ke mě má milá, já tě pohoupu. Neboj. Znáš mě, viď. Hergot, to zase bylo něco. 

Přiznám se, že nedělní cestu do Plzně mám v mlhavém oparu, už jsem jen naložen, zničen a asi mám zimnici. Jeli se mnou z Prahy nějací metááálisti, s triky Sabaton a Nightwish. Mlaďounký, nadšený, s holčinama jako víno. Jedný jsem usnul na rameni. Prý, četla jsem tvůj blog, jsi dobrej. Bývám skromný, až stydlivý, ale tentokrát jsem za Hellboye. Tak jí děkuju jen tak na půl huby, abych byl jako tvrďák. Přesto díky moc, svítila si jak slunečnice.

Prostředí festivalu se mi moc líbí. Zámek a kýče, útočný kohouti. Jídlo jsem nejedl, ale prý bylo drahé (podle jiných zase ne, ale prý chutnalo). Ocenil jsem rakety. Zvuk mi přišel převážně slušný a solidní. Občas přeřvaný, ale celkově v pořádku. Pivo Březňák dvanáctka mi chutná, na pohodu. 

Nějaká kritika, ptáte se? Možná snad jen ty časy se moc nedodržovaly. Mě to nevadilo, ale když někdo přijel třeba jen na dvě tři kapely, tak si počkal. Stylově bych se samozřejmě za moji maličkost držel víc v old schoolu. Těch tepláků a rovných kšiltů bylo možná až moc. Nojo, ale já jsem starej, s tím už nic nenaděláte. 

Můžete mi prosím vás říct, kdo to má pořád psát? Vždyť mě ještě dneska bolí hlava, nohy, břicho od smíchu, mám divný stavy a pořád několik promile v sobě! Proč mi přijdou v práci všichni takoví nudní a šediví? Proč se mi celej festival pořád přehrává v hlavě znovu dokolečka? Bylo to skvělý, přátelé. Víte, ono potkat na jednom místě tolik spřízněných duší je dneska už velká vzácnost. NTEY o tomhle je. O tvrdý muzice a skvělých lidech. Byla to jízda, bylo to peklo a ráj, byl to smích. Díky, díky, díky všem! Váš Asphyx, toho času Hellboy ve výslužbě.

Photos - FANS - NICE TO EAT YOU DEATHFEST 2018 - zámek Libchavá - 17. - 19. 5. 2018

Photos - BANDS - NICE TO EAT YOU DEATHFEST 2018 - zámek Libchavá - 17. - 19. 5. 2018

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Share this games :

TWITTER