DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 23. června 2018

Home » » Recenze/review - BARBARITY - Keeper of Oblivion (2018)

Recenze/review - BARBARITY - Keeper of Oblivion (2018)


BARBARITY - Keeper of Oblivion
CD 2018, Pathologically Explicit Recordings

Pohřební služba znamená jasný výdělek. Umírat se bude stále, záleží jen na službách. Je to jako se vším, mnohdy nedokonalý, ale přívětivý přístup zvítězí nad dokonalostí a nevrlostí. Mám to takhle nastaveno dlouhá léta a můj názor se mi vždy osvědčil. Ruská pohřební služba, která si říká BARBARITY, pohřbívá hezky postaru. Do země, s temnými obřady. Musí se vykopat hluboký hrob, aby mrtvolu nevyhrabala zvěř. Musí být vyrobena poctivá dřevěná rakev. A hlavně, na obřadu musí zaznít pravý death metal.

Rusové prošli dlouhým vývojem, kdy hrávali různé podoby smrtícího kovu, až zakotvili u toho tradičního, devadesátkového a plesnivého. A právě v tento moment oslovili i mě, věrného hrobníka a příznivce chladných katakomb. Takhle má znít pravý poctivý masakr v márnici, přátelé!



"Keeper of Oblivion" je vlastně opakováním již dříve mnohokrát slyšeného. Prašivé riffy, hutný, mokvající zvuk, choroba, smrt a mor. Jenže opět, vše je předkládáno s tak uvěřitelnou vervou a nadšením, že jsem albu zkrátka propadl. Sahal jsem po něm častěji, než po mnohem slavnějších smečkách. Drobné nedokonalosti dávají na vědomí, že zde hudbu hrají lidé, ze songů cáká na všechny strany nadšení pro poslední věci člověka a lopaty a krumpáče člověku tak nějak samy skáčou do rukou. Jakoby zase měla Smrt rande se Satanem. Kdysi jsem si dal za soukromý úkol, že budu podobné smečky podporovat. BARBARITY jsou jedněmi z těch, kteří se trefili přesně do černého. Naše společná záliba v rozpadajících se kostech, vybělených lebkách a dlouhém spočinutí na kamenných deskách hrobů budiž mementem. Takhle se kdysi hrál death metal a jsem moc rád, že jej mohu slyšet i letos. Old school death metal forever!


sumarizace:

Máte rádi starý, morbidní a prašivý death metal? Navštěvujete s chutí old school death metalové koncerty a je vám milejší ostrý riff, před moderní a technickou smrtí? Tak potom jsou pro vás BARBARITY jako stvoření. Jejich novinka sice rozhodně nepřináší nic nového, ale předkládá nám staré pořádky v death metalu takovým způsobem, že budete doslova uhranuti. Odkazy starých poctivých kapel, chorobný hlas, obrovské nasazení a zběsilost. Tohle všechno mě při novince "Keeper of Oblivion" napadá. Procházíme se spolu s kapelou po starém pohřebišti, vyzvedáváme z hrobů alba z devadesátých let a přidáváme lehce modernější zvuk. Při poslechu je smrt tak blízko! Tančíme na hrobech s těmi nejkrásnějšími zombie. Old school death metal, který je prašivý, jako víko od staré rakve! Velmi dobře!





Asphyx says:

Do you like an old, morbid and manger death metal? Do you like to go to old school death metal concerts and you like more a sharp riff than a modern and technical death? The BARBARITY are here for you. This new album doesn´t make something original, however it brings us the old manners of death metal in a way you would love. Links to an old faithful bands, sick voice, a huge drive and furiousness. This is what I think about while listening the "Keeper of Oblivion" . We are walking in an old graveyard and we are picking up albums from the 90th from graves and we adding some more modern sounds. While listening to this album death is near! We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin! Very good!

Tracklist:

01. Slave For The State
02. Die In Bloodshed
03. Keeper Of Oblivion
04. Suicide Is Not Weakness
05. Disfigured And Burnt
06. When Heaven Turns Into Hell
07. Under A Tombstone
08. VI
09. My Lonely Grave


band:
Vocal - Roman 
Guitars - StepHatred 
Bass - Bonif 
Drums - Thanatoly

Share this games :

TWITTER