DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 22. června 2018

Home » » Recenze/review - PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS - Choosing Mental Illness As A Virtue (2018)

Recenze/review - PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS - Choosing Mental Illness As A Virtue (2018)


PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS - Choosing Mental Illness As A Virtue
CD 2018, Season of Mist

Jak dlouho dokážete být naštvaní? Co takhle v pátek odpoledne, kdy padáte na hubu po týdnu v práci? Pořád nic? Tak to máte asi klidný a pohodový život. Budiž vám přáno. Jenže v továrnách to bývá mnohdy jiné. Novodobí otroci jsou pořád ještě levnější než stroje. Údržba stojí méně a blahobyt musí nastat za každou cenu. Pořád nechápete? Tak kdy jste byli v životě nejvíc vytočení doběla? 

Chaos, šílenství, maniakální vztek. To jsou letošní PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS. Zvuk připomínající demonahrávky a první alba SLAYER, MORBID ANGEL. K tomu zuřivý Phil a jeho sto padesát odstínů zloby. Když jsem tohle album slyšel poprvé, říkal jsem si, že zůstane pravděpodobně totálně nepochopeno. Má prognóza se splnila a já se stal jedním z mála, který jej nepovažuje jen za lehce nadprůměrné. Jasně, je to totální bordel, zmar a beznaděj. Jedná se v podstatě jen o monotónní vyhlazení mysli. Nic víc v tom nehledejte. Jenže já zrovna viděl večerní zprávy a potřeboval jsem restart.



Starý pavilon šílenství, já uprostřed party doktorů. Svázaný ve svěrací kazajce. Viděli jste film Splinter? Tisíce hřebů a ostnů je mi zaráženo do těch nejcitlivějších míst. Akupresura plná krve. Bolest a strach a hlavně obrovský tlak, jako z nové desky "Choosing Mental Illness As A Virtue"PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS jdou na hranu, chtějí vás zničit, vyhladit, rozsekat a pověsit na háky. Neexistuje nic jako odpuštění. Jen krutá a pomalá smrt. Hudebně absolutně neučesaní, bez servítek a jakékoliv chuti. Zabijí vás bez mrknutí oka. Nevydržíte je poslouchat, přidáte se na stranu těch, kteří je nenávidí. Víte co? Je to úplně jedno. Občas taky potřebuji vypadnout a pustit si pořádně žilou. Z temných chodeb domu s mřížemi v oknech se ozývá zběsilost. Možná sem už patřím, protože si v určitém rozpoložení tuhle desku opravdu vychutnávám. Je to extrém, jako okolní svět. Je to masakr, je to smrt. Amen!




sumarizace:

Americká mlátička PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS letos nahrála album, které by probudilo i mrtvého. Je doslova po okraj narvané energií, šílenými riffy, morbidním vokálem i maniakálními bicími. Líbí se mi, že nahrávka nepostrádá v rámci stylu až netypickou pestrost. "Choosing Mental Illness As A Virtue" vás rozřeže, rozseká, spálí a rozdrtí. A ještě za to budete rádi. Máte rádi chaos? Potom je pro vás tohle CD doslova povinností! Je to náklad pořádně shnilého materiálu, který je vám chrstnut zcela bez varování přímo do obličeje. Album "Choosing Mental Illness As A Virtue" odsýpá od začátku až do konce ve velmi rychlém tempu. Pokud mu dáte čas, tak vám vyfrézuje do mozkových závitů pěkně hluboké drážky. S touhle partou se rozhodně nudit nebudete. Masakr a pro mě velké překvapení roku! Maniacal horror insanity from the New Orleans!


Asphyx says:

This year the USA harvester PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS recorded an album which could wake a dead person. It is literally full of energy, crazy riffs, morbid vocals and maniac drums. Although it is an album of this music style I like that it is so colorful. "Choosing Mental Illness As A Virtue" will cut you, burn and crush you. And you will like it. Do you like chaos? If so, this album is an obligation for you! It is a cargo of rotten material which is being smashed right in your face without any warning. The album "Choosing Mental Illness As A Virtue" goes in a very fast tempo from the beginning to the end. If you give this album some time it will mill some deep grooves into your brain turns. This is a band which will not bore you. A massacre and a very big surprise of this year, for me! Maniacal  horror insanity from the New Orleans! 



Tracklist:
1. Little Fucking Heroes
2. Utopian
3. Choosing Mental Illness
4. The Ignorant Point
5. Individual
6. Delinquent
7. Photographic Taunts
8. Finger Me
9. Invalid Columbrine Frauds
10. Mixed Lunatic Results

band:
Philip H. Anselmo - Voice, Guit & Handmade Special FX;
Stephen Taylor - Axe;
Joey Gonzalez - Drumbeat Beast;
Mike DeLeon - Lead Axe;
Walter Howard - Bass Axe


Share this games :

TWITTER