DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 28. června 2018

Home » » Recenze/review - THRONEUM - The Tight Deathrope Act over Rubicon (2018)

Recenze/review - THRONEUM - The Tight Deathrope Act over Rubicon (2018)


THRONEUM - The Tight Deathrope Act over Rubicon
CD 2018, Hells Headbangers Records

Bylo zajímavé sledovat toho tvora, jak se trápí. Umíral pomalu, křičel a řval a jeho hlas mi pronikal hluboko do morku kostí. Znetvořený, s boláky po celém těle. Jakoby to už dávno nebyl člověk, ale nějaká ošklivá hmota. Jeho příběh, plný prokletí a uhranutí, byl dlouhý. Propadl prý kdysi, v dávných časech zlu a to jej přetvořilo v monstrum. Pohltilo ho a zničilo. Teď se přede mnou válí v bahně a krvácí. Není mi ho líto. Pro podobné tvory nemám soucit.

Ano, při poslechu nové desky polských black death metalistů mám lehce pokřivený pohled na svět. Jejich hudba je totiž svým způsobem šílená. Plná různých zvratů, změn tempa, chaosu, neotřelých riffů a temnoty. Jsou nádhernou ukázkou toho, že peklo opravdu existuje. Připomínají umírající bestii, která kope a kouše kolem sebe. 



"The Tight Deathrope Act over Rubicon" je albem, které evokuje staré death metalové časy. Slyšet jsou odkazy na desky od POSSESSED, SARCÓFAGO, NECROPHAGIA, IMPERATOR, SADISTIK EXEKUTION. Zkrátka a jednoduše, jedná se o opravdové, nefalšované zlo s temnou atmosférou. Nálada jest navozována postupně, s jasným úmyslem pohřbít vás zaživa. Zvukově nečistí, s nápady z onoho světa, takoví jsou THRONEUM.  A hlavně, jejich tvorba je originální, zapamatovatelná a čitelná přesně tím způsobem, jakým je to v pekle žádáno. Poslechově je sice nahrávka těžším dílem ke vstřebání, ale Poláci taky nehrají pro každého. Musíte mít v sobě kus bestie, ukázat alespoň při společných setkáních svoji odvrácenou tvář. Neříkejte mi, že ji nemáte. Skvělé death blackové monstrum, které se znovu probudilo, aby nás zahubilo. Inferno!




sumarizace:

Vítejte v pekle! "The Tight Deathrope Act over Rubicon" je albem, které v něm bylo nahráno. Je ošklivé, zlé, nechutné a je z něj cítit záhrobí na sto metrů. Vezměte několik tun nihilismu, rozdrťte ho kladivem a přidejte tmu. Doplňte špinavé melodie, vokál připomínající právě probuzené monstrum a potom získáte nějakou představu o tom, kdo jsou THRONEUM. Tahle nechutná kreatura nám letos přináší svoje další dlouhohrající album. Je plné starého black death metalu, který musí dělat dobře snad každému fanouškovi Hádovi říše. Nad skladbami se vznáší plesnivá nálada dávných časů. Nahrávka, kterou je vhodné pouštět na okultních seancích. Pokud máte chuť na výlet do podzemí, buďte vítáni. Jen upozorňuji, že není cesty zpět! Reálný black death metal, který je ryzí jako samotné zlo! Hodně krutá deska!


Asphyx says: 

Welcome in hell! "The Tight Deathrope Act over Rubicon" is an album that was recorded there. It is ugly, evil, disgusting, and the beyond is smelt from hundred meters. Take a few tons of nihilism, smash it with a hammer and then add the darkness. Fill dirty melodies, vocals reminding awakened monster and then you get some idea, who is THRONEUM. This disgusting creature brings us its next full-length album. It is full of old black death metal that can do well perhaps to every fan of Hades. Above the tracks there is moldy mood of the past floating. Good opportunities for playing of this recording are the occult seances. If you fancy a trip to the underground, welcome. Just caution, there is no way back! Real black death metal, that is pure as evil! Very cruel album!


Tracklist:
01. Crossing the Dead River
02. The Tight Deathrope Act Over Rubicon
03. Enochian Lexicon I
04. Enochian Lexicon II
05. Enochian Lexicon III
06. Enochian Lexicon IV
07. The Biblical Serpent – The Master of Misfortune
08. To-Mega-Therion
09. Primal Words. Orphic

Share this games :

TWITTER