DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 28. června 2018

Home » » Recenze/review - VARATHRON - Patriarchs of Evil (2018)

Recenze/review - VARATHRON - Patriarchs of Evil (2018)


VARATHRON - Patriarchs of Evil
CD 2018, Agonia Records

Řecké podzemí je dodnes v mnohém zahaleno tajemstvím. Kapely z něj vzešlé mívají svůj vlastní výraz, jsou odlišné od ostatních a jejich hudba v sobě obsahuje jakousi těžko popsatelnou a uchopitelnou vznešenost. Jakoby je na Olympu kdysi prokleli a navěky uvrhli do země stínů. Posluchači pak nezbývá nic jiného, než se s nimi vydat hledat do říše, kde slunce nevychází.

VARATHRON jsou staří veteráni s dlouhou historií. Datum založení směřuje až do roku 1988. Skupina tak nemusí nikomu nic dokazovat. Hraje si po svém, postupně se vyvíjí, je čím dál tím víc "přístupnější" a melodičtější. Novinka není výjimkou. Opět se jedná o příjemně plynoucí temný black metal se spoustou zajímavých nápadů, šedivé atmosféry a všeobjímající smrti.


Novinka "Patriarchs of Evil" není žádným povinným albem po letech. Naopak, VARATHRON stále dokáží strčit do kapsy spoustu svých následovníků. Pořád se jedná o vysoce kvalitní, rozmáchlý black metal, který v sobě obsahuje nepřeberné množství temné energie. Řekové mají za ty roky dávno svůj originální rukopis, drtí a umí spálit vše okolo. Užívám si tmu, hltám ji, prosévám mezi prsty. Sežehnut nesvatým ohněm čerpám okultní energii. Sem tam zazní osvěžující thrashové pasáže, klidně i heavy metalová sóla. Hlavní je ale celek a ten je neskutečně tepající, smrtonosný, přesvědčivý. Letošní album je díky čerstvé krvi ve skupině i progresivnější, monumentální, přesto důrazné a přesně zacílené. Nejsem nijakým blackovým ortodoxním fanouškem, ale deska mě opravdu zaujala. Užívám si jí, rád s ní krvácím celý den a ohlodaný na kost pak uléhám do své rakve. Legenda opět promluvila! Skvělá black metalová seance! Kult!



sumarizace: 

Black metalová legenda VARATHRON z Řecka letos vydala vynikající album. Splňuje všechny mé požadavky na ledovou, smutnou a černou nahrávku, která mi zmrazila krev v žilách. Kapela působí jako skupina black metalových šlechticů z dávných dob, která nám přišla vyprávět příběhy plné tmy. Oceňuji skvělé nápady, krásné plochy kytar i hlas, připomínající krkavce. Z "Patriarchs of Evil" je cítit chlad, síla, jiskřivá energie i určitý smutek, který vás zcela pohltí. Při poslechu si přijdu jako lovec, čekající na svoji kořist. VARATHRON mezi nás letos hodili album, které vás uhrane, prokleje, rozloží na malé části. Stanete se členy jejich smečky a budete lovit jen samé temně studené melodie. Jsou nahrávky, které mě navěky proklejí. "Patriarchs of Evil" je jednou z nich. Black metalové album, které je plné vznešeného chladu! Kult!


Asphyx says:

The black metal legend VARATHRON from Greece released an excellent album this year. It meets all of my requirements for an ice, sad and black record which froze my blood. The band is like a group of black metal noblemen from the past who came to tell stories full of darkness. I appreciate the good ideas, nice areas of quitars and the voice which sounds like a raven. You can feel the cold, power, sparkling energy and certain sadness from the "Patriarchs of Evil". During the listening I feel like a hunter waiting for his prey. VARATHRON threw an album among us this year which will bewitch you, curses you and spread you over a small pieces. You will become a member of their group and you will hunt only dark cold melodies. There are some records which will curse me forever. "Patriarchs of Evil" is one of them. Black metal album which is full of noble coldness! Cult!


Tracklist:
01. Tenebrous
02. Into the Absurd
03. Luciferian Mystical Awakening
04. Saturnian Sect
05. Remnants of the Dark Testament
06. Hellwitch (Witches Gathering)
07. Orgasmic Nightmares of the Arch Desecrator
08. Ouroboros Dweller (The Dweller of Barathrum)

band:
☩ Stefan Necroabyssious - Vocals
☩ Achilleas C - Guitars
☩ Sotiris - Guitars
☩ Stratos - Bass
☩ Haris - Drums

Share this games :

TWITTER