DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 13. července 2018

Home » » Recenze/review - COMMANDER - Fatalis (The Unbroken Circle) (2018)

Recenze/review - COMMANDER - Fatalis (The Unbroken Circle) (2018)


COMMANDER - Fatalis (The Unbroken Circle)
CD 2018, Black Sunset / MDD Records

O existenci duší se dodnes vedou spory, ale my prokletí dávno víme, že existují. Často spoutané, zničené a pochroumané našimi pozemskými životy. V pekle se vaří voda na každého z nás. Už dávno vím, že svědomí nemá úplně každý. Někdo zabíjí bez výčitek. Když potom vidím někde zlý násilný čin, říkám si, co asi dělají duše zemřelých? 

Němečtí COMMANDER jsou pro mě nesmírně zajímavou kapelou hlavně díky melodiím. Jakoby se nad mrtvými těly opravdu vznášely jako nafouknuté černé balónky smutné duše. Pánové si hrají s chladnými motivy, jejich zvuk je křišťálově čitelný a rozpoznatelný. Novinka "Fatalis (The Unbroken Circle)" tlačí trošku jiným způsobem, než bývám zvyklý. Je vznešenější, přemýšlivější a nebál bych se říci i svým způsobem smutná.



Občas na nás jdou špatné nálady a svět se kolem točí v podivných kruzích. Nechápeme, smutníme, jsme rozervaní. I na mě padl splín a "Fatalis (The Unbroken Circle)" mé pocity jenom umocnil. Zazní i krásně zakomponovaný orientální motiv, spousta chladu a severského větru. Celek mě pak velmi mile překvapil. Z desky je cítit zkušenost (kapela datuje svůj vznik do roku 1999), dobrý vkus, touha bourat a ničit a zároveň i odér temných stínů. Jedná se přesně o ten druh alba, které se těžko recenzentům popisuje, zařazuje, škatulkuje. Je výpovědí, velmi dobrým řemeslem, bolestí i ochlazením. Nejvíc mi asi připomíná chvíle, kdy vám někdo na čerstvou ránu přiloží kousky uvolňujícího ledu. Nálady jsou zde zvláštní, atmosféra zajímavá a já jsem spokojen. Velmi dobře!



sumarizace:

Death metal v podání COMMANDER je lehký, vznešený. Útočí spíše pomalu, nahlodává vás jako krysa uzavřená v kleci na vašem těle. Jed proniká postupně, kroutí vás v křeči a vy jen bezbožně spínáte ruce k nebi. Vynikající jsou bicí a zajímavý je také vokál. Kytaristé dodávají opravdu ostré riffy, které vás zmrazí a doslova zašlápnou do země. Osvědčil se mi poslech při ranních cestách do práce, kdy se den teprve probouzel a vítr byl studený a šílený. Takhle nějak si představuji, že přichází Armageddon. Svět je na "Fatalis (The Unbroken Circle)" velmi těžký, černý a mraky se dotýkají skoro země. V dálce zvoní zvony na poslední cestu. Průvod nese rakev s prokletým nebožtíkem. COMMANDER dokážou vytvořit atmosféru absolutního zmaru a beznaděje. Songy mají mnohdy až doom metalovou náladu. Dejte si pozor, aby vám neztuhla krev v žilách! Death metal, plný studených emocí a ozvěn ze záhrobí. Vynikající smrtící album!

Asphyx says:

The death metal played by the band COMMANDER is light and majestic. It attacks up and it will bite you like a rat closed in a cage in your body. The poison will go step by step into your blood and it will make you twitch and you will be only able to take your hand up to the sky. The drums are amazing and the vocal is very interesting. Guitar players play very sharp riffs which will freeze you and trample you in the ground. I would suggest listen to this in the morning when you go to work when you are in the process of waking up and wind is cold and crazy. This is how Armageddon would be like. The world is very heavy on this album and it´s black with clouds touching the ground. In the distance you can actually hear the bells for the last journey. The retinue is holding a coffin with a cursed death man. COMMANDER can make the atmosphere of absolute ruin and desperation. Sometimes, their songs have doom metal mood. Be careful, your blood could become ice! This death metal is full of cold emotions and echo from the other world. Amazing deadly album!



TRACKLIST
1. Fatalis (The Unbroken Circle) (5:20)
2. Locust Infestation (4:31)
3. Chaos Awakening (3:53)
4. New Slave Democracy (3:58)
5. Insidious Greed (6:17)
6. Invidia (3:38)
7. Superbia (4:33)
8. And Death Swings the Scythe (6:07)

LINE-UP
Nick Kolar - Guitar / Vocals
Steffen Augstein - Guitar
Toby Brandl - Bass
Flo Puchert - Drums

Share this games :

TWITTER