DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 27. července 2018

Home » » Recenze/review - MUTILATE - Tormentium (2018)

Recenze/review - MUTILATE - Tormentium (2018)


MUTILATE - Tormentium
CD 2018, Iron Bonehead

Zbylo tu jen nebohé tělo, ploužící se mrtvou krajinou. Té bolesti, nenávisti a kyselých dešťů bylo až příliš. Potácel si se nekonečnou šedí, se zcela zbytečnou nadějí v srdci. Nezbylo už nic. Jen smrt a temnota. Konečně nalézáš hřbitov s rodinou hrobkou umístěnou v zadním rohu, hned vedle márnice. Uléháš na mramorovou desku a konečně přichází vytoužený klid.

Prazáklady extrémního metalu je nutné ctít bezezbytku. Dnešní hudební výlet bude, co se týká času, hodně dlouhý. Z nové desky šílenců MUTILATE je totiž cítit na sto honů síra způsobem, jakým kdysi čpěla z takových veličin jako jsou DEATH STRIKE, POSSESSED, DEVASTATION, CIANIDE, AUTOPSY. Pro poslech je nutné se naladit na počátky death metalu jako takového a přemístit se někam na přelom osmdesátých a devadesátých let minulého století. "Tormentium" připomínají rezavý nůž, o kterém jste si již dlouho mysleli, že je ztracený. Ihned jej po znovu nalezení překvapeně vyzkoušíte, zda řeže a odpovědí je vám zkažená krev vytékající z rány.



"Tormentium" je poctivou deskou, opravdovou. Ducha staré doby je z ní cítit doslova na každém kroku. Záležitost vyloženě pro pamětníky. Už jen ten prašivý zvuk, motivy plné beznaděje. Tohle všechno dává dohromady celek, u kterého si tak nějak automaticky začnete kopat vlastní hrob. Jasně, všechny skladby jakoby už člověk kdysi někde slyšel. Jenže já poslouchal poprvé album v noci, za pochmurného počasí a musím říct, že mě deska bavila o několik stovek procent víc, než to, co je nám dnes většinou předkládáno. Podobný archivní death metal, jak je již všeobecně známo, mi koluje v žilách odnepaměti a tak si jej budu rád a vždy dávkovat v různém množství. A když si ještě uvědomíte, že MUTILATE jej hrají fakt výborně, tak není moc co řešit. Staroba, hniloba, smrt! Kosti povalující se všude kolem. Několik metrů hlíny nade mnou je už dávno jen zničená země. Ještě, že zde je vše v pořádku. Poctivý smrtící masakr v márnici, u kterého nezůstane oko nejedné zombie suché! Prašivý death metal ze záhrobí! Velmi dobře!



sumarizace:

"Tormentium" je ostrou odpovědí na post apokalyptickou vizi všech nemrtvých. Spirála smrti se opět roztáčí, aby nás nakonec pohltila. Než se tak stane, tak si narvěte pod tlakem do hlavy pravý nefalšovaný death metal, který je špinavý jako ruka znásilněné zombie. Šílenství, rebelie, přímý útok na vaše nejskrytější pudy. To jsou MUTILATE. Letos ve vynikající formě, s neuvěřitelným citem pro smrtící riffy, zastřeně nepříjemný vokál a drtivost bicích. Půjčte mi někdo brokovnici, ať už můžu jít udělat do záhrobí pořádek! Hoďte všechno za hlavu a nechte se pokousat od smečky vzteklých psů! Obraťte kříže směrem dolů! Vyřežte všem na záda pentagram! Vynikající album, plné prašiviny, smrti a skvělého death metalu! Peklo!


Asphyx says:


"Tormentium" is a sharp answer to the post-apocalyptic vision of the all undead. The spiral of death is spinning again to swallow all of us in the end. Before that, put the real death metal into your head under pressure. This metal is dirty like a hand of raped zombie. Madness, rebellion, direct attack on your most hidden instincts. This is MUTILATE. This year they are in a great shape with an unbelievable feeling of deadly riffs, an inconspicuously unpleasant vocal and percussion of drums. Give me a shotgun so I can go to the beyond world and make everything better! Throw everything behind you and let a pack of angry dogs bite you! Turn the crosses upside down! Cut the pentagram on people´s back! Excellent album, full of ashes, death and great death metal! Hell!

Tracklist:
1. Tormentium
2. Hail To The Dead
3. Engulfed In Sludge
4. Calculated Extermination 
5. Splattered Remains
6. Human Experimantation
7. Severed Limbs
8. Life In Pain
9. Sadistic Butchery
10. Execution

TRACK STREAM:

MORE INFO:

Share this games :

TWITTER