DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 31. července 2018

Home » » Recenze/review - SEPULCHER - Panoptic Horror (2018)

Recenze/review - SEPULCHER - Panoptic Horror (2018)


SEPULCHER - Panoptic Horror
CD 2018, Edged Circle Productions

Vkrádá se často do mých snů. Zlá a ošklivá příšera s jedovatými chapadly. Běží za mnou, skrz šílený labyrint. Nesmím nikdy udělat chybu. Jinak mě zabije. Pokaždé, když se tak stane, tak mnou projede tupá bolest, která mě probudí. Lidský mozek zdá se být tak komplikovaný, že si ukládá veškeré myšlenky do svých databází, aby je jednou za čas vytáhl a pořádně mě vyděsil. Umírám proto tisíckrát, abych se znovu zrodil a pochopil věčnost a pomíjivost svých činů.

Poslouchám novou desku "Panoptic Horror" od norských death/thrasherů SEPULCHER. Nevím, jak to kapela udělala, ale mé staré noční můry se opět probouzejí. Jako bych se vrátil do devadesátých let, znovu držel v ruce kazetu s hudbou, která mi tenkrát změnila život. Ano, Norové jsou zaměřeni na metalový pravěk. A svoji práci zvládají na výbornou.



V promo materiálech se hovoří o lehké podobnosti a inspiraci kapelami jako OBLITERATION, TRIBULATION, MORBUS CHRON, CADAVER. Nelze jinak než souhlasit. Navíc bych možná ještě doplnil schopnost smečky vytvořit temné nálady, atmosféru totálního zmaru a beznaděje. SEPULCHER nejsou ani tak zajímaví tím, co hrají, ale spíš ve způsobu vyjadřování. Uchopili staré postupy, dali jim jiný otisk, přetvořili si vše k obrazu svému a výsledkem je album, které si opravdu užívám. Má v sobě totiž jakousi jiskru, chvění, spoustu zajímavých momentů. Možná mě zase dostihne má noční můra, jak to tak dnes slyším, tak určitě. Nevadí mi to, dokonce se na ní i těším. Pustím ji "Panoptic Horror" a uvidíme, jak bude spokojená. Protože já jsem a to hodně. Skvělá nahrávka!


sumarizace:

"Panoptic Horror" je death/thrash metalové album, které připomíná odříkávání staré modlitby. Norští SEPULCHER se v něm modlí ke starým opuštěným hřbitovům, k peklu, k samotné smrti. Hudba je zde velmi naléhavá, temná, doslova černě smutná. Pokud máte rádi okultní záležitosti, myslím, že budete spokojeni stejně jako já. Při poslechu této nahrávky je smrt tak blízko! CD je jako rituál, uspořádaný k černé mši. Také cítíte tu beznadějnou atmosféru, tu náladu plnou tmy a záhrobí? SEPULCHER jsou na posledním albu tajemní a magičtí, jako opuštěný kostel. Novinka se s klidem může přehrávat na pohřbech padlých mnichů. Magická death/thrash metalová záležitost. Excelentní okultní obřad!


Asphyx says:

"Panoptic Horror" is a death/thrash metal album that recalls chanting of old prayers. Norwegian SEPULCHER pray there to the old lonely cemeteries, to Hell, to Death itself. The music here is very urgent, dark, literally black sad. If you like the occult, I think you will be happy as me. When listening to this recording is the death so close! CD is like a ritual, organized to the Black Mass. Do you also feel the hopeless atmosphere, the mood full of darkness and the beyond? SEPULCHER are on their last album mysterious and magical, like a lonely church. The news can be calmly played at funerals of fallen monks. Magic death/thrash metal thing. Excellent occult ceremony!

Share this games :

TWITTER