DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 9. července 2018

Home » » Recenze/review - TOWARDS ATLANTIS LIGHTS - Dust of Aeons (2018)

Recenze/review - TOWARDS ATLANTIS LIGHTS - Dust of Aeons (2018)


TOWARDS ATLANTIS LIGHTS - Dust of Aeons
CD 2018, Transcending Obscurity Records (India)

Nahoře v horách vědí o životě víc, než my obyčejní smrtelníci. V tichu a s menším obsahem kyslíku ve vzduchu přemýšlejí o otázkách života a smrti. Jsou smíření s osudem. Pohybují se ve světě za zrcadlem, v jiné dimenzi. Čas plyne pomaleji, rozvláčněji, tišeji. Mám pro podobná místa slabost, stejně jako pro funeral doomovou hudbu. Pokud je dobrá, dokáže mě alespoň na chvilku zastavit, uklidnit, poučit.

Prvotina italských (a britských) funeralistů TOWARDS ATLANTIS LIGHTS je hodně uhrančivým dílem. Návykovým a okultně mrazivým. Člověk má při poslechu pocit, že prosévá mezi prsty jednotlivá zrnka písku. Každé je jeden lidský život. Často zmařený, mnohdy zničení vlastními silami, ale i krásný a trpělivě odpracovaný. Zhudebnit obyčejné věci způsobem, aby to bolelo, umí málokdo. Mám neobytné nutkání, že téhle skupině se to povedlo na výbornou.


"Dust of Aeons" vlastně ani není tak hudbou, jako spíš rozjímáním ve stylu SCEPTICISM, JUPITERIAN, PANTHEIST, MOURNFUL CONGREGATION, BELL WITCH a spousty dalších, pomalu hrajících kapel. Je ale hlavně krásně chladivým zážitkem. Látkou ke vstřebání, ke které musíte uzrát, nechat se jí unášet. Těžko se píšou slova, špatně se podobná hudba popisuje. Lepší je se usadit a nechat ji na sebe působit. Vznášet se a padat na zem, znovu vstát a bojovat. Promítat si na zeď ve zpomaleném sledu celý svůj život. Funerální záležitosti všedního dne postupně vystupují na povrch. Kolik lidí kolem vás zemře cestou do práce? Když spíte? Zrození a smrt, filozofie posledního spočinutí. Otázek je mnoho a odpovědi často nenalezneme za celý život. "Dust of Aeons" je deskou pro zádumčivé, přemýšlivé jedince. Je nádhernou ukázkou toho, jak může být muzika třpytící, jiskřivá, studená a vážná. Zatlač víčka svému vlastnímu tělu. Zemři a zroď se. Atmosférický funeral doom metal, který je definicí smutku. Vynikající záležitost!


sumarizace:

Odložte všechny nedůležité věci, odhalte svoji mysl, uklidněte svoje duše. Jsou tady TOWARDS ATLANTIS LIGHTS a jejich nová letošní kompilace smutných písní. Funeral doom metal v jejich podání je velmi chladný, smutný a pojednává o posledních věcech člověka. Klasické songy, tradiční studená atmosféra. Nahrávku bych doporučil všem, kteří rádi tráví dlouhé hodiny na hřbitovních cestách. Pečlivě vystavěné skladby pomalu gradují, hlas preluduje jako kněz při poslední modlitbě. Slyším zase zvony! Kdo bude další na řadě? Všichni tam, do země stínů, jednou musíme a TOWARDS ATLANTIS LIGHTS nás na to připraví opravdu velmi dobře. Pokud milujete podzim, sychravé počasí, mráz zalezlý někde v kostech, padající a umírající listí, budete s "Dust of Aeons" trávit určitě dlouhé chvíle. Vítejte na pohřební hostině, podávána bude nová deska TOWARDS ATLANTIS LIGHTS.

Asphyx says:

Put away all your trivial duties, unfold your minds and keep calm your souls. The TOWARDS ATLANTIS LIGHTS is here with its new compilation of sad songs. Funeral doom metal in this delivery is very cold, sad and it tells a story about the last things of a man. The classic songs, traditional cold atmosphere. I would suggest this record to people who like to spend long hours on grave trails. These songs are accurately build and they slowly rise, the voice preludize like a priest during the last prayer. I can hear the bells! Who is the next in line? Everyone has to go to the land of shadows someday and the TOWARDS ATLANTIS LIGHTS prepares us very good for it. If you love autumn, rainy weather, cold inside of your bones, falling and dying leaves, you will spend a lot of time with the "Dust of Aeons". Welcome to the funeral dinner where the new album by TOWARDS ATLANTIS LIGHTS is served.



Track list: 
1. The Bunker Of Life 
2. Babylon's Hanging Gardens
3. Alexandria's Library 
4. Greeting Mausolus' Tomb


Line up: Kostas Panagiotou (PANTHEIST, LANDSKAP) - Vocals and keyboards
Riccardo Veronese (APHONIC THRENODY, DEA MARICA, ARRANT SAUDADE) - Bass 
Ivan Zara (VOID OF SILENCE) - Guitar 
Ivano Olivieri - Drums 

Share this games :

TWITTER