DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 10. srpna 2018

Home » » Recenze/review - MORTE - Miasma (2018)

Recenze/review - MORTE - Miasma (2018)


MORTE - Miasma
CD 2018, Disembodied Records

Stojíme nad starým hrobem, krumpáče a lopaty v rukách. Měsíc žaluje a krvácí! Legendy vypráví, že je zde pochován padlý mnich. Kopeme hluboko, odkrýváme jednotlivé vrstvy, nasáváme zkažený vzduch. Rakev praskne a rozpadne se po jednom úderu. Maso dávno odpadalo od kostí, obrácený kříž leží u nohou. Lebka se směje, žaluje. Kosti jsou shnilé, už dávno se začaly rozpadat v prach.

Někam sem, na starý argentinský hřbitov, patří i nová deska tamní death doomové smečky MORTE. Jejich hudba je stejně nechutná, zničující, mokvající, plesnivá a zlá, jako zmiňovaný hrob. Je výpovědí o starých časech, je návyková jako večery v márnici. Jakoby mi podala ruku mrtvola, studená a bílá strachem. Smrt si nevybírá!





"Miasma" je nazpíváno v rodné španělštině, což dodává na ještě větší uvěřitelnosti. Skladby sice nejsou z nejoriginálnějších, ale je hodně znát, že kapela věří tomu, co hraje. Nejdůležitější je nakonec stejně výsledný celkový dojem a ten je opravdu solidní. MORTE mi promítají černobílý film s hrůznými zážitky, s pohřbíváním zaživa, s popravami, u kterých  tuhne krev v žilách. Jsem moc rád, že se mi deska dostala do rukou a mohl jsem se jí nechat chytit, svázat a rozložit. U nás v undergroundu dáváme hodně na pocity a z novinky jich proudí snad stovky. Temné emoce a smrt. Odkrývání starých hrobů. Exhumace ostatků. Rozvaha v katakombách. Vyberte si, jak na vás MORTE působí. Pozvedám sekyru a jedním úderem otevřu dřevěnou rakev. Co se ukrývá uvnitř? Jste zvědaví? Tak poslouchejte "Miasma". Poctivý death doom metal, u kterého vám popraskají kosti! Velmi dobře!



sumarizace:

Doom deathové poselství o bolesti bylo opět předáno. Argentinští MORTE umí pomocí své muziky krásně zhudebnit smutek, strach, umírající podzim i krásu smrti. Pomalé, dlouhé songy se vám pomalu zaryjí až někam do mozku, nahlodají ho a rozloží na malé kousky. Album se opravdu povedlo, je hodně nakažlivé, ošklivé, vytažené odněkud z toho nejhlubšího hrobu. Fascinuje mě atmosféra, klid a rozvaha, s jakou jednotlivé songy zní. Zima letos stále nepřichází, ale je ji možno s klidem nahradit novou deskou "Miasma". Mrazivé pasáže jsou protkány vokálem ze samotného pekla a vy jste pomalu ukolébáni k nekonečné smrti. Přijdu si jako na nějaké černé mši, na spirituální seanci, kde se všichni společně pokoušíme vyvolat duchy nemrtvých. Nálada celé nahrávky je pochmurná, zlá, přesto velmi přitažlivá. Doporučuji všem, kdo rádi večer uléhají do své oblíbené rakve. Death doomové CD, které vás zmrazí navěky!

Asphyx says:

Doom death metal message of pain was passed on again. Argentinian MORTE can set to music with their songs sadness, fear, dying autumn and the beauty of death. Slow, long songs dig up somewhere in the brain, erode and split it into small pieces. The album is really good, it is very contagious, nasty, pulled from the deepest grave. I'm fascinated by the atmosphere, calm and balance, sounding in each song. The winter isn't still coming this year, but it can be easily replaced with the new album "Miasma". Frozen passages are weaved with vocals from hell and you are slowly lulled to endless death. I feel like on the Black Mass, on a spiritual session, where we all together tryi to invoke the spirits of the undead. The mood of the record is grim, evil, but also very appealing. I recommend to all who likes to lie down in the favorite coffin in the evening. Death doom CD, which will freeze forever!

Tracklist:
1. Sendero siniestro 03:20
2. El empalador 03:18
3. Posesión infernal 04:53
4. Sádica tortura 03:15
5. Deseo obsesivo 04:39
6. Miasma 04:08
7. Lago de cristal 04:05
8. El último aliento 03:54

band:
Facundo (Voz) 
Leandro (Guitarra)
Ramiro (Bajo)
Nicolás (Batería)

Share this games :

TWITTER