DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 25. srpna 2018

Home » » Report, photos, video - METAL MADNESS 2018 - FLESHCRAWL - Sušice, Santos - 25. 8. 2018

Report, photos, video - METAL MADNESS 2018 - FLESHCRAWL - Sušice, Santos - 25. 8. 2018


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos


Nazdárek Plantážníci, tak jak jste se o prázdninách měli? Trávili jste je na obrovských festivalech nebo někde na horách, či u moře? Já se tedy letos v létě na metalový koncerty pěkně vybodl. Potřeboval jsem vypnout, zmizet do lesů a vyčistit hlavu. Ostatně, mě už stejně velký fesťáky nebaví. Je tam na mě moc lidí, draho a koncerty, který vidím z půl kilometru mě prostě už neberou.

Vybírám si, jsem zmlsanej, starej skaut, člen Rychlých metalových šípů. Ne teda Mirek Dušín death metalu, to zasejc ne, ale spíš takovej šéf Bratrstva uříznutý kočičí packy - Dlouhý bidlo, no nebo Štětináč, vyberte si. Takže dámy a pánové, byl jsem v tej Sušici. Dobrý to tam bylo, ne - vlastně super. Já se vám nasmál, s lidma pokecal, pivo popil a hlavně! muziku poslechnul. My, kluci a holky (jo s náma choděj i skautky!) od Bobří řeky jsme si to fakt užili. Opravdu. Všechno zase sedlo jak mělo. Přesně do mých not.


V Praze sice byla Fekal párty, ale mé srdce tepe spíš pro smrtonosnej kov než pro grind. Rozhodoval jsem se fakt dlouho a těžce. Fekalisti nota bene s fesťákem končí a byl poslední, ale nedalo se jinak, já neviděl FLESHCRAWL snad před šedesáti kily nadváhy, co jsem za tu dobu nastřádal. Tak jsem si hodil korunou, padla panna a i když já tedy nikdy žádnou neměl, vyhrálo metový šílenství v Sušici. Ono taky, v tej Praze je děsně chytrejch lidí, ty už se o to nějak postaraj. Taky tam maj pana prezidente, žejo. To je jasná věc, já jsem poslední dobou spíš na ty malý, lokální festiválky, je mi tam tak nějak líp, cítím se, že tam patřím. 




Páteční večer jakoby se odehrával někde ve Stínadlech. Nemůžu usnout, jsem natěšenej na metal jak prvnička. Vstávám poměrně brzy, připravuju se na cestu. Řídí Petr a patří mu za to obrovské díky. Nepít, vydržet ty naše roztomilé hlášky, to už chce kus odvahy. Uděluji mu minimálně dva bobříky!



Cesta se line jako had. Popíjíme pivko, už cestou je nám moc dobře. Pohltí nás překrásný areál, spousta známých, skáčeme do víru festivalu. Dneska bych sice ježka z klece nevyndal, ale vyndám se sám. Cítím to v kostech. Alkohol k metalu patří, jako Jarka Metelka do naší party. 


Hele, plavajzníci, vono to fakt nejde bejt u každý kapely. O všech něco napsat, když to sepisuju sám. Taky to mám, mí milí vometáci a vometečky, nastavený tak, že mi tak nějak cvakne, kousnu se, zastavím, pozdravím, slovo dá slovo, metal je taky o setkávání, nemám pravdu? Z tohohle důvodu a taky protože prostě některý skupiny nevydržím poslouchat tak dlouho, tak nepíšu o všech. Vybírám si jako každej. Taky to pivo dělá svý, že ano. Každopádně, pojďme na tudleten report nebo jak to říct... kdopa nám to hrál? 

----------------------------------


REFORE - viděl jsem jen poslední song, netroufám si jakkoliv hodnotit. Ale stačil jsem udělat aspoň pár fotek.




LAID TO WASTE - plzeňské thrashové komando je ve velmi dobré formě. V Sušici předvedli jednu ze svých tradičně skvělých show. Zaznělo vše potřebné, riffy náležitě řezaly, vokál se vznášel nad Otavou jako hlasitá výčitka. Bylo to ostré, nekompromisní, velmi dobře zahrané. Ostatně jako vždy. Na tuhle partu je spolehnutí.






KAOSQUAD - kdosi mi kdysi říkal, že se mají mršiny ihned pohřbívat, aby se neobjevila infekce. Jenže tohle KAOSQUAD neumějí. Oni byli a jsou shnilým tělem, mokvajícím a hlasitě znějícím odkazem starých death grindových skupin. Smrt byla hodně blízko, katakomby otevřeny a krev zkažena. Skvělý set plný plesnivých nálad.




ASGARD - black metal v podání brněnských bardů sice sám nevyhledávám, ale oceňuji jejich zásluhy. Hudebně jsem zcela někde úplně jinde, ale musím uznat, že tihle pánové umí udělat poctivou show. 




POPPY SEED GRINDER - nevím, jak se to stalo, ale poslední deska pražských death/grind/hard coreistů mi pořád rotuje v autě. Asi je to tím, že mě dokáže nabudit, rozpohybovat, dodat mi energii. V sobotu to nebylo jiné. Nakročil jsem do víru smrti hned od začátku a protančil se až k závěru. Tradičně dobré vystoupení ve mě zanechalo jen samé pozitivní vzpomínky. Masakr!




1000 BOMBS - nejsou ani mladí, ani vlastně ničím originální. Hrají pro zábavu. A jsou také mým žhavým želízkem v ohni. Původně přijeli jako náhrada, nakonec se stali opravdu dobrým zážitkem. Útok byl proveden bez varování. Bomby padaly s přesností a jasným úmyslem zničit vše živé. U mě se to pánům povedlo. Mělo to ty správné metalové koule! Za mě ano a thrash!





MORKHHIMMEL - této partě jsem nikdy nepřišel na chuť. Pojal jsem tedy jejich vystoupení tradičně u výčepu. Víc nemám co dodat.

GODLESS TRUTH - skvělá technická zdatnost, schopnost napsat dobrý song, nadšení a energie. Tohle všechno dělá z téhle smečky dobře zapamatovatelné jméno nejen v české kotlině. V Sušici kapela odpálila svůj dnes již vlastně "tradiční progresivní death metal" s totálním nasazením. Ano, byl jsem spokojený, nadšený a připadal jsem si jako zakrvácený surfař na vlnách ostrých melodií. Velmi dobré to bylo!





FLESHCRAWL - jsem neviděl opravdu hodně dlouho. Bylo na čase zavzpomínat na krásné společné chvíle v márnici. Kapela přišla a věrna svému "švédskému" jménu všechno rozdrtila na prach. Hlavou mi lítaly jako ostré čepele jednotlivé songy, naskakovaly mi samy od sebe texty. Kult promluvil! Vytáhli jsme do noci spoustu mrtvých těl! Exhumace lidské mysli! Masakr v márnici! Smrt! Chlad! Odjištěný granát, který mi právě vybuchl v ruce. Tak jsem se u setu německých veteránů cítil asi nejčastěji. Koncert legendy jsem si užil na výbornou. Všechno řezalo přímo do těch nejcitlivějších míst. Švédské inferno v německém provedení od těch nejpovolanějších! Skvěle! The classic, played with insight and experience. Swedish quality and the sign: "Made in the grave!" Kult! 











SHAMPOON KILLER - není to tak dlouho, kdy se mi zdálo o tom, že jsem brokovnicí ustřelil podstatnou část rádia, ve kterém zrovna řádil Michal David. Mé dojmy z vystoupení pražských deathařů byly velmi podobné. Na závěr jsme dostali pořádnou porci klasického, velmi dobře zahraného smrtícího kovu. Dva, navzájem se předhánějící vokalisté, drtivé postupy, diskotéka, vystřílená za brzkého rána. Bylo to opět skvělé. Zničte disko, poslouchejte Šampóny! Vedle mě někdo pronesl: "Kurva dobrá práce!" Nezbývá než souhlasit.






--------------------------------

Návštěvnost - už od první kapely bylo hodně lidí, pro počet koukněte na fotky. Pivo jsem pil Prazdroj a byl v pohodě "pitelný", ocenil jsem jak chutné jídlo, tak kamenné toalety. Po organizační stránce bylo vše v pořádku. Potkával jsem všude samé lidi s úsměvy na tvářích, to je pro mě jasným znamením že "festival fungoval".  Zvuk jsem považoval za dobrý, jen u některých kapel bylo občas "málo kytar". 

Když si to vezmu kolem a kolem, tak vlastně jedinou vadou, kterou jsem na sobotní taškařici našel, tak byla absence vystoupení pořádající MORTIFILIE. Jo, nedám si pokoj, protože mám tu kapelu moc rád, mrzí mě, že na to zrovna pečou. Tak asi tak, to abyste věděli, že nebylo všechno úplně dokonalý (jako že jinak bylo) a taky musím napsat něco negativního, protože bych taky mohl být obviněn z pochlebování a to se rovná na internetu normálně smrti (všemocná síť je poslední dobou hlavně od toho, aby se na všechno nadávalo, mám takovej neblahej dojem).



Cesta domů je vždycky zahalena do prvních pocitů, do diskuze opilých jedinců. Já vím, Rychlý šípy by neměli být těmi, co pijou a poslouchají metal. Jenže když ono nám bylo tak dobře. V Sušici mi zapadlo všechno tak nějak perfektně do sebe - hudba, prostředí, lidi, pohoda. Už teď se těším na další ročník. Pokud nebudu mít zrovna bobříka mlčení, tak určitě dorazím. Byl to metalový zákon jak ze starých dobrých časů! Díky moc všem, kdo se o to zasloužili. 

Jdu spát s úžasným pocitem, že jsem zažil něco skvělého, příjemného, naplňujícího. Manželka mi ráno říká, že jsem se ze spaní usmíval. A o tom to je, mí milí plantážníci! Ať vás Velký Vont Široko ochraňuje! Děkuji vám za pozornost!

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos
Share this games :

TWITTER