DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 15. prosince 2018

Home » » Report, photos, video - SIX FEET UNDER, INCITE, DISQUIET, TORNADO, MECALIMB - club L. A. Cham - 14. 12. 2018

Report, photos, video - SIX FEET UNDER, INCITE, DISQUIET, TORNADO, MECALIMB - club L. A. Cham - 14. 12. 2018


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

promoterhttp://www.la-cham.de/

Asi mě jednou budou muset utratit, dát mi ránu z milosti. Jsem veterán hudebního stylu, který postupně vymírá. Jsem s tím srozuměn a mohl bych svůj čas i peníze investovat třeba do rodiny nebo do chovu pštrosů, případně na závody elektrických koloběžek. Taky bych mohl začít vařit a každý šíleně exotický jídlo, co nikdo za boha nepozře, si fotit na instáč a nebo se dát na politiku a všem vykládat o tom, kdo je zase za kurvu v parlamentu. Jenže já jsem stará metla a jak to tak vypadá, tak na tom ještě dlouho nebudu nic měnit. Řeči o srdci a prokletí si tentokrát odpustím, nebojte.




Ono totiž, když vám někdo (Lenka) nabídne odvoz, milou společnost a záruku vysmáté tváře, to se to pak jezdí na koncerty. Napsal jsem do klubu, jestli by se mohlo u nich fotit velkým foťákem. Ochota Němců jest o hodně větší než česká, inu profíci a za propagaci jsem dostal tolik děkovných emailů, že se na mé tváři objevil ruměnec, jak jsem se styděl. Hlavním lákadlem byla pohasínající hvězda SIX FEET UNDER, jejichž poslední alba jsou poměrně nedobrým kolovrátkem. Neviděl jsem je ale šíleně dlouho, bylo na čase zkontrolovat, jak jejich hudba zabírá naživo. A taky, chtěl jsem zase jednou poznat, jak chutná metal za hranicemi.




Holky mě naloží a jede se. Už jsme spolu dlouho nikde nebyli a chyběla mi, děvčátka moje, to zase jo. Ctím totiž zásadu starých metalových bardů - užívej si koncerty s těmi, s nimiž je ti dobře. Staré pravidlo, které lze aplikovat na vše. Člověk už taky viděl všechno, tak si vybírá i podle kamarádů a prostředí. Jak jedu s holkama, tak mě nic nikde nebolí. Ani koleno, ani záda, ani u srdce. Zázrak! Asi bych měl dívčí společnost aplikovat ještě častěji.



Řídí Lenka, v klidu a spolehlivě, vezu se jak pán! Směr Domažlice, pak na Furth im Wald a konečně Cham. Zaparkujeme v pohodě u klubu, vše je laděné do amerického stylu. Sedáme na bar, dáme pivko, povídáme. Je mi tu moc fajn, pivko za 2,90 EUR je dobré, obsluha velmi příjemná, všude krásně čisto a široká nabídka hamburgerů voní kolem. 

Rozkoukáme se, zajdeme na pivo a říkám si, až mi zase bude nějakej starej nebo mladej komouš říkat, jak bylo dřív líp, že ho nakopu do prdele. Západní Německo, kdysi náš velký sen, dnes už běžnost a radost. Ševelím s holkama, snažím se být třeskutě vtipnej a prokecáme se až k první kapele. Zajisté si můj čtenáři všiml, že se snažím ve svých reportech popsat i své pocity a postřehy okolo, protože si myslím, že jen suše kritizovat výkony kapel dnes už nikoho nezajímá a vůbec, od toho máte tištěné časáky na lesklém papíře. Pojďme tedy konečně ke smečkám. 

MECALIMB - melodický death metal s groove prvky? No, nic pro mě. Já vlastně ani nevím, co bych vám o podobných skupinách napsal. Provedení velmi dobré, s nápady a originalitou to už bylo horší. Možná to je ale také způsobené tím, že mě podobná hudba "vadí" všeobecně. Solid job!




TORNADO - ušpiněný finský thrash metal, pro mě velké překvapení a jedna z nejlepších předkapel. Propracované, šílené, divoké. Ze skladeb a vlastně i celého vystoupení bylo cítit velké nadšení a odhodlání. Nic novátorského, ale parádní řemeslo, kopanec do hlavy, úder na solar plexus. Opravdu dobrá práce a zabijácký set! I have to admit that Finnish warriors TORNADO literally took my breath away with their gig. I try to think of any criticism but there is nothing and I have to bow to these guys. Killer thrash!




DISQUIET - melodická thrashovka z Nizozemí. Pohodová, propracovaná muzika, u které bylo nutné pozorně poslouchat. Mě pánové bavili hodně. Nejvíc asi přesahy do heavíku a zpěvy. Mám rád, když do toho muzikanti dají vše a cítím z jejich tvorby nadšení i zručnost. Vše se mi s DISQUIET splnilo a já mám tak v hledáčku další skupinu, jejíchž tvorbu chci v budoucnu prozkoumat. Those guys has a great power in them, they are not afraid to lean on it and break walls in a wide area. The concert was a pressured thrash metal wave, crazy tsunami which will literally beats you! I really feel like a few tons of TNT has exploded in my hand! Massacre! Thrash! Very good!





INCITE - thrash groovy metal se spoustou odkazů na SEPULTURU, NAILBOMB, SOULFLY. Nebylo divu, za mikrofonem nestojí nikdo jiný, než Richie Cavalera. Ano, je to Maxův syn a abych pravdu řekl, tak se mi vystoupení INCITE líbilo víc než poslední koncerty SOULFLY, co jsem viděl. Mládí dodalo víc energie a i když to nebylo nic originálního, řezalo to pěkně, o tom žádná. Album bych si asi nekoupil, ale naživo jsem je viděl rád. It has been a long time since I have heard such thrash metal soaked with groove earthiness which would be so nicely played. I have to admit that I was not expecting that and the reward is this record which makes my bones crush. Thrash groovy metal with high octane number! Very good!





SIX FEET UNDER - někdy bývá člověk zblblej názory jiných. O tom, jak stojí SIX FEET UNDER za nic, jsem slýchával poslední roky od mnohých (a z desek si to jen potvrzoval). To co jsem ale zažil v Chamu, bylo jedovaté plivnutí do tváře všem pochybovačům. Ano, je to death´n´roll v hrubém provedení. Ale bylo to precizně zahrané, zazněla spousta hitovek a o hlase pohublého Chrise Barnese netřeba mluvit. To byl rezavý pilník, drsná death metalová rašple. Opět se mi osvědčilo, že mám dát hlavně na svůj dojem, na vlastní uši, protože kapela sice hrála postaru, ale neskutečně poctivě a odhodlaně. K pódiu jsem šel skeptický, odcházel jsem spokojený nebo spíše nadšený (10 minut v německém mosh-pitu je toho důkazem). Dostal jsem přesně to, co jsem potřeboval a chtěl. Pořádnou nálož surového death metalu v provedení ala SIX FEET UNDER! Kulty se mají ctít a já se v pátek těm, co "odpočívají v pokoji", musel poklonit!




  


















Call undead to arms! Legendary SIX FEET UNDER have declared war on heaven with their gig. I'm feeling that when listening the world gets black and it clouds dark over it. The songs are addictive, sharp, uncompromising and they have the special, one and only atmosphere. They are rotten, morbid taste from the masters in their field. SIX FEET UNDER curse you, reject and burn in black fire! Do you feel it too? These are echoes from beyond. Great, classic death metal prayer, full of blasphemy! Cult!

setlist (bez záruky):
The Enemy Inside, Silent Violence, Lycanthropy, Revenge of the Zombie, Feasting on the Blood of the Insane, The Day the Dead Walked, Seed of Filth, Death or Glory, My Hatred, Deathklaat, Ghosts of the Undead, Human Target

Zvuk byl v klubu vynikající na všechny kapely, trošku mě vadila u některých vystoupení diskotéková světla, ale jinak vše odsýpalo jak mělo, tedy až na hodinovou sekeru ze začátku. O Němcích se traduje, že jsou suchaři a na kapely jen chladně stojí, není to pravda, pařilo se od prvního tónu. Cca 200 lidí, možná i více, bylo plno, přesto se dalo volně všude chodit. S pivem v pohodě stíhali. Skoro nikdo nefotil mobilama a když už, tak to byli Češi.

Hele, nikdy bych nevěřil, že se půjdu v Německu v klubu vymočit na mušli a vedle mě kluk (obrovskej jak hovado, sem dostal nejdřív strach, přeci jen, mládí jsem strávil u německých pornofilmů) mě osloví: "Hey? Mr. Asphyx?" A že zná náš blogísek a čte ho, a že děkuje a vůbec. Jo hergot, byl jsem dojatej, protože tohle jsou právě ty chvíle, momenty, kdy vím, že mé psaní není zbytečné. 



Vracíme se z výletu, kolem zuří suchá zima. Je tma a do Plzně přijedeme utahaní kolem třetí ráno, ale spokojení. Holky spí u mě, v bytě, který je v rekonstrukci. Snažím se být v rámci možností dobrý hostitel. Já myslím, že se nám návštěva Chamu vydařila na výbornou. Vše tak nějak zapadlo do sebe a po pivku (jo, kecá se ještě skoro do šesti) před spaním uléhám s pocitem, že jsem zažil další z akcí, na které budu dlouho vzpomínat. Děkuji všem, kdo dočetli až sem a speciálně Lence a Petře za krásnou společnost i parádní akci! Odpočívejte v pokoji!

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.
Share this games :

TWITTER