DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 22. ledna 2019

Home » » Recenze/review - DYSPHOTIC - The Eternal Throne (2018)

Recenze/review - DYSPHOTIC - The Eternal Throne (2018)


DYSPHOTIC - The Eternal Throne
CD 2018, vlastní vydání


Kult smrti znovu ožívá. Potácíme se v temnotě a světlo je jen dávnou vzpomínkou. Mám rád desky, které umí vytvořit určité nálady. Rád potom sedávám ve stínu se sklenkou něčeho dobrého a nechávám se unášet na krvavě zpěněných vlnách smrti. Hudby je všude kolem obrovské množství a objevit něco zajímavého bývá už poměrně těžké. Rovnou by se slušelo napsat, že mě američtí DYSPHOTIC svojí prvotinou (ještě mají na svém kontě EP z roku 2015 -"Chaos Terrain") velmi překvapili.

Mám z alba takový ten těžko popsatelný, zvláštní pocit. Jakoby mě po celou dobu poslechu někdo stále sledoval. Riffy jsou mocné, hlas krutý a bolestivý, zvuk se nebývale povedl a o obalu netřeba mluvit. To jsou ale věci, které umí dnes spousta smeček. Jenže DYSPHOTIC v sobě mají ještě něco navíc, jakýsi kousek vyřčeného zla. Kapela se vyhnula v současnosti tolik oblíbeným nepřehledným pasážím. Naopak, vše je čitelné, jasně zacílené do těch nejbolestivějších míst. Z výsledku mi spadla brada. 



Na "The Eternal Throne" lze dohledat spoustu vlivů i z jiných oblastí. Zaslechnout lze odkazy třeba takových MORBID ANGEL, BLOODBATH, MAYHEM, EMPEROR, NIGHTBRINGER. DYSPHOTIC sami charakterizují svoji tvorbu jako death metal s častými black metalovými party. Nezbývá mi nic jiného, než souhlasit. Navštívil jsem jednou místo, o kterém se říkalo, že se tam v minulosti pořádaly okultní krvavé rituály. Při poslechu novinky těchto šílenců jsem si na ten pocit (možná vyvolaný jen tím, že jsem hrozně moc chtěl) často vzpomněl. Líbí se mi, že nikde nic nepřebývá, ani nechybí. Skladby se velmi dobře pamatují, obsahují v sobě pověstnou jiskru, chvění, říkejte si tomu jak chcete, ale takhle umí překvapit a zaujmout poslední dobou málo skupin. Shrnutí a závěr se sami nabízejí. Jsem z desky doslova nadšen, přesto, že ji mám doma již dlouhou dobu, tak se mi ještě neoposlouchala. Vynikající death/black metalový debut, který se povedl po všech stránkách! Kult smrti znovu ožil! Skvěle!


sumarizace:

"The Eternal Throne" je přesně tím druhem hudby, která bude znít všude po světě, až nastane apokalypsa. Já vlastně ani nevím, jak podobná alba hodnotit. Jsem novinkou zcela pohlcen, jsem jejím otrokem a užívám si všechny ty pestré okamžiky. Death metal v podání DYSPHOTIC je takovým jedním velkým šílenstvím. Ostré riffy, složité melodie, všude přítomné zlo. Mé pocity sice byly zpočátku zmatené, ale časem album dozrálo v obrovské monstrum. Všude kolem se vznáší beznaděj, já tápu v nekonečné tmě. Pouštím si nahrávku znovu a znovu a zjišťuji, že se mi do žil dostává hodně temný jed. Krutost, tma a velká přitažlivost. To jsou slova, která mě napadají při poslechu asi nejčastěji. Agresivní, hodně emotivní a zároveň černé album. Absolutní inferno! Apokalyptický temný death metal, který vás smete z povrchu zemského!


Asphyx says:

"The Eternal Throne" is exactly the kind of music that will sound all over the world, when the apocalypse comes. I don't even know how to evaluate similar albums. I'm completely enthrailled by this novelty, I'm its slave and I enjoy all varied moments. Death metal by DYSPHOTIC is such great madness. Sharp riffs, complicated melodies, ever-present evil. Although my feelings were confused at first, the album got into a huge monster. All around despair is rising, I grope in the endless darkness. I'm listening to the recording again and I find there is coming some dark poison in my veins. Cruel, darkness and large attraction. These are the words that are coming to my mind most when listening. Aggressive, very emotional as well black album. Absolute inferno! Apocalyptic dark death metal that will sweep you away from the earth!


Tracklist:
01. Away from the Light
02. Abyssal Plain
03. The Formless Void
04. Aura of Insanity
05. Daemon Sultan
06. Aether and Chaos
07. Tenebrae Aeternum
08. Anathema
09. Supreme Ritual
10. Curse of the Augur
11. Abductor

band:
Zac Hogan, Augustine Ortiz, Ben Durfee, Corbin Pfeffer

Share this games :

TWITTER