DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 26. srpna 2019

Home » » Report, photos, video - BŘEZOVSKÁ METALOVÁ NOC 12 - ASSASSIN, BLOODPHEMY, DEBAUCHERY´S BALGEROTH, DARKFALL - 31.8.2019

Report, photos, video - BŘEZOVSKÁ METALOVÁ NOC 12 - ASSASSIN, BLOODPHEMY, DEBAUCHERY´S BALGEROTH, DARKFALL - 31.8.2019


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos


Nevím, jak to máte nastavené vy, ale já pořád stejně. Když mám nějakou kapelu rád, tak ji poslouchám stále dokola, koupím si CD, podpořím ji nošením trika. A protože už skoro pět let bojuji na poli death metalu i jako pisálek tohoto blogu (předtím několik let na Fobii), tak napíšu i recenzi, udělám rozhovor. Holandské BLOODPHEMY chci vidět opravdu dlouhou dobu a v sobotu se mi to konečně povedlo. Jejich poslední deska "In Cold Blood" se mi od dubna tak usadila v hlavě, že jsem ji posunul do předních příček nejposlouchanějších nahrávek. Je to poctivý old school, jak říká jeden můj kamarád, vlastně něco jako ty, akorát v hudebním provedení. Musel jsem zkrátka vyrazit.



Dostat se do Březové u Sokolova je poměrně problém, vlaky tam snad ani nejezdí, autobusem to je z Plzně na několik přestupů a vrtulník zatím nemám (a jachtou jako Gréta? darmo mluvit). Vše nakonec vyřešily holky, který mě odvezly. Patří jim za to velký dík, protože jinak bych seděl doma a louskal buráky. Nebo vlastně, dál rekonstruoval manželce kuchyni. V sobotu ráno se probudím vedrem, protože včera jsme hodně popili. Moje robátka - dvojčátka slavila krásných 13 let. Já kdysi, při stejných narozeninách, dostal první metalovou kazetu - Judas Priest. Někdo by v tom možná hledal znamení, ale marně přátelé, doba je dávno jinde a metal je, nebudeme si nic nalhávat, spíš pro starý, něco jako facebook.








Vyzvednou mě u Globusu, křepelky moje a naloží. Dáme pivko, dojedeme do Březové, stan nestavíme, je rozhodnuto, že se bude spát pod širákem. Jsem hrozně rád, že jsem vyrazil, celý srpen jsem možná až moc pracoval, utápěl se taky ještě ve smrti nejlepšího kamaráda a potřeboval jsem trošku restartovat mozek. Tenhle malej festiválek, kterej dělají lidé, ze kterých je ještě cítit takové to poctivé opravdové metalové nadšení, byl pro mě velmi vhodnou terapií, odpočinkem, relaxem. Potkávám spoustu známých, užívám si skvělou atmosféru, usmívám se. Tak to má být, tak je to správně. Konečně čepovaný pivko a i když už asi vystupovaly nějaké kapely, dostal jsem se až na...

SHAMPOON KILLER - pánové nehrají nic převratného, jedná se o tradiční, klasický death grind se spoustu starých vlivů, ale perfektně zahraný, s poctivou černou jiskrou, krví v očích a tlakem. Mám to takhle rád a protože je letos vidím již po několikáté, napíšu jen - opět skvěle! Diskotéka byla vystřílena, pozéři zahnáni do kouta a zesměšněni. Odcházel jsem spokojen. 





F.O.B. - světe div se, ale vidím a slyším tuhle táborskou partu poprvé v životě. Vždy mě zarážel ten metalcore, uváděný v popisku na bandzone. Nic pro mě, nemýlím-li se a svůj názor si následně i potvrdím. Smečky hrající tento styl mě dokáží vyhnat do míst, kde je neslyším. Jsem prostě srab, normálně uteču. Podobná hudba mě štve, irituje, vadí, uff. To byla hrozná nuda i z dálky. 




BLOODPHEMY (NL) - krev není voda a tihle Holanďané o tom vědí své. Skladby znám nazpaměť, užívám si neskutečně. Přesně takovýto old school death metal poslouchám nejraději. Jsem ve svém živlu, riffy se mi zadírají až někam dozadu do mozku, jdu do toho naplno. Precizní kytarová práce, skvěle seřízená bicí kavalerie, jsem najednou někde v devadesátkách. Kosti se lámou, hrdla podřezávají, zombie mají svůj večírek. Pro mě osobně se jedná o takové to vystoupení, kdy jsem přímo v tom, mimo realitu, zkrátka splněný sen, nadšení, zpocená ledová záda a radost. Uvařil jsem se v kotli, byl jsem stažený z kůže, skvělé vystoupení! Masakr přesně podle mého gusta!













We are walking in an old graveyard. We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin! BLOODPHEMY could not be from this world, it´s just not possible. They bring us music which is played in the death kingdom. Death metal which reminds decaying carcase! An amazing old school death metal gig!

about BLOODPHEMY on DEADLY STORM ZINE / o BLOODPHEMY na DEADLY STORM ZINE: 







CUTTERRED FLESH - krvavá ochutnávka pořádného brutálního death metalu. Záležitost vyloženě pro mě, lahůdka pro mé uši. Kapelu také vidím letos poněkolikáté a budu se zase muset opakovat. Kopalo to pěkně, mě se hrozně líbí takové ty temnější pasáže a pak taky, pánové patři ke smečkám, které do toho jdou naplno. A to já moc rád. Nebudu to zdržovat, opět mi byl obličej očištěn ocelovým kartáčem a já za to byl ještě moc rád. Parádní set!






DARKFALL - nakombinovat dohromady thrash, melodický death metal a energii zase tolik moc skupin neumí. Rakouské DARKFALL vidím pokaždé rád. Nehrají sice nic zase tolik zajímavého, nemám kupříkladu doma ani jedno album, ale naživo si je pokaždé užiji. Bylo to poctivé, náležitě divoké, pánové na mě dokázali přenést spoustu emocí. Za mě jednoznačně palec nahoru! The Hell is real! Old school death/thrash metal which will curse you forever! The Death is very close when you listen to this gig! The evil is coming. Excellent concert!







ASSASSIN - chtěli jste starej poctivej thrash? Máte ho mít. Když jsem je viděl před dvěma lety ve Volyni, tak mě moc nebavili, ale tady jsem si je užil moc. Možná to bude tím, že se poslední rok poměrně dost do thrashe zase vracím, nevím, ale v Březové mi tenhle old school sedl jak prdel na hrnec. Trošku jsem litoval, že jsem ze všech svých džísek už dávno vyrostl. Zavzpomínal jsem si s chutí, já vím, ASSASSIN nikdy nehráli úplně první ligu a chvílemi byli trošku unavení, ale mě to tentokrát vůbec nevadilo. Neznámý kolega vedle mě vše vyjádřil jasně a stručně - kurva metal pyčo! Netřeba dodávat nic dalšího. 































When listening I was minced like some pretty crushed meat. Hydra from the 90th was back and it roars again liked wild beast loose from the chain. Loud, fast and really cruel. Tear down all the idols! Break the wall with a hammer and hear honest, real thrash metal from the masters in their field! Old school metal forever! ASSASSIN rules!

DEBAUCHERY´S BALGEROTH - takovej neškodnej hard rock, šmrncnutej kapelami typu GWAR, LORDI, GHOST, SLIPKNOT hozený do typického stylu death metalu, který hrají DEBAUCHERY běžně. Abych pravdu řekl, na mě tyhle popěvky příliš nezabírají, to už si dám radši opravdové klasiky. Chvilku jsem postál pod pódiem, pokusil se něco málo nafotit a po několika skladbách se začal nudit. Kroutil jsem hlavou a pořád dokola si říkal, že to nějak nechápu. Bylo to pro mě víc divadlo než hudba. Howgh.













S organizací ani zvukem nemám žádný problém, možná jen fronta na pivo byla až moc dlouhá. Jídlo jsem nejedl a Staropramen se dal v pohodě pít. Měli i rum a když někde mají rum, tak jsem tam spokojený. Návštěvnost odhadnout moc neumím, ale klidně by se ještě několik fanoušků v pohodě vešlo.




  
Je konec, tedy konec produkce, my pijeme dál, co to jen jde. Máme totiž radost, že se vidíme, že se nám povedlo vypadnout a užít si to. Víte, ono jsou pro nás podobné akce opravdu velkým odpočinkem, takovou očistou, něco jako lázně, akorát s tím rozdílem, že u toho nepijeme žádnou kyselku. Mám rád, když potkám nové lidi, pokecáme, o tomhle u mě metal vždycky byl a stále bude. Proto jsme také do Březové vyrazili a moc si to užili. Já tedy obzvlášť a tak by se slušelo všem pořadatelům moc poděkovat. Dobře, tak ještě jednou, jsem fakt nadšenej - díky moc, že jste mi pozvali BLOODPHEMY, díky moc za skvěle strávené odpoledne a noc.

Ani nevím, jak dlouho spím, nejsem na karimatku ve svahu už moc stavěnej, těším se domů, na kafe, na svý robátka, na manželku. Vyprávím jim, jsem toho plnej a oni jsou rádi, že je táta spokojenej. Jo hergot, život je někdy krásnej. Hele, já myslím, že si to zasloužíme ne? Pořád jen práce, práce, rodina, tak je super si občas pořádně vyhodit z kopýtka. V Březové se v sobotu ženili všichni čerti. Jsem upřímně rád, že jsem mohl být u toho. Slunce v duši a děkuji za přízeň. 

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound


-----------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

Instagram: 

facebook: 

twitter: 
Share this games :

TWITTER