DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 21. října 2019

Home » » Recenze/review - MUNICIPAL WASTE - The Last Rager (2019)

Recenze/review - MUNICIPAL WASTE - The Last Rager (2019)


MUNICIPAL WASTE - The Last Rager
EP 2019, Nuclear Blast

for english summary please scroll down

Je sobota ráno a mám za sebou těžký týden. Na stole leží hromada CD na recenze a mě se do ničeho nechce. Znovu a znovu se prokousávat mnohdy nezáživnými alby bývá občas náročné. Píšu dobrovolně, tak mám taky nárok na trošku odpočinku. Hezké počasí láká k výletu, ale než vyrazím ven, tak bych si něco poctivého rád narval do hlavy. Mám chuť nic nedělat, jen tak si užívat, otevřít pivo a trošku zapařit. Vyrazit ven s kamarády, pokecat, žít. Padne mi do oka nové EP MUNICIPAL WASTE. Jo, to by mohlo být ono, tohle přesně potřebuji.

Nejsem zklamán ani nadšen. Pánové si pořád drží laťku kvality, co se týká obalu, zvuku. S nápady je to už trošku horší. I když zase na druhou stranu, k pivu nevyžaduji bůhví jaký umělecký zážitek. Tohle je přesně ten druh thrashe (a crossoveru), u kterého nebudete chtít nic řešit. 



Čtyři skladby mi tentokrát přijdou tak akorát, aby nestihly nudit. Je to EP na pohodu, pokud bych hodnotil čísly, klidně bych sedmdesát procent dal. Ale také to není nic překvapivého, zničujícího, drtivého. Zase na druhou stranu, je moc dobře, že se kapela drží svého kopyta, na nějaké experimenty stejně není nikdo zvědavý. Sedím, poslouchám desku stále dokola a po čase se ručička váhy přesune přeci jen spíš na pozitivní stranu. Hodit všechno za hlavu, vypnout, pořádně si zakřičet, to zase není v dnešní době tak málo. Nakonec si "The Last Rager" opravdu užívám, pronikne mi do krve. Po počáteční skepsi se na mé tváři objeví úsměv a skáču do toho po hlavě. Vždyť jde hlavně stejně o to - nakopat zadky všem zmetkům, plivnou do tváře přetvářce a ukázat fuck off celému světu. Album u mě splnilo svůj účel a doslova rozzářilo celý den. Mám chuť na pivo a další společné setkání. Himmel hergot, chvilku to trvalo, ale pořád tam je poctivost! Jen jsem ji musel chvilku hledat. Thrash!


sumarizace:

Letos dostanete od MUNICIPAL WASTE přesně tu porci thrashové energie, kterou máme všichni tolik rádi. Ožije před vámi to nejlepší, co kdy kapela složila. Novinka nikam Američany neposouvá, ale je solidní odpovědí na jejich tradiční stará alba. Pořád cítím z "The Last Rager" elektrizující energii, stále si jednotlivé skladby užívám. Má to drive, má to felling, má to pořádné rockové koule. Pokud jste staří, poctiví fanoušci téhle americké mašiny, budete spokojeni i letos. Kope to pěkně! Thrash metal made in MUNICIPAL WASTE! Dobrá práce!


Asphyx says:

This year you'll get from MUNICIPAL WASTE exactly the amount of thrash energy that we all like so much. It comes alive the best that the band wrote. The news doesn´t move the American anywhere, but it's a solid answer to their traditional old albums. I still feel the energy from "The Last Rager", I still enjoy each song. It has drive, it has felling, it has big rock balls. If you're old, honest fans of this machine from USA, you will be satisfied this year. It kicks well! Thrash metal made in MUNICIPAL WASTE! Good job!



TRACKLIST
01. Wave of Death
02. Car-Nivore (Street Meat)
03. Rum for Your Life
04. The Last Rager

band:
Tony Foresta - Vocals
Ryan Waste - Guitar
Nick Poulos - Guitar
Land Phil - Bass
Dave Witte - Drums

Share this games :

TWITTER